Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (449)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po Derailed ďalší chytrý námet, zazdený nie až tak chytrým režisérom. Weinstein Bros. opať šetria na režisérovi a myslia si, že k tomu aby urobili dieru do sveta, im stačí zaujímavý scenár a dobré herecké obsadenie. A opäť končia niekde na hranici medzi kino prepadákom a DVD releasom. Awake má osobitú atmosféru, čo je fajn, a Hayden Christensen už zahral aj horšie, no „veľké zvraty“, meniace význam predošlého deja, sú rovnako ako v Derailed rozpačité, a čo je ešte horšie, miestami predvídateľné. Čím menej amerických tuctových thrillerov ste videli a čím viacej piva si pred Awake dáte, tým menší s ním bude mať problém. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hezký námět totálně pohřbený tuctovým režijním přístupem a nevychtralým scénářem, který každý zvrat překládá až chvíli poté, co už jej lze předjímat. Svým promrhaným potenciálem mě to až štvalo. Ani jeden z herců navíc - řekněme si to upřímně - není zrovna extratřída, takže jsem celou dobu viděl pouze postavičky na šachovnici, s nimiž si scenárista šoupe podle předem jasně daného plánu (který navíc, jak už jsem zmínil výše, není úplně obtížné prokouknout), nikoli životné postavy. Ve výsledku je tak Awake sterilním moderním thrillerem bez špetky atmosféry, z něhož jen občas vykukuje vysoký potenciál. Tvůrčí kreativita holt začala i skončila v jednom bodě - při vymýšlení výchozího námětu. Natahovat to na delší stopáž, klesl bych v hodnocení až na dvě hvězdy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý a chytlavý thriller s několika hůře a několika snáze předvídatelnými momenty. Pro mne osobně zcela premiérové setkání s herectvím Jessicy Alba - nezklamala, ale ani nepřekvapila. Nemocnice či spíše lékařské prostředí je tak nějak obecně populární kulisa, ale občas se stává, že po shlédnutí nějaké "doktorské" filmové či TV perly člověk ztratí chuť na jakékoliv další kontakty s těmi, kdož by měli pečovat o jeho zdraví (ba někdy ztratí pomalu i chuť do života). Probuzení tuto špetku nedůvěry možná částečně přiživí, ale nikoliv děsivou nekvalitou filmu, nýbrž spíše konáním aktérů. Ale nechci spoilerovat více, než je slušné, něco ostatně naznačuje již výše uvedený obsah. Takže shrnuto - pokud vás čeká transplantace srdce, na tento film se raději nekoukejte. ;-) Ale jinak můžete... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Četl jsem tady různá komentáře a většina se shoduje v tom, že námětem by film vůbec nebyl špatný. Jen kdyby se ho chopil někdo, kdo má trošku víc zkušeností a dokáže z dobrého námětu udělat vysloveně dobrý thriller. Herecky by to bylo v pohodě, ale nějak mi v tom filmu chybělo trošku víc napětí. Závěr je brutálně překombinovaný, ale má za cíl příběhově šokovat, což se mu vlastně povedlo. Pořád se ale nemůžu zbavit dojmu, že to je filmařský průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,6miliónaTržby USA $14,377,198Tržby Celosvetovo $32,685,679Tržby za predaj DVD v USA $12,761,805 //počet predaných kusov 614,958║ Na moje prekvapenie miestami to ma až nechutne mrazivú atmosféru, aj keď Hayden Christensen je po hereckej stránke ako väčšinou býva zvykom dosť nevýrazní, túto nevýraznosť vynahradzuje chladný dej z operačnej sály, ten je fakt až nechutne mrazivý. Nuž a máme tu krásavicu ako je Jessica Alba, rovnako u nej to po hereckej stránke nie je nič výnimočné ale aspoň pohľad na ňu je príjemný. Celkovo tento film pripomína svojou témou a úrovňou Zvieracú kazajku. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Awake je velké překvapení. Film o muži, který kvůli lásce k ženě podstoupí nutnou transplantaci srdce působí ze začátku obyčejně. Do té doby než se začnou dít nepředvídatelné věci, které do sebe skvěle zapadají. Muž, ležící na operačním stole, kde ho operuje jeho vlastní lékař a kamarád, náhle začíná cítit, slyšet a vnímat. Bez jediného pohybu těla a úst křičí a snaží se hýbat, ale nemůže. Pomalu začíná chápat hru, která se kolem jeho milionového impéria zděděného po otci, děje. Uvědomuje si vše včetně svých chyb, omylů, zbytečně mladické ignorance a malé dávky arogance. Ani jeho matka čekající ruku v ruce s jeho ženou v čekárně až jim řeknou výsledek operace nic netuší. To je teprve začátek a nástin děje, který nabere během chvíle velmi zajímavý směr a spád. Vedle dobře hrající (není to překlep) Jessicy Alby a stále stejně toporného, ale ne tak hrozného Haydena Christensena se představí krásná Lena Olin jako jeho matka a Terrence Howard jako jeho doktor a velký přítel. Scénář mě překvapil, když se ve třetině filmu obrátí vše, co divák předvídá a pak už jen s otevřenou pusou sleduje, jak puzzle zapadnou na svá místa a kolotoč okolo muže ležícího na operačním stole se dotočí. Scénář i režie jsou dílem Jobyho Harolda, který tak předkládá divákovi svůj debut a očekává jeho pocity. A moje pocity, jsou skvělé. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joby Harold .. Roztomilá hříčka. Jessica Alba & Hayden Christensen spolu a navíc v dobrém filmu? Nakonec téměř pravda, ale jejich výrazovou zásluhou to zrovna není. Zaujal mě tvůrčí nápad rozvedený do poměrně poutavých obrázků podepřených lahodnou(!) hudbou. Nastaví se rozměr a několikrát se obrací do jiné roviny .. no nenudil jsem se a střízlivá délka rozhodně prospěla. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Wow! Tak to je teda prekvapenie. Strhujuce dielko, ktore ma hlavu aj patu, stopaz je fantasticka, herci sice pokulhavaji, ale ako celok to funguje. Fuuu... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Četl jsem váš předoperační posudek a něco jsem vám tady namíchal…..budete spát jako kotě…..Bože, neměl jsem být v bezvědomí? Já vás slyším!...JE TO JEN BOLEST!!!!..... Veliké emoce. Nepamatuji se, co překoná operaci srdce v přímém přenosu bez umrtvení, zvlášť, když můžu poslouchat pacienta. Ovšem to co se odehrává potom, je ještě zajímavější a já doufám, že každý dostane, co si zaslouží! Jednoduchý příběh, dobře vypointovaný a zajímavě natočený. Za těch 75 minut(!!!) se toho během rodinné tragédie stane tolik, že by to vystačilo na dva filmy. Dovoluji si upozornit, že čím víc toho budete o příběhu vědět, tím menší zábava to bude!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem milionář a chystám se na operaci. 2.) Jsem doktor s dluhy. 3.) Jsem mladá (krásná) milionářova sekretářka . 4.) Jsem normální člověk a zítra jdu na celkovou anestézii. 5.) Mám rád krátké filmy, které nestihnou začít nudit. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ **** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď zasvieti vaše číslo, zasvieti vaše číslo. Nedá sa nič robiť.“ Ježišikriste, to snáď... kurva, ako by povedal starý dobrý Henry Chinaski a znova si objednal. PREBUDENIE je nielenže originálny film, ale je tiež šialený a zaujímalo by ma, čo je režisér a scenárista Joby Harold zač (čo prežil, zažil, koľkých ľudí pochoval, za akých okolností), pretože zápletka je geniálna (vychádza z údajne reálnej axiómy, že ročne sa odohrá cca 21.000.000 operácií na celom svete, počas ktorých je pacient v anestézii, ale u tridsiatich tisícok nastane tzv. „anestetické vedomie“, počas ktorého vnímajú VŠETKY zvuky v operačnej sále a bolesť skalpelov, prerezávajúcich sa ich kožou, ale NEDOKÁŽU to dať najavo). Po 50. minútach, ktoré strčia do vrecka kompletnú ságu SAW, prichádza séria šokujúcich zvratov, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani ŠIESTY ZMYSEL. Po prvom som si povedal „no do čerta“. To som ešte netušil, že za rohom sa ukrýva ďalší a za ním ďalší. Výsledkom je žánrový experiment z produkcie bratov Weinsteinovcov, kde na každých 10 minút pripadá jedna herecká osobnosť (Christensen, Olinová, McDonald, Howard, Howard a možno aj Jessica Albaová, ktorej konečne niekto otrieskal hlavu o zem). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej film kterej neurazi, ale ani nenadchne. Nicmene musi se uznat, ze i kdyz si clovek kolikrat rika, ze dal uz nema film co vypravet, vzdy se to nejak rozjede a i kdyz je tempo celkem pomaly, tak nenudi. Zvraty jsou nekdy cekany, nekdy ne, takze v pohode. No a herci se snazi. Nicmene nejedna se o nic, co by si clovek jeste par let pamatoval. Lepsi 3*. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, který však svým komorním pojetím a hereckými výkony připomíná spíše vysokorozpočtový televizní film spíchnutý horkou jehlou. Průměrný Christensen, nepřesvědčivá Alba a afektovaná Lena Olin. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to pořádně divné a hloupé, ale zároveň docela působivé. A pak že pořádným exploatačním filmům odzvonilo. Jessica Alba by ale měla konečně pochopit, že normální lidi hrát nemůže (bohyně či superhrdinky klidně) a taky že už i seriózní recenzenti vážně čekají, kdy se konečně odváže a ukáže v rouše Evině! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, které asi budu ještě chvíli rozdýchávat. Miluji, když mě film takhle dostane a já ho pak musím ukazovat všem kolem mě. Tohle bude jeden z těch, na který se semnou každý z mého okolí bude muset kouknout. Na filmu se mi líbí několik nečekaných zvratů a nekončící intriky. Na konci mi ještě chybělo nějaké setkání Claytona se zrádci. Jessica Alba hraje dobře, Hayden Christensen překvapivě ještě líp. Pěkný thriller. 4,6* ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Awake je spolu se SinCity nejlepší Jessicy film. Originální thriller o transplantaci orgánů ve kterém nikdy nevíte co bude dál. Film je navíc opravdu krátký a tak přijemně utíká od první minuty. 75% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, pomalejší dramatický rozjezd a potom rychle do finále, film má jen 84minut, takže uteče jako voda, vetší délka by mohla tento film pohřbít. Jessica hraje obstojně a za celý film mi nevadila, dobré výkony podává i H. Christensen, Terrence Howard. Určitě se tento thriller nezapíše zlatým písmen do dějin filmu, ale neurazí a ty ,,zlaté maliny,, byly v tomhle případě trochu mimo, ale to už se stalo víckrát…7/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělej thriller. Ze začátku se to sice tváří jako drama a pointa filmu je výborně zamaskovaná, což je jen ku prospěchu věci. Ovšem v dalším průběhu filmu se rozehraje super napínavej a originální thriller s několika fakt nečekanými zvraty. Krom toho Jessica Alba i Hayden Christiansem jsou skvělý (i když pravda, Alba je tu a tam mírně nepřesvědčivá) a díky velice krátký stopáži si to dokáže udržet hodně slušný tempo po celou dobu. Btw. Jillene, Jessice Alba neni hnusná, je krásná, nevim na koho si čuměl ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námětem vůbec ne špatné, založené na opravdu originálním nápadu, jenže na můj vkus příliš zrežírované a zahrané na efekt. A vlastně totéž můžu vytknout i scénáři. Aby v mých očích film fungoval, musel by se vzdát tradičního hollywoodského thrillerového rámce a musel by mít o poznání kvalitnější herecké obsazení. Takhle je to sice stylová, ale pozérská hra, kde logika v některých momentech dostává zabrat. Celkový dojem: 45 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Těžko najdete sadističtějšího scénáristu než dvojitého debutanta Joby Harolda. Představa, že budete při operaci (srdce) celou dobu při vědomí, je naprosto strašná, ale tím Joby mučení svého hrdiny teprv začíná. Divákovy nervy naštěstí napíná podstatně méně, ale stále slušně a nabízí mu chytré komorní cvičeníčko v odvádění jeho pozornosti. Hayden (uspaný pacient je pro jeho mdlý herecký rejstřík ideální role) i Alba by mu měli líbat nohy zato, že si díky němu mohli do filmografií připsat konečně něco kvalitního. ()

Reklama

Reklama