Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (489)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Její manžel je nakažený mimozemským virem a já jí dávala antipsychotika." Cvokařka Bennelová si však chybu uvědomila, trochu si zaběhala, neusnula, svému vyvolénému palici vychytrale neustřelila a snad i ten svět tak trochu zachránila? Jsem sice vyhlášeným milovníkem naivně šťastných konců, ale občas se o nějakého toho zástupce světlé strany síly potřebuju aspoň trošku bát. Tady je však vše temně černé, zářivě bílé, případně imunní a používané filmové finty si snad již ani nepamatují datum svého narození. Přesto snímek za jedno pokoukání stojí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fanúšikom žánru ponúka Invázia obstojnú porciu zimomriavok so stále krásnou Nicole Kidman. Spojenie s Danielom Craigom trochu zvláštne, ale zaujímavé. Najväčším handicapom filmu je nenápaditý scenár, ktorý iba recykluje, čo už sme videli vo všetkých „inváziách lupičov tiel“ a Aktoch X, a ničím túto tému neinovuje. Na druhú stranu, nenudil som sa ani sekundu. Samozrejme že Spielbergova Vojna svetov bola vzrušujúcejšia a silnejšia, ale ani Invázia nepostráda slušné napatie. To je tu servírované krôčik po krôčiku, komornejším spôsobom, v menších emocionálnych nuanciách. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Začiatok príjemne strašidelný, postupne sa však atmosféra stráca. Decentných 93 minút je záchranou tohto filmu pred oveľa horšími hodnoteniami. Ešte jedna drobnosť - aj keby vo filme nebola žiadna invázia, žiadne mimozemské entity, už samotná osoba malého Olivera by stačila na žáner sci-fi - také neskutočne dobré dieťa totiž jeden len tak nevymyslí :-) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Počtvrté a to dost špatně. Příběh v první polovině ještě tu a tam zamrazí atmosférou cizosti, ale celá druhá půlka je jen nudný vývar z průměrných akčních filmů. Tam kde u Kaufmana probíhala invaze sofistikovaně pomocí exotických rostlin, tady se jen bleje. A tak je to vlastně s celým filmem. Vše co se v předchozích verzích povedlo je tady jen hromadou blitek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dave Kajganich .. Můj první film na motivy knihy The Body Snatchers od Jack Finney, takže nemám možnost srovnávat předchozí verze s nynější. ___ Tuto Invazi provází spousta kdyby! Kdyby totiž nebyl snímek tak zkratkovitě a přímočaře natočený, ale šel více do hloubky a to jak psychologické tak té (vizuální) akce, která by se zastavila někde u dvou hodin stopáže, mohlo to být znamenité a chutné sci-fi drama jako třeba excelentní Válka světů. Invazi provází zvláštní, nepříjemná atmosféra, chladný vizuál a spousta rychlých střihů a taky spoustu zbytečně nesrozumitelně seskládaných scén. Potěšila i Nicole Kidman, kterou jsem po delší době opět viděl ve filmu a pořád je to kus.. Jako žánrový přírůstek do středních vod ucházející, během filmu jsem se určitě nenudil, ale na více než tři nezávadné hvězdičky film prostě nemá. 60% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama