Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (489)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemného prekvapenia sa mi dostalo pri sledovaní tejto žánrovej mierne klišovitej, ale na druhú stranu veľmi dobre remeselne vykonanej variácie na tému invázie lupičov tiel z vesmíru. Ku kladom snímky patrí bezpochyby hlavne v jeho druhej polovici skvele hrajúca Nicole Kidman, ktorej obstojne sekunduje vo svojej menšej úlohe Daniel Craig. Film sa nesie v znamení komornejšej atmosféry, ktorú naruší až jeho posledná tretina, pri ktorej sa dočkáme akčnejšieho poňatia, dobrej pointy a hlavne niekoľkých podnetov na zamyslenie ohľadom správania ľudí voči sebe a ich neutíchajúcej potrebe pôsobiť jeden druhému bolesť a utrpenie. Môj obľúbený film pri ktorom som získal veľa pekných spomienok. Toto nové prepadnutie planéty je jedným z lepších kúskov sci-fi žánru. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak na to, že se u tohoto filmu měnili režiséři, to dopadlo ještě docela dobře. Děj docela ujde, některé scény jsou velice dobré, některé zase zbytečně urychlené. Kupodivu mě více bavili dialogy (Hirschbiegel), než akční sekvence (většina nejspíš od McTeiguea). Dobrý pocit z filmu, ale kazí poněkud blbý akční konec, ve kterém nechybí ani automobilová honička. Alespoň, že ti herci jsou dobří pod oběma režiséry. 50%, ale na Hirschbiegelovu verzi, bych byl docela zvědavej. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi měla hodnocení Premiere: Nic proti ničemu. Tohle je veskrze průměrné scifi drama. největší záhadu však nevyvoval původ a smysl invaze, nýbrž hrdinčino odolávání jak spánku, tak i pořádné porci kávy, která se nacházela všude v automatech nákupních centra. a tak radši usnula, aby jí syn mohl jehlou prorazit žebra. Opradu nechápu! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dave Kajganich .. Můj první film na motivy knihy The Body Snatchers od Jack Finney, takže nemám možnost srovnávat předchozí verze s nynější. ___ Tuto Invazi provází spousta kdyby! Kdyby totiž nebyl snímek tak zkratkovitě a přímočaře natočený, ale šel více do hloubky a to jak psychologické tak té (vizuální) akce, která by se zastavila někde u dvou hodin stopáže, mohlo to být znamenité a chutné sci-fi drama jako třeba excelentní Válka světů. Invazi provází zvláštní, nepříjemná atmosféra, chladný vizuál a spousta rychlých střihů a taky spoustu zbytečně nesrozumitelně seskládaných scén. Potěšila i Nicole Kidman, kterou jsem po delší době opět viděl ve filmu a pořád je to kus.. Jako žánrový přírůstek do středních vod ucházející, během filmu jsem se určitě nenudil, ale na více než tři nezávadné hvězdičky film prostě nemá. 60% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak tento scénář mě téměř doslova donutil k pláči. Kam to ten svět spěje. Film proteče mezi prsty jako voda a po hodině a půl skončí a zkoprnělá Dagmar si uvědomí, že si vůbec nic neužila, že pořád je emocionálně teprve ve fázi expozice a čeká, kdy konečně nastane ten děsivý zážitek. Inu, v tomto případě děsivým zážitkem budiž fakt, že mě zaujal způsob, jakým je to stříhané, ale všechno ostatní byl pro můj mozek solidní sliz. Nemám náturu na pořešení celého světa ve dvou minutách. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Toto je čtvrtá adaptace románu Jacka Finneyho "Únosci těl" od roku 1955. (Terva)
  • Během natáčení na chilském velvyslanectví ve Washingtonu D.C. měli Nicole Kidman (Carol) a Daniel Craig (Ben) jet bílým SUV ke vchodu, zastavit auto a umožnit komorníkům zaparkovat. Kidman zapomněla na parkovací brzdu, a když vystoupila, auto začalo sjíždět z kopce. Craig se vrhl do automobilu ze strany spolujezdce, šlápl na parkovací brzdu a zastavil. (veronikajel)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama