Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (489)

Cival 

všechny recenze uživatele

50%. Není to úplně zlé, ale stejně tak to není dobré. Pár slušných momentů mizí pod tlakem hrozivě uspěchaného pojetí, nad nímž se lze tázat "jak by to vypadalo kdyby...". Bolestivý souboj fádních obrazů, které nejsou zdaleka tak děsivé, jak by chtěly být, a klopotné snahy natočit dynamickou sci-fárnu, v níž se tempo nahání nevídaně zběsilým střihem. Ne vyloženě špatný, ale spíš rozplizlý a ZJEVNĚ předělávaný pohrobek skvělého originálu/ů. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi měla hodnocení Premiere: Nic proti ničemu. Tohle je veskrze průměrné scifi drama. největší záhadu však nevyvoval původ a smysl invaze, nýbrž hrdinčino odolávání jak spánku, tak i pořádné porci kávy, která se nacházela všude v automatech nákupních centra. a tak radši usnula, aby jí syn mohl jehlou prorazit žebra. Opradu nechápu! ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Nikol Kidman, Daniel Craig, atmosféra, napětí -nebylo nám vysvětleno proč a odkud přišli/// Poté co jsem na tento film slyšel kritiku jsem mu nevěřil. Skutečnost se má ale tak, že mě tento film velmi zaujal. Napětí postupně rostlo, divák byl v očekávání jak to celé dopadne a jedině je škoda, že to není akčnější, ještě efektnější a velkolepější. I tak mi to ale zahrálo na psychiku a já se jen ptám proč, snad né aby nám tvůrci tímto filmem mohli zdělit jisté poselství?/// Celkem 72%/// ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle by mohl být klidně další díl Krajních mezí. Invaze skrze televizní obrazovku nádherné Nicol byla příjemná, sám příběh o emzáckém viru ale těžce kulhal. Začátek ušel i první zjišťování co to vlastně na troskách patriotu ulpělo. Celkem ušla i nastalá pandemie, protože až se něco někdy takového stane, jsem si jist, že vláda šíření nákazy nebude schopna čelit (a teď nemyslím vědomé šíření viru nakaženými). Celkem jsem se bavil, když Nicol a Craig šli na návštěvu české ambasády v USA k velvyslanci Jindřichovi a jeho bodré ženě Ludmile. Když Daniel Nicol nabídl možnost jít na večírek, ptala se zda to bude s jídlem. Řekl, že ano a ona se zeptala co tam budou servírovat. Daniel odpověděl,, jsou to Češi, tak asi guláš'' ! .-)) Tak tohle v americkém filmu pobaví. Náš velvyslanec navíc není prezentován jako východní buran což jsem také ocenil. Jak se nákaza šíří, přestal jsem prezentovanému věřit. Byl to hlavně fakt, že nakažení měli dost inteligence na to aby pochytali nenakažené, ale ne na to aby poznali, že je Nicol svojí strnulost jen hraje.. Konec byl tak rychlý, že štábu buď došli peníze nebo si uvědomil, že by film byl o hoďku delší, tak to prostě utli. Zajímavá je myšlenka, zda záchrana lidstva nalezením vakcíny - v tomto filmu - byla pro lidstvo neustále válčící a neustále si ubližující opravdovou záchranou... .-)! Tři spory. * * * ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film se loudá jako housenka po vydatném obědě. Není mi jasné, jaký žánr chtěli vůbec tvůrci točit. Drama?? Akční?? Sci-fi?? Snímek je slepencem všech a zároveň nevyniká v žádném. Ani jedna scéna mě nenadchla, nezaujala, nevyděsila. Tempo zoufale zbrklé a tím nudné, dialogy ohrané, děj předvídatelný, závěr odfláknutý. Jediné, co se mi líbilo, byla Nicole Kidman, Craig neměl co hrát. Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal. A nic nedostanou ani tvůrci, jelikož film finančně propadl. 80 miliónů dolarů(rozpočet)/40 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Skladatel John Ottman použil pro nahrání hudebního doprovodu 77-ti členný orchestr. (Terva)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama