Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (489)

klerik 

všechny recenze uživatele

70% Vôbec nie zlé. V prvom rade dosť jednoduché a neoriginálne (FAKULTA bola svjou teenagerskosťou aspoň trochu "iná"). Ale mňa to bavilo. Bolo to mrazivé, napínavé - síce tomu chýbala krv (ÚSVIT MŔTVYCH), humor (SÚMRAK MŔTVYCH) i blokbasterovský akčný potenciál (SOM LEGENDA), no ja som mal aj zimomriavky, aj sa mi páčilo poprehadzovanie záberov. Film sa zubami nechtami drží klasickej schémy a nič nové neprináša - počas sledovania to však nevadí, uvedomíte si to až vo finále (kedy sa modlíte, aby to nedopadlo tak, ako to dopadne). A je tu aj zaujímavá snaha o akúsi satiru dnešnej spoločnosti - je to síce len korenie, ale poteší... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Pro mě rozhodně. Oliver Hirschbiegel (měl by si vymyslet umělecké jméno...) natočil svou vizi invaze do našeho světa a mohlo to být i za 5* a proč není? Protože se do toho vložili páni producenti a jeho verzi nechali předělat Jamesem McTeiguem, chráněncem a oblíbencem bratrů (už bratra a sestry) Wachovských. Je to smutné, protože skvěle rozehrané komorní drama, které na ploše několika pokojů, ulic, tunelu a auta dokázalo rozehrát atmosférou dobře zvládnutý sci-fi horor. Doufám, že jednoho dne piráti ukáží své rohy a seženou původní verzi, která podle mě bude mnohem lepší a ucelenější než výsledný výtvor McTeigue-na. Jeho přítomnost je celkem patrná hlavně v závěru, kde filmu ubližuje. Závěrečná honička není špatná, ale příliš se tam nehodí a komorní atmosféru naprosto ničí. Překvapila mě Nicole Kidman, která nepatří mezi mé nejoblíbenější herečky, ale předvádí velmi kvalitní výkon a stejně tak se daří hrát i Danielu Craigovy. Pro milovníky "invazí" cizích entit na naši planetu povinnost. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„My husband is not my husband.“ To některé ženy říkají po pár skleničkách na baru se snubním prstenem v kabelce taky a ani nemusí být manžel ovládán zelenými mužíky.. Dle komentářů jsem očekával spíše "Invazi lupičů bdělého stavu", ale nic takového se díky Hirschbiegelovi nekonalo a nebýt roztříštěnosti filmu způsobené dosti necitlivým dosazením režijního asistenta sourozenců Wachovských (co mi ten hrozen agentů Smithů na autě jenom připomínal..), mohl vzniknout docela nadprůměrný invazní thriller. Jedna, dvě - mimozemský vir si jde pro tebe / tři, čtyři - radši dveře zavři / pět, šest - na producenty si vem krucifix.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi thriller. Má veľmi dobrý príbeh o havárii raketoplánu, ktorý po sebe zanechal množstvo trosiek, lenže sa na nich nachádzal silný mimozemský vírus, ktorý po kontakte napadá ľudskú DNA a kombinuje ju s mimozemskou, pričom sa epidémia veľmi rýchlo šíri. A tak musí psychiatrička a doktor urobiť všetko preto, aby to prežili a skúsili nájsť liek. Spracovanie je na tom dobre, síce si po úvodnom páde raketoplánu na to hlavné treba nejaký čas počkať, ale pozerá sa na to dobre, všetky dôležité postavy dokážu zaujať a páči sa mi to postupné rozširovanie epidémie až film dosiahne svoj vrchol a celá stredná časť ma veľmi bavila, pôsobí to tak správne apokalypticky a napínavo a tých niekoľko prvkov je skutočne výborných, keď sa ale už hlavná hrdinka stretne so svojim synom, tak už celková zaujímavosť filmu klesne, dobre sa na to pozerá aj potom a ani koniec ma nesklamal, ale na tú hlavnú časť to predsa len nemá. Čo sa týka akcie, tak som dosť spokojný. Síce tie rôzne automobilové naháňačky sú skôr len priemerné, ale chválim hlavne všetky horororo ladené scény, ktoré sú dosť napínavé, bavilo ma hlavne to predstieranie a s niektorými výbornými situáciami, ako napríklad scéna v metre. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce by som skôr ocenil nejaké menej známe tváre, ale ani Nicole Kidman a Daniel Craig nesklamú. A ani tých pár výrazných vedľajších postáv nie je zlých. Réžia a technická stránka si prakticky len splnia potrebný štandard, som spokojný aj s týmto, ale určite sa z toho dalo získať aj viac. Ja som spokojný, síce nejaký menší atmosférický horor by bol asi lepší, ako takýto vysokorozpočtový sci-fi thriller, ale bavil som sa aj tak a je to určite omnoho lepšie pozerateľný film, ako tie súčasné americké veľkofilmy. 77% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znova nebudem skúpy na hviezdičky a uštedrím tomuto neprechválenému filmu jednu navyše. Celkom slušný sci-fi thriller s nemalou dávkou napätia. Horrorom by som to nenazval, občas mi prebehol mráz po chrbte, ale napätie bolo divákovi podávané starou dobrou formou dlhých mrazivých momentov, nie sekundovým “bu“! Len Nicole a Daniel boli až príliš blond, aby som im uveril, že sú jedni z najväčších doktorských kapacít, občas to zaváňalo s klišé a záver mohol byť premyslenejší, ale nenudil som sa. To vôbec nie. 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Jedna z klíčových scén filmu se natáčela na střeše policejního ředitelství v Baltimore. V této scéně figuroval vrtulník třídy Black Hawk s piloty Americké armády. (Amplifier)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama