Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (489)

Psema 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale pochvalu ze sebe asi taky nedostanu. Na Invazi je strašně vidět, jak moc ji ovlivnily post-produkční zásahy. McTeigue by si za své zásahy zasloužil vyprášit kožich, jelikož takhle příšerně natočené akční pasáže jsem dlouho neviděl, Joel Silver by měl dostat doživotní zákaz ovlivňovat filmy, protože svým rozhodnutím o přetáčení zlikvidoval v posledních dvaceti minutách to, co Hirschbiegel s vypjetím všech sil po celou stopáž budoval, a poslední pán na holení, samotný "Olí" by si měl nakoukat originál, aby mírně přitlačil na pilu v momentech, kdy má vyjadřovat víc než jen sterilnost prostředí. Invazi nechybí hloubka ani lepší dialogy, nýbrž tvůrci, kteří by dokázali divákům podsunout i trochu stísněnosti a mrazivého děsu. Toho se totiž v tomhle remaku nedočkáte... a je to škoda. Potenciál byl sakra veliký. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znova nebudem skúpy na hviezdičky a uštedrím tomuto neprechválenému filmu jednu navyše. Celkom slušný sci-fi thriller s nemalou dávkou napätia. Horrorom by som to nenazval, občas mi prebehol mráz po chrbte, ale napätie bolo divákovi podávané starou dobrou formou dlhých mrazivých momentov, nie sekundovým “bu“! Len Nicole a Daniel boli až príliš blond, aby som im uveril, že sú jedni z najväčších doktorských kapacít, občas to zaváňalo s klišé a záver mohol byť premyslenejší, ale nenudil som sa. To vôbec nie. 70%. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Trochu nešťastné spojení dvou tvůrčích přístupů, které znemožňuje absolutní napojení na psychologickou rovinu námětu, respektive nedovoluje filmu být ani strhujícím temným thrillerem. Materiál je přitom nadějný, z filmu místy sálá bezvýchodnost a hlavní hrdince fandíme, jenže závěrečný akt už nám polopaticky cpe základní myšlenky příběhu, které nijak zajímavě nerozvíjí a ústí do triviálně pojatého finále. Předcházející verze zvládly dodat inteligentní látce mnohem naléhavější a osobitější nádech. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Invaze je jen jeden z dalších scifi thrillerů o mimozemský nákaze, který se daj vidět v tv minimálně jednou za dva měsíce a to s dost podobným dějem. Prakticky vůbec nic novýho pod sluncem, naprosto očekávanej děj, čekaný a špatně načasovaný zvraty a prapodivně vymyšlenej průběh nákazy. Aspoň, že Nicol Kidman se snaží a díky ní a občas vcelku svižnýmu ději se člověk dočká i napínavých a akčních scén, ale bohužel s přibývajícím časem to nudí víc a víc, až i těch 93minut co to má, nakonec vrchovatě stačí. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak tento scénář mě téměř doslova donutil k pláči. Kam to ten svět spěje. Film proteče mezi prsty jako voda a po hodině a půl skončí a zkoprnělá Dagmar si uvědomí, že si vůbec nic neužila, že pořád je emocionálně teprve ve fázi expozice a čeká, kdy konečně nastane ten děsivý zážitek. Inu, v tomto případě děsivým zážitkem budiž fakt, že mě zaujal způsob, jakým je to stříhané, ale všechno ostatní byl pro můj mozek solidní sliz. Nemám náturu na pořešení celého světa ve dvou minutách. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Kopie filmu byly do kin distribuovány pod falešným názven "Human Beast". (ČSFD)
  • Skladatel John Ottman použil pro nahrání hudebního doprovodu 77-ti členný orchestr. (Terva)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama