Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (489)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$80milionovTržby USA $15,074,191Tržby Celosvetovo $40,170,558Tržby za predaj DVD v USA $4,843,993 //počet predaných kusov 290,190Oliver Hirschbiegel neišiel na tento námet zle ale ako ubieha dej, začne to trošku pokrivkávať, jednoznačne nepochopíme o čo presne ide v tejto mimozemskej invázii, ich ovládanie ľudí sa skladá z jednoduchých vecí ... Nicole Kidman je vo svojej úlohe fajn, z jej postavy je cítiť úzkosť, čím dej nadobudne aj dávku napätie aká v poslednej dobe u podobných filmoch chýba, Daniel Craig má málo priestoru na to aby si vytvoril určité zázemie svojej postavy... Pri konci to naberá na akčnosti ale to už je akoby druhý film. Z celkového hladiska to nie je zlý film na to že až tak prepadol, dosť ma prekvapuje vysoký rozpočet na to že tam nie su skoro žiadne triky ale asi slušná časť z neho išla na konto Kidman - Craig. /videl v kine: 60%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Invaze je jen jeden z dalších scifi thrillerů o mimozemský nákaze, který se daj vidět v tv minimálně jednou za dva měsíce a to s dost podobným dějem. Prakticky vůbec nic novýho pod sluncem, naprosto očekávanej děj, čekaný a špatně načasovaný zvraty a prapodivně vymyšlenej průběh nákazy. Aspoň, že Nicol Kidman se snaží a díky ní a občas vcelku svižnýmu ději se člověk dočká i napínavých a akčních scén, ale bohužel s přibývajícím časem to nudí víc a víc, až i těch 93minut co to má, nakonec vrchovatě stačí. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

70% Vôbec nie zlé. V prvom rade dosť jednoduché a neoriginálne (FAKULTA bola svjou teenagerskosťou aspoň trochu "iná"). Ale mňa to bavilo. Bolo to mrazivé, napínavé - síce tomu chýbala krv (ÚSVIT MŔTVYCH), humor (SÚMRAK MŔTVYCH) i blokbasterovský akčný potenciál (SOM LEGENDA), no ja som mal aj zimomriavky, aj sa mi páčilo poprehadzovanie záberov. Film sa zubami nechtami drží klasickej schémy a nič nové neprináša - počas sledovania to však nevadí, uvedomíte si to až vo finále (kedy sa modlíte, aby to nedopadlo tak, ako to dopadne). A je tu aj zaujímavá snaha o akúsi satiru dnešnej spoločnosti - je to síce len korenie, ale poteší... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro podobná témata, proto trochu vyšší hodnocení než je zdejší průměr. Ani mi nijak nepřišlo, že byl film přetáčen, celkem mi se mi zdály komornější atmosférické a mírně akčnější scény v souladu. Na druhou stranu je třeba říci, že u starší verze s Donalden Sutherlandem jsem se kdysi bál daleko více... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemného prekvapenia sa mi dostalo pri sledovaní tejto žánrovej mierne klišovitej, ale na druhú stranu veľmi dobre remeselne vykonanej variácie na tému invázie lupičov tiel z vesmíru. Ku kladom snímky patrí bezpochyby hlavne v jeho druhej polovici skvele hrajúca Nicole Kidman, ktorej obstojne sekunduje vo svojej menšej úlohe Daniel Craig. Film sa nesie v znamení komornejšej atmosféry, ktorú naruší až jeho posledná tretina, pri ktorej sa dočkáme akčnejšieho poňatia, dobrej pointy a hlavne niekoľkých podnetov na zamyslenie ohľadom správania ľudí voči sebe a ich neutíchajúcej potrebe pôsobiť jeden druhému bolesť a utrpenie. Môj obľúbený film pri ktorom som získal veľa pekných spomienok. Toto nové prepadnutie planéty je jedným z lepších kúskov sci-fi žánru. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení v Baltimoru se Daniel Craig dozvěděl, že získal roli Jamese Bonda. Z natáčení musel na chvíli odjet kvůli tiskové konferenci k Bondovce Casino Royale. (ČSFD)
  • Během natáčení na chilském velvyslanectví ve Washingtonu D.C. měli Nicole Kidman (Carol) a Daniel Craig (Ben) jet bílým SUV ke vchodu, zastavit auto a umožnit komorníkům zaparkovat. Kidman zapomněla na parkovací brzdu, a když vystoupila, auto začalo sjíždět z kopce. Craig se vrhl do automobilu ze strany spolujezdce, šlápl na parkovací brzdu a zastavil. (veronikajel)
  • Skladatel John Ottman použil pro nahrání hudebního doprovodu 77-ti členný orchestr. (Terva)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama