Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (488)

POMO 

všechny recenze uživatele

Fanúšikom žánru ponúka Invázia obstojnú porciu zimomriavok so stále krásnou Nicole Kidman. Spojenie s Danielom Craigom trochu zvláštne, ale zaujímavé. Najväčším handicapom filmu je nenápaditý scenár, ktorý iba recykluje, čo už sme videli vo všetkých „inváziách lupičov tiel“ a Aktoch X, a ničím túto tému neinovuje. Na druhú stranu, nenudil som sa ani sekundu. Samozrejme že Spielbergova Vojna svetov bola vzrušujúcejšia a silnejšia, ale ani Invázia nepostráda slušné napatie. To je tu servírované krôčik po krôčiku, komornejším spôsobom, v menších emocionálnych nuanciách. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

50%. Není to úplně zlé, ale stejně tak to není dobré. Pár slušných momentů mizí pod tlakem hrozivě uspěchaného pojetí, nad nímž se lze tázat "jak by to vypadalo kdyby...". Bolestivý souboj fádních obrazů, které nejsou zdaleka tak děsivé, jak by chtěly být, a klopotné snahy natočit dynamickou sci-fárnu, v níž se tempo nahání nevídaně zběsilým střihem. Ne vyloženě špatný, ale spíš rozplizlý a ZJEVNĚ předělávaný pohrobek skvělého originálu/ů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako thriller slušné, ale jako horor Invasion absolutně nefunguje. Vliv dvou režisérů je markantně znát, výsledný patvar je imho slabší, než by byla čistokrevná ať pomalá, tak rychlá verze. Kidman i Craig odvádí dobrý, ale ne fenomenální (zapamatovatelný) výkon. Spoiler:Přesah v podobě kritiky skutečné lidské populace je sice zajímavý, ale dal se podat výrazně lépe - například tak, že by si vyléčení pamatovali a nebyli by svým "zachráncům" vděční - to by bylo mnohem údernější řešení. Konec spoileru. Prokládání dialogů (popř. pomalých scén) flashforwardy ukazujícími následnou akci je natolik divným nápadem, že jenom děkuju, že se tak ve filmu neděje vícekrát než asi dvakrát... 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ojoj! Toto niekto celkom slušne posral. "Budú tam Česi, takže sa určite bude podávať guláš." Nuž hej, Česi tam vystupovali a guláš to bol teda riadny. Recept na prípravu: vezmeme jeden solídne natočený psycho-thriller, vytrhneme ho z rúk jeho pôvodnému režisérovi a potom ho dáme niekomu inému, nech to prestrihá (hlavne aby to šlapalo, na nadväznosti scén nezáleží) a nech dotočí zopár akčných scén, ktoré sa do filmu zúfalo nehodia. Výsledok je o to nestráviteľnejší, že mnohé scény sú skutočne pôsobivé a je na nich vidieť, že keby si film držal konzistentnú formu (a žáner), mohlo to byť pôsobivé dielko. Veľká škoda už len kvôli tomu slušnému obsadeniu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$80milionovTržby USA $15,074,191Tržby Celosvetovo $40,170,558Tržby za predaj DVD v USA $4,843,993 //počet predaných kusov 290,190Oliver Hirschbiegel neišiel na tento námet zle ale ako ubieha dej, začne to trošku pokrivkávať, jednoznačne nepochopíme o čo presne ide v tejto mimozemskej invázii, ich ovládanie ľudí sa skladá z jednoduchých vecí ... Nicole Kidman je vo svojej úlohe fajn, z jej postavy je cítiť úzkosť, čím dej nadobudne aj dávku napätie aká v poslednej dobe u podobných filmoch chýba, Daniel Craig má málo priestoru na to aby si vytvoril určité zázemie svojej postavy... Pri konci to naberá na akčnosti ale to už je akoby druhý film. Z celkového hladiska to nie je zlý film na to že až tak prepadol, dosť ma prekvapuje vysoký rozpočet na to že tam nie su skoro žiadne triky ale asi slušná časť z neho išla na konto Kidman - Craig. /videl v kine: 60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Pro mě rozhodně. Oliver Hirschbiegel (měl by si vymyslet umělecké jméno...) natočil svou vizi invaze do našeho světa a mohlo to být i za 5* a proč není? Protože se do toho vložili páni producenti a jeho verzi nechali předělat Jamesem McTeiguem, chráněncem a oblíbencem bratrů (už bratra a sestry) Wachovských. Je to smutné, protože skvěle rozehrané komorní drama, které na ploše několika pokojů, ulic, tunelu a auta dokázalo rozehrát atmosférou dobře zvládnutý sci-fi horor. Doufám, že jednoho dne piráti ukáží své rohy a seženou původní verzi, která podle mě bude mnohem lepší a ucelenější než výsledný výtvor McTeigue-na. Jeho přítomnost je celkem patrná hlavně v závěru, kde filmu ubližuje. Závěrečná honička není špatná, ale příliš se tam nehodí a komorní atmosféru naprosto ničí. Překvapila mě Nicole Kidman, která nepatří mezi mé nejoblíbenější herečky, ale předvádí velmi kvalitní výkon a stejně tak se daří hrát i Danielu Craigovy. Pro milovníky "invazí" cizích entit na naši planetu povinnost. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dave Kajganich .. Můj první film na motivy knihy The Body Snatchers od Jack Finney, takže nemám možnost srovnávat předchozí verze s nynější. ___ Tuto Invazi provází spousta kdyby! Kdyby totiž nebyl snímek tak zkratkovitě a přímočaře natočený, ale šel více do hloubky a to jak psychologické tak té (vizuální) akce, která by se zastavila někde u dvou hodin stopáže, mohlo to být znamenité a chutné sci-fi drama jako třeba excelentní Válka světů. Invazi provází zvláštní, nepříjemná atmosféra, chladný vizuál a spousta rychlých střihů a taky spoustu zbytečně nesrozumitelně seskládaných scén. Potěšila i Nicole Kidman, kterou jsem po delší době opět viděl ve filmu a pořád je to kus.. Jako žánrový přírůstek do středních vod ucházející, během filmu jsem se určitě nenudil, ale na více než tři nezávadné hvězdičky film prostě nemá. 60% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro podobná témata, proto trochu vyšší hodnocení než je zdejší průměr. Ani mi nijak nepřišlo, že byl film přetáčen, celkem mi se mi zdály komornější atmosférické a mírně akčnější scény v souladu. Na druhou stranu je třeba říci, že u starší verze s Donalden Sutherlandem jsem se kdysi bál daleko více... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Patrně nekonečný seriál remaků klasického sci-fi hororu Invaze lupičů těl pokračuje čtvrtým dílem, který se tentokráte jmenuje jen Invaze a vlastně je to pouze další průměrné sci-fi béčko. Celý ten film je nějak nedovařený - režisér Oliver Hirschbiegel nejdříve musel film několikráte předělávat, než mu ho americké studio vůbec dovolilo pustit do distribuce, Nicole Kidman už není supernova, ale jen jedna z mnoha hvězd a její lesk už celý film neutáhne, koncept je dopředu známý a scénář se ani příliš nesnaží něco divákovi zakrývat, stěžovat, vše je prozaicky předvídatelné a dlouho dopředu jasné... Třetí hvězdičku dávám jen za slabost pro sci-fi žánr... Podobné filmy: Invaze lupičů těl, Invaze lupičů těl, Znamení, Mlha, Monstrum, Válka světů ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Proč je u trosek vesmírné stanice přítomen epidemiolog?….. PŘÍBĚH:** rozsah epidemie je možná na škodu příběhu. Je to však svižné, bohužel velmi mi vadí občasné nelogické chování, které má zvýšit napětí. Craigova role je nevýrazná, zato Nicol může ukázat nejen hezkou tvář, ale i kus emocí. Hlavně ona táhne film. Užijete si ovšem i napětí, zajímavou hudbu a dobrej zvuk. Horší je to ze scénářem, ale jedno zhlédnutí určitě přežijete bez usnutí./ HUMOR: tentokrát mne nepobavila ani ta nelogika./ AKCE:*** nakažení napadají zdravé – nečekejte zombíky! Nicol utíká, hledá, skrývá se, vše v dobrém střihu i kameře./ NAPĚTÍ:**** to mne nezklamalo, celkem dost scén, kdy máte o hlavní hrninku strach. A to je vše! Tak dobrou… P.S.: když to skončilo, napadlo mne stejně jako uživatele Shushika jediné slovo – nedomrdlé! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Každý filmový školák vie, že ak je odkladaná premiéra, menia sa režiséri, prepisuje sa scenár (počas nakrúcania) a producenti sa s výslednou krvavou verziou na niekoľko rokov mlčanlivo zamknú v strižni, väčšinou (ale nie vždy – LIBERTIN) to nedopadne dobre (VIKINGOVIA, VYHÁŇAČ DIABLA: POČIATOK). INVÁZIU, entú adaptáciu "infekčného" sci-fi románu Jacka Finneya (napr. INVÁZIA LUPIČOV TIEL s Donaldom Sutherlandom), nakrútil nemecký režisér PÁDU TRETEJ RÍŠE. Ale producent Joel Silver (PREDÁTOR) sa začal o výsledok báť, najal bratov Wachowských (MATRIX) na prepis scenára, niektoré scény vyhodil a iné pretočil James McTeigue (V AKO VENDETA). Výsledok so zákulisným bordelom bohužiaľ plne korešponduje. Najhoršie je, že z niektorých scén stále cítiť onú „nevyhovujúcu“ atmosféru (neakčný, zato mrazivý psychologický paranoický triler), ktorú tomu dal pôvodne oslovený režisér a ktorá producentovi nevyhovovala, lebo chcel mať akčné trikové orgie a nie mrazivý psychologický triler. Škoda, lebo ak by Silver dovolil narodiť sa tvrdému psychologickému sci-fi hororu pre dospelých, mohla to byť šupa. Rovno medzi oči. Takto výslednú zákulisnú masakru nezachránia ani snaživí herci, ani stopové prvky desuplnej atmosféry. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo docela prijemny prekvapeni. Film sice do zanru neprinasi nic noveho, ale je natocenej fakt dobre. Celou dobu je napinavej a se zajimavejma zaberama, navic je tu furt ta myslenka, jestli je ta nakaza skutecne tak spatna vec, Craig hraje prijemne civilne a nemachruje a Nicol, hlavne od ty doby, co nesmi spat, hraje fakt perfektne. Akorat mi obcas prislo, ze nektere postavy predvadi emoce, i kdyz by nemeli. No a zaverecna honicka, kdy je napad clovek drzici se auta rozvedenej krapet ve velkym, je perfektni. Akorat uplnej zaver je mozna krapet uspechanej. Celkove se jedna o slusnej nadprumer. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Počtvrté a to dost špatně. Příběh v první polovině ještě tu a tam zamrazí atmosférou cizosti, ale celá druhá půlka je jen nudný vývar z průměrných akčních filmů. Tam kde u Kaufmana probíhala invaze sofistikovaně pomocí exotických rostlin, tady se jen bleje. A tak je to vlastně s celým filmem. Vše co se v předchozích verzích povedlo je tady jen hromadou blitek. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film se loudá jako housenka po vydatném obědě. Není mi jasné, jaký žánr chtěli vůbec tvůrci točit. Drama?? Akční?? Sci-fi?? Snímek je slepencem všech a zároveň nevyniká v žádném. Ani jedna scéna mě nenadchla, nezaujala, nevyděsila. Tempo zoufale zbrklé a tím nudné, dialogy ohrané, děj předvídatelný, závěr odfláknutý. Jediné, co se mi líbilo, byla Nicole Kidman, Craig neměl co hrát. Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal. A nic nedostanou ani tvůrci, jelikož film finančně propadl. 80 miliónů dolarů(rozpočet)/40 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Většinu času jsem byla napjatá jak struna, postavy se nechovaly jako idioti a ke všemu ti nakažení tak hezky zvraceli, no prostě jsem se bavila. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Její manžel je nakažený mimozemským virem a já jí dávala antipsychotika." Cvokařka Bennelová si však chybu uvědomila, trochu si zaběhala, neusnula, svému vyvolénému palici vychytrale neustřelila a snad i ten svět tak trochu zachránila? Jsem sice vyhlášeným milovníkem naivně šťastných konců, ale občas se o nějakého toho zástupce světlé strany síly potřebuju aspoň trošku bát. Tady je však vše temně černé, zářivě bílé, případně imunní a používané filmové finty si snad již ani nepamatují datum svého narození. Přesto snímek za jedno pokoukání stojí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nedopadlo to tak hrozně, jak jsem u přetáčeného filmu čekal. Je sice zjevné, že Wachowští s McTeiguem se snažili i trošku delší dialogové pasáže rozhýbat nějakou tou akcí, i za cenu toho, že do rozhovoru dvou osob nastříhali flashforwardy, přesto se na Invazi dívat dá. Otázka je, proč ale čtvrtá verze stejného příběhu vůbec vznikla. Nepřináší naprosto nic nového a i když jednotlivé scény slušně fungují, celek je ve výsledku prázdný a nepříliš zajímavý. Docela rád bych viděl původní Hirschbiegelovu vizi - scény typu Nicole ujíždí s dítětem autem ověšeným tak dvaceti lidmi a snaží se svých pronásledovatelů zbavit do ní asi nepatří... /viděno ze slušného kinoripu/ ()

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama