Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (488)

tron 

všechny recenze uživatele

Každý filmový školák vie, že ak je odkladaná premiéra, menia sa režiséri, prepisuje sa scenár (počas nakrúcania) a producenti sa s výslednou krvavou verziou na niekoľko rokov mlčanlivo zamknú v strižni, väčšinou (ale nie vždy – LIBERTIN) to nedopadne dobre (VIKINGOVIA, VYHÁŇAČ DIABLA: POČIATOK). INVÁZIU, entú adaptáciu "infekčného" sci-fi románu Jacka Finneya (napr. INVÁZIA LUPIČOV TIEL s Donaldom Sutherlandom), nakrútil nemecký režisér PÁDU TRETEJ RÍŠE. Ale producent Joel Silver (PREDÁTOR) sa začal o výsledok báť, najal bratov Wachowských (MATRIX) na prepis scenára, niektoré scény vyhodil a iné pretočil James McTeigue (V AKO VENDETA). Výsledok so zákulisným bordelom bohužiaľ plne korešponduje. Najhoršie je, že z niektorých scén stále cítiť onú „nevyhovujúcu“ atmosféru (neakčný, zato mrazivý psychologický paranoický triler), ktorú tomu dal pôvodne oslovený režisér a ktorá producentovi nevyhovovala, lebo chcel mať akčné trikové orgie a nie mrazivý psychologický triler. Škoda, lebo ak by Silver dovolil narodiť sa tvrdému psychologickému sci-fi hororu pre dospelých, mohla to byť šupa. Rovno medzi oči. Takto výslednú zákulisnú masakru nezachránia ani snaživí herci, ani stopové prvky desuplnej atmosféry. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Není to úplná katastrofa, jak někteří hrozili, ale žádný zázrak taky ne. Celkový dojem kazí především nedotaženost na obou frontách. Kdyby film zůstal pouze psychologickým dramatem naplněným paranoiou, mohl být zajímavou, možná trochu náročnější podívanou. Stejně dobře mohl také fungovat jako akční zběsilá honička, v níž jde o holý život v každé minutě. Mix toho ale není dobrý a na výsledku si nepochutná milovník ani jednoho z těchto žánrů. ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Slušný film. Ani světoborný ani hrozný. Každopádně skvěle obsazený (a zahraný), plný zajímavé atmosféry. Obzvláště Craig se svým uklidňujícím výrazem (a krásnýma modrýma očima :-)) byl super. I když film občas působí trochu nevyrovnaným dojmem a některé pasáže jsou nudné, docela se mi líbil. Kamera sice sem tam skáče divočeji, než by dle mého vkusu měla, ale u scének, v kterých jsou zmíněni Češi, jsem se slušně pobavila (a rozzlobila při představě, že takhle Čechy vnímají Amíci). Prostě i přes chyby, které Invaze nepochybně má, je tenhle film docela dobrý... a já se nakonec přiklonila ke třem hvězdičkám, avšak přemýšlela jsem i o čtyřech. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ojoj! Toto niekto celkom slušne posral. "Budú tam Česi, takže sa určite bude podávať guláš." Nuž hej, Česi tam vystupovali a guláš to bol teda riadny. Recept na prípravu: vezmeme jeden solídne natočený psycho-thriller, vytrhneme ho z rúk jeho pôvodnému režisérovi a potom ho dáme niekomu inému, nech to prestrihá (hlavne aby to šlapalo, na nadväznosti scén nezáleží) a nech dotočí zopár akčných scén, ktoré sa do filmu zúfalo nehodia. Výsledok je o to nestráviteľnejší, že mnohé scény sú skutočne pôsobivé a je na nich vidieť, že keby si film držal konzistentnú formu (a žáner), mohlo to byť pôsobivé dielko. Veľká škoda už len kvôli tomu slušnému obsadeniu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo docela prijemny prekvapeni. Film sice do zanru neprinasi nic noveho, ale je natocenej fakt dobre. Celou dobu je napinavej a se zajimavejma zaberama, navic je tu furt ta myslenka, jestli je ta nakaza skutecne tak spatna vec, Craig hraje prijemne civilne a nemachruje a Nicol, hlavne od ty doby, co nesmi spat, hraje fakt perfektne. Akorat mi obcas prislo, ze nektere postavy predvadi emoce, i kdyz by nemeli. No a zaverecna honicka, kdy je napad clovek drzici se auta rozvedenej krapet ve velkym, je perfektni. Akorat uplnej zaver je mozna krapet uspechanej. Celkove se jedna o slusnej nadprumer. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Skladatel John Ottman použil pro nahrání hudebního doprovodu 77-ti členný orchestr. (Terva)
  • Během natáčení na chilském velvyslanectví ve Washingtonu D.C. měli Nicole Kidman (Carol) a Daniel Craig (Ben) jet bílým SUV ke vchodu, zastavit auto a umožnit komorníkům zaparkovat. Kidman zapomněla na parkovací brzdu, a když vystoupila, auto začalo sjíždět z kopce. Craig se vrhl do automobilu ze strany spolujezdce, šlápl na parkovací brzdu a zastavil. (veronikajel)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama