Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl spravedlivý, byl bych asi mnohem kritičtější. August Rush je klasická předvídatelná romance. Ale já spravedlivý nebudu. Jsem příjemně zmanipulován krásnou hudbou, díky které jsem objevil nadlidsky talentovanou muzikantku Kaki King a zjistil, že ten Jonathan Rhys Meyers je vlastně moc dobrej zpěvák! Když k tomu přičtu skvělého Robina Williamse, ze kterého láska k herectví opět sálá, jsou ty 4* vlastně naprosto zasloužené:) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ano, je to taková pohádka, ale i přesto to působí ohromě kouzelně osudově, akorát, ač je teda hudba po celej film různorodá a plná fantazie, tak tam neni nic, co by mě přímo posadilo na prdel, že bych si řek "ty krávo, to je úžasný" a nezmoh bych se na nic víc, což tomu podle mě trošku chybí. Ale Freddie Highmore má rozhodně něco do sebe a tady zahrál výborně ()

Reklama

katasta 

všechny recenze uživatele

Todle je absolutní bomba! Je to úžasný příběh, skvělá režie....a ta hudba!! Prostě paráda....sice ze začátku mě dost štvaly sladký ksichtíky Meyerse, ale zbytek filmu to dokonále vyvážil, spíš úplně smazal. Celé je to hrozně neuvěřitelné, ale o to sladčí :o) a nemám co jinýho dodat, protože todle je fascinující dílko :o) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Už prvou minútou som cítil priam neskutočné vibrácie a neopísateľné pocity. Možno to vyznie trápne, ale tento film má obrovskú dušu a prúdi z neho taký život, že som sa viackrát neubránil silnému dojatiu. Mladý Freddie aj napriek svojmu útlemu veku za posledné roky urazil úctyhodnú hereckú trasu. Od čias Krajiny-nekrajiny, Charlieho továrne alebo Dobrého ročníka neubehli pomaly ani štyri roky a z tohto prcka sa pomaly, ale isto stáva herec prvotriedneho formátu. Medzi deckami jasný tabuľkový líder. Zrejme nastúpil nový Joel Osment, tak sa tešme, čo nám prinesie skorá budúcnosť. Okrem neho som sa však stihol zaľúbiť do šarmantnej Keri Russell, ktorú však zatieňuje stále sa lepšiaci Rhys Meyers (ešte lepší ako v Allenovom Match pointe). Suma sumárum. Po hereckej stránke u mňa samé pozitívne odozvy (po dlhom čase ma v malej roličke opäť potešil charakterný Robbins). Namietať by sa určite dalo k príbehu, ktorý je dosť presladený a prakticky aj dosť nepravdepodobný, ALE nemôžem sa ubrániť formulke, že mi to tentoraz ani v najmenšom nevadilo. Po dlhom čase príjemne roztopené srdce diváka s dievčenskou náturou :). 100% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příběhově by to byl film za tři hvězdičky, je však výborně zahraný. Freddie Highmore v roli kluka hledající své rodiče a věřící, že ho chtěli a jednou se k němu vrátí, Jonathan Rhys Meyers v roli muže, který kdysi nalezl ženu svého života a zas ztratil, Keri Russell v pozici matky, která (SPOILER) věřila 11 let, že její dítě zemřelo při porodu a náhle zjistí, že žije a je odhodlána udělat cokoli, aby ho našla (KONEC SPOILERU), ti všichni jsou uvěřitelní. Zajímavý je Robin Williams v pozici záporáka (přestože i na něm je maličko sympatického). To celé podtrhnout faktem, že se jedná o hudební a hudbou emoce burcující film. Příjemné. Sice maličko nerealistické, ale když budete očekávat pohádku (která při extrémní shodě okolností nemusí být vyloženě nereálná), podíváte se na to docela rádi třeba ještě jednou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Role Luise Connellyho byla nabídnuta hudebníkovi Jamesi Morrisonovi, ale on odmítl s tím, že se chce soustředit pouze na svoji hudbu. (Morien)
  • Když Evan (Freddie Highmore) hrál na varhany stupnici od hlubokých tónů, ozývala se stupnice opačně od vysokých. (inachisio)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama