Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl spravedlivý, byl bych asi mnohem kritičtější. August Rush je klasická předvídatelná romance. Ale já spravedlivý nebudu. Jsem příjemně zmanipulován krásnou hudbou, díky které jsem objevil nadlidsky talentovanou muzikantku Kaki King a zjistil, že ten Jonathan Rhys Meyers je vlastně moc dobrej zpěvák! Když k tomu přičtu skvělého Robina Williamse, ze kterého láska k herectví opět sálá, jsou ty 4* vlastně naprosto zasloužené:) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S pojmom rozprávka som bojoval skoro celý film. A keď človek bojuje miesto toho, aby splynul je zle. Chyba bude zrejme niekde v matrixe a v tom, že som gitaru už v ruke držal a čo dokážem prekúsnuť ako filmožrút, nedokážem ako muzikant. Inač ok, hviezdy hviezdia a najviac žiari Mark Mancina a jeho živnosť. Je to jednoducho ideálny film s ponaučením predovšetkým pre nižšie vekové skupinky a melancholicky naladené polovičky, ktoré v tom tú rozprávku so šťastným koncom sami a bez boja nájdu. 60% ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Mám chuť dát čtyři, protože zrovna včera mi tahle bolozubná cukrkandlovina dosti sedla, ale obecně vzato je zde každý klad vyvážen rušivým záporem. Já vím, že u romantických filmů by neměl člověk žehrat na nepravděpodobnost, ale August Rush posouvá tento fenomén do naprosto extrémních podob. O tom, že hlavní hrdina se naučí guitar tapping na úrovni Erica Mongraina za jedinou noc ani nemluvím. Ale určitě film nechci nijak hanět. Je to příjemná podívaná s výbornými herci a úžasnou muzikou. A to občas stačí. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nádherný námět, pěkný plakát, hudební film, dobrá kritika... Bylo tolik důvodů, proč se na tento film těšit. A ona se z toho vyklubala taková nuda. Musím říct, že při sledování tohodle filmu mě nenadchlo skoro nic. Nevím, co na tom bylo dojemné (jak zde píšete), nevím, kde se vzalo těch 80%, ale je mi to upřímně fuk, já už se na to prostě nepodívám. Samozřejmě, že určité filmařské kvality to má, písničky taky pěkné, ale když Vás to absolutně nebaví, tak vyšší hodnocení z toho prostě nevyždímete... Škoda. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Todle je absolutní bomba! Je to úžasný příběh, skvělá režie....a ta hudba!! Prostě paráda....sice ze začátku mě dost štvaly sladký ksichtíky Meyerse, ale zbytek filmu to dokonále vyvážil, spíš úplně smazal. Celé je to hrozně neuvěřitelné, ale o to sladčí :o) a nemám co jinýho dodat, protože todle je fascinující dílko :o) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Když Hope (Jamia Simone Nash) vysvětlovala Evanovi (Freddie Highmore) noty, nezmínila se o jejich značení ani délkách, ale pouze o názvech. Přesto už s přehledem věděl, jak se zapisují, což ukázaly další záběry. (inachisio)
  • Když Evan (Freddie Highmore) hrál na varhany stupnici od hlubokých tónů, ozývala se stupnice opačně od vysokých. (inachisio)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama