Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Recenze (495)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako parodie reklam á la Česká soda vynikající („Ahoj, já jsem Terry, nemáš ještě jednu?“), jako film bestialita, která by měla být zavřena do stejného útulku jako oba díly Playgirls. 15% Zajímavé komentáře: Tosim, pshimi, CheGuevara, novoten, wipeout, KatRi, Konopek, Piškotka, .maggie, gstudio ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud je tohle pohled do duše českých "feministek," tak tedy potěš koště. Nebo to jsou opravdu všechny úspěšné ženy u nás tak krátkozraké? Čím je výjmečná ta Bára Nesvadbová, kromě toho, že je to dcera naší sci-fi legendy a měla za manžela jednoho z ministrů a plnila tak stránky nejrůznějších bulvárů? U mě totiž ten nejzákladnější fakt, totiž to, že dialogy zní, jako kdyby je napsal dvanáctiletý člověk, přebíjí všechno ostatní. Ano, občas se našel nějaký ten povedený záběr, zejména historické Prahy, ale WTF, to fakt nestačí. Metoda "teď to natřeme všem chlapům" (jo pardon všem ne - viz věta "Já vím, kdo je to Elfriede Jelinek"), je vysoce trapná a jenom potvrzuje, že ony stereotypy, proti kterým ženy tak často (ne)úspěšně bojují, jsou v nich samotných zakořeněny více než pevně. Stačí se jen podívat, že třeba Irena Obermannová je jednou ze scénáristek Ordinace v růžové zahradě. Tolik potřebný nadhled neexistuje, nebo se válí někde v hloubi jakési špinavé žumpy a vy ho musíte rozšifrovat. Jediný decentní herecký výkon předvedl Miroslav Etzler a to je taky kromě tří, čtyř záběrů kamery snad další, osamocený klad! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela bestiální příběh. Ta hlavní pipina se chovala jako kráva. Jasně jsem kluk a ženský myšlení nikdy nepochopím a rozhodně netrávím ani minutku svého života na to, abych tento fakt změnil, ale i tak mám pocit že mužský a ženský myšlenkový pochody jdou ruku v ruce ve své nedokonalosti k logickým krokům. Ne tak tato slečna Karolína. Doteď jsem žil v domění, že nejhloupější ženská na světě je ta, která se se mnou nechce vyspat, ale Karolína stanovila novej rozměr ženskýho slepičismu. Ukázka chlapů v tomhle filmu to byla taky síla. Přehlídka dementů v luxusním provedení . Jsem rád, že autorka Bestiáře má jasno, co chlap, to totální hovado. Samozřejmě se na Barušku Nesvatbovou vůbec nezlobím, protože to jistě v některých případech tak je, ale hlavně nepoznala mě, takže má zatím na podobné vidění mužů plné právo. Ještě musím poděkovat za Vašutova páva, vynikající předehra, tohle musí vyjracovat každou holku, do toho hned půjdu. Bestiář je asi určen jiným bestiím než jsem já, přesto oceňuji hudbu a snahu o humor, který je pro většinu feministek zcela neznámý pojem. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Bestiář je bestiální příběh. O tom tedy nemůže být sporu. Bestiální v tom smyslu, že chlapovi se na to koukat opravdu zlehka nebude, a taky hlavně proto, že je hlavně o tom, jak ze ženských vznikají bestie, a jak je to všecko vlastně o zkušenostech a ničím jiným. Nemůžu si pomoct, ale Vašut a Roden tomuhle filmu rozhodně nepřidali. Řeší se tu vztahy asi tak jako ve Vékávéčkách a k tomu hrají docela solidní herci, kteří si teda tímto filmem u mě rozhodně snížili reputaci. Český film, ať se takovýchto témat vyhýbá véélikánským obloukem, protože od toho jsou seriály degenerující lidský mozek, které vídám v televizních programech dennodenně. Toť můj názor. Vidět to všechno sesumírované v celovečerním filmu už je docela dost i na mě. A ať se na mě nikdo nezlobí, postava Danici Jurčové byla vysloveně blbá, a to tak že úplně. Chápu že vztahy jsou choulostivá záležitost, ale tady už to spělo skutečně k demenci. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Filmografii Ireny Pavláskové moc zmáknutou nemám, ale rád bych věřil, že její starší filmy se od Bestiáře liší jako den a noc. Solidní herci, solidní kamera a solidní kulisy... a výsledek přesto díky mizernému scénáři a odfláknutým postsynchronům vypadá neskutečně prázdně a hloupě. Pokus o emancipované glosování prostřednictvím novopečené "bestie" se zkrátka nedaří a zůstává tak jen úsměvný brak, oslazený hezkými záběry a tuctem nezúčastněně nasnímaných souloží. Hodnotu to má jen pro někoho, kdo nevěří tomu, že když máte dobrý štáb a dobré herce, pořád ještě můžete natočit hroznou hovadinou. Můžete. A jakou! (3/10) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Irena Pavlásková .. Naivkář. Tak tohle je kopanec do koulí. Jenže do ženských (obrazně). Ona totiž spisovatelka spolu s Pavláskovou udělala z hezkých českých holek doslova blbý děfky aneb jak se ve filmu říká, i slepice jsou na tom lépe než ženy. A já doteď myslel, že to je obráceně. Docela hloupý a otravný film bez větší porce humoru či cynismu. To už je i Román pro ženy lepší film a to po všech stránkách. 30%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Spoilery - - Životně věrohodný motiv nerovného vztahu směřující kvůli nešťastným scénáristickým tahům nečekaně rychle až na dno. A s odstupem se musím přiznat, že mě takový vývoj opravdu mrzí. Nestačil jsem se totiž divit, když Karolína přijala Alexovo pozvání do Itálie a já všechna ta setkání na pláži, sex na skalách a nevyřčenou neintimnost prožíval s nimi. A ještě nějakou chvíli potom jsem tenhle pseudožánr "české sexuální drama" měl pořád zvláštním způsobem pod kůží. Asi už stárnu, ale právě tady jsem zjistil, že i v českém filmu se životní pravdy najdou a odpověď Čvančarové "Jenže ty chceš všechno: Lásku, vášeň, intelekt, to nejde." jsem si ještě nějakou chvíli chtě nechtě opakoval. Všechno skončilo s druhým rozchodem a Karolíninou proměnou do "bestie". Najednou všechno chytne zkratkovitý ráz a začne se klasicky přehrávat do figurek. Proto není jakákoli šance vidět postavu Marka, protože to je jenom "Matonoha co má rád krávy", to samé platí i o otřesně napsaném i zahraném charakteru ministra, který většině utkví jenom jako "Vašut hraje jako debil a nosí paví ocas". A tím vším se hlavní hrdinka prokouše až ke konci, který znovu vezme tak rychlý spád, že jsem jenom sotva stačil zamrkat. Ten prapodivný happyend jsem byl připravený ochotně skousnout, smířit se s filmem a předchozí střídaní všeho, co chodí a má kalhoty, dokonce odpustit. Jenže nakonec se tvůrkyním ukázkově povedlo zničit všechno, co bylo do té doby řečeno. A to poslední minutou, de facto poslední větou. Tomuhle já nevěřím. Od romantického dramatu přes supertrapný pokus o komedii až k feministické pochodni naděje? Takový konec asi divačky s čerstvě zlomeným srdcem přivítají jako nový obzor, ale ostatní tuhle vypočítavost musí cítit jako zradu. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Barboru Nesvadbovou mám rád a velice si ji vážím, což se bohužel nedá říci i o adaptaci jejího románu Bestiář. Zde na databázi se film schovává pod nálepkou "Romantický", což bohužel ani zdaleka nevystihuje komplexní rozklíženost celého díla. Irena Pavlásková si sice vyhrála s všemožnými detaily (hlavně cameo Nesvadbové potěší), ale směr, kterým se film vydal, bohužel neuhlídala. První část je spíše mrazivě dramatická, zatímco prostředek spíše baví (a to hodně dobře!), aby ke konci stejně došlo na sentimentální drama. Kdyby Pavlásková přiznala už v úvodu, že se jedná normální oddechovou komedii, udělala by mnohem lépe a ta čtvrtá hvězdička by se určitě našla. Feministická rovina filmu mi ani v nejmenším nevadila, ba spíše naopak. Muži zde dostávají na frak a vyskytují se zde jenom jejich povedené karikatury, což je ostatně to nejzábavnější na celém snímku. Námět knihy respektivě filmu je rozhodně nosný - proměna na citovou bestii má opravdu značný potenciál. Škoda je ovšem několika technických nedokonalostí, které jsem ovšem schopen ignorovat. Mimojiné Brabcova kamera nebyla rozhodně znát. Výtku bych směřoval i na některé upocené dialogy. Nevím do jaké míry je samotná Nesvadbová spokojená s tímto filmem, ale já teda byl. Ać to není žádný mistrovský kousek, tak do vyloženě špatného filmu to má taky na míle daleko. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Po letmém zkouknutí zdejšího hodnocení jsem si myslel, že film je podhodnocen. Po zhlédnutí filmu jsem změnil názor. Film je nadhodnocen. Bestriář je bez děje, myšlenky nebo nápadu. Sledovat příběhy lidí, kteří vám do očí řeknou, že neví, co vlastně chtějí, je opravdu nuda. Nebýt povedené titulní písně a Tomáše Matonohy, který se tam jediný hodil, tak jsem to spláchnul do odpadu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Bestiář není tak špatný film jak jsem čekal. Premisa je sice příšerná, ale Irena Pavlásková je obklopena schopným kolektivem, který z příšerného nápadu dokázal vykřesat funkční film. Z čistě řemeslné stránky je totiž Bestiář jeden z těch povedenějších filmů. Většina scén má šmrnc, Brabcova kamera je výtečná, ovšem jako vždy a herci, světe div se, ve většině případů přesvědčivě hrají. Feministické hlavní téma mi vůbec nevadilo, to spíše ta absence jakékoli myšlenky. Scénář je napsán na velmi chabé úrovni a sám se divím, že se tvůrcům podařilo stvořit vcelku uspokojivý celek. Za zmínku stojí například dialogy, které musely herce dostávat do opravdu krušných chvilek, protože to co občas vypouští z úst je tak neskonale hloupé, že by na to nepomyslelo ani dítě v předškolním věku - špatné přirovnání. Křečovité, nevtipné a bez myšlenky. S větší úderností bych dokázal pár závad odpustit, ale Bestiář se připomíná psa, který honí vlastní ocas. Film o ničem, absolutně bez příběhu, který se svíjí v mohutných křečích od začátku do konce, aby skončil přesně tak jak začal. A to konečné 'morální ponaučení' o bolesti z opouštění? To už si přeberte sami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bestseller Barunky Březinové aneb bídný bolehlav Bestiář.. Česká kinematografii se posunula na žebříku vedoucím do smrduté jímky zase o stupínek níž. Autoři jako by nevěděli, co chtějí natočit, protože nejdříve řeší v docela vážné rovině partnerské vztahy, načež prudce přeladí na komediální notu, které se však nikdo nesměje a vzniká tak absolutně nefungující spojení, jenž za pár minut vyšumí jako Celaskon. A zbude jen další Vašutův Pažout v mutaci Románu pro ženy. Tentokrát na hřadle.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dokud se ve filmu ve větší míře vyskytuje Roden, dalo by se to ještě zkousnout. Bohužel, v polovině přejde hlavní hrdinka do té "bestiální" polohy a film zamíří až ke dnu. 3/10 ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Bestiář? Hm? A co jako? Nebýt pavího výstupu Marka Vašuta... mimochodem... opravdu mimořádně vtipný ... pár hlodů bylo zajímavých... viz... skvělá polemika o mužích a křečcích a studium jejich chovu... jinak??? Jinak, mám ten dojem, že si filmový štáb udělal výlet do Londýna a do Itálie... Ano, Karel Roden odvedl standard, Marek Vašut byl perfektní jinak nic moc... nevím.... furt, tj. pořád... mám pocit spíš marketingového masírování než něčeho echt... a třeba se pletu a třeba druhé shlédnutí bude pozitivnější... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No tragédia! Ale možno sme len nepochopili plánovaný význam tohto filmu. Pretože ak sa jedná o paródiu na romantické filmy, tak ja sa prikláňam k pozitívnym ohlasom. Bohužiaľ to tak nie je a vo vážnej rovine je toto dielko len na výsmech. Zrovnávanie scenára mi príde identické len s denníkom naivnej starej panny s minimálnym IQ, alebo sa Pavlásková inšpirovala pozliepanými príbehmi, ktoré sa píšu do 'Bravo Girl'. 40%. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je obrovský kolaps, zbytečný, hloupý film u kterého mě pobavil pouze Marek Vašut a jeho páv. Už po 40 minutách jsem si připadal jako po dvou hodinách a fakt nechápu, jak jsem se na tohle mohl dodívat, byly to neuvěřitelné muka. Hlavní reklamou filmu je Karel Roden, který přilákal mnoho zvědavých diváků do kina, ale je zde velice nevýrazný. Nikdy tento film nechci vidět ani slyšet, mé hodnocení odpad!... ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu vládne zlo, tak ruce pryč. Moc keců sexu škodí a tomuhle filmu taky. Jeden velmi špatný film. Jedna nekonečně dlouhá reklama. Jedno nekvalitní dabingové cvičení. Cítil jsme odpor a přímo fyzickou bolest, kterak na mně prostupovala z televizní obrazovky. Konce filmu se dožijí jen ti opravdu silní. A takové znesvěcení si Filozofická fakulta nezasloužila. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné vylízané krávy, která skočí do postele s každým zmrdem a to dokonce i několikrát potom, co jí ten zmrd provede nějakou zamrdanost...ale asi jenom ráda mrdá (ale proč potom hledá nějaké city? Nerozumim). Ale Vašut se ujal role ministra na jedničku s hvězdičkou :) ()

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama