Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Irena Pavlásková .. Naivkář. Tak tohle je kopanec do koulí. Jenže do ženských (obrazně). Ona totiž spisovatelka spolu s Pavláskovou udělala z hezkých českých holek doslova blbý děfky aneb jak se ve filmu říká, i slepice jsou na tom lépe než ženy. A já doteď myslel, že to je obráceně. Docela hloupý a otravný film bez větší porce humoru či cynismu. To už je i Román pro ženy lepší film a to po všech stránkách. 30%. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách mi málem vypadl hrnek s kafem z ruky - jak mohla režisérka Času sluhů zplodit něco takového? První část filmu je opravdu tristní a kupodivu jde především o scény, kde je na plátně Karel Roden - ten zde, věřte nebo ne, podává ne druhotřídní, ale třetitřídní výkon (při sledování jsem si vytvořil soukromou teorii, že ho natáčení tohohle "skvostu" tak otrávilo, že se to inteligentnějším divákům rozhodl dát najevo). Časem se to trochu zlepší, Roden zmizí a je nahrazen docela přitažlivými exteriéry projížděným "hezkou" kamerou a Markem Vašutem, jehož ministr představuje pro celý film jediný jednoznačně kladný záchytný bod. Hlavní hrdinka se konečně dočká těch hereckých projevů, ve kterých se evidentně cítí nejlépe - vypjatých sexuálních scén (i když, přestože výborně natočenou, soulož v kostele považuji za netaktní vůči věřícím). Film se pak na chvíli posune do polohy, kdy se zdá, že bude mít co říci, ale nakonec se obloukem vrátí k hromadě shitu z ůvodu, u které bezpečně zakotví. Dvě hvězdičky jsou příliš, ale co mám dělat, když Čas sluhů ve mne stále vibruje. Ostatně, Scorsese taky dostal Oscara za svůj zdaleka ne nejlepší film. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pravý opak Románu pro ženy, žádná sonda do života, ale jen čistě zábavná filmová realita. Pavláskové filmy můžu, s autorkou knižní předlohy se teprve vyrovnávám, ale začínám si myslet, že Pavlásková na to šla líp ;) Respektive po přečtení Řízkařů, Bestiáře a rozečtení Života na nečisto mohu dílo Barbary Nesvadbové hodnotit o něco šířeji, než všichni ostatní, kteří pomlouvají bez toho, že by se jejích knih jenom dotkly. Barbařina v mnoha rysech přiznaně autobiografická hrdinka proplouvá útlými knížečkami bez ambicí stát se i filmovou hrdinkou a je to na ní znát. Ale stalo se něco jiného a tak soukromé výpovědi o intimním životě jedné Karly z Vinohrad rapidně mění na vážnosti. Až dočtu celé dílo autorky, zhodnotím to pravděpodobně tak, že kniha je kniha film je film, a v tomto případě se skvěle doplňují, protože co mi chybělo při čtení, doplnila jsem zážitky z kina - a co mi chybělo v kině, doplnila jsem literaturou. Zatím jsem alespoň rozklíčovala ty rozdíly ve filmovém scénáři, které ustoupily zejména hereckým představitelům a představám producentů (politik Marek Vašut a spolužák Kryštof Hádek především) a ty, které jsou do nejmenšího detailu všude stejné (ironická vdovská epizodka Miroslava Etzlera). A jak jsem tak nakukovala do Pohádkáře, Barbara nám dozrává a v podstatě by bylo skvělé, kdyby nezůstalo jen u jediné adaptace ;) Konečně Danica by snesla další podobně velkou výzvu, aby nám moc nestagnovala... ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Ano tento snímek by se dal označit z prominutím za neskutečnou píčovinu, za prvé žánrově rozháraný, nejdřív se tváří jako vážný příběh o nešťastné lásce, pak přijde Vašut a je z toho groteska, pak Tomáš Matonoha a jeho statek a v tom všem se příběh snaží tvářit reálně, prosímvás:) ALE já se u toho gebil, nevím jestli tím jak je tento film blbý nebo co, scény s Vašutem mě dostávali do kolen, nevím zda je to úmyslně, ale to jak přehrává a gestikuluje je geniální, Denica Jurčová je moc hezká a líbil se mi její projev, i když místy spíš působila jako lehká děva, než nešťastná žena hledající lásku, ovšem tato složka filmu se mi také líbila, nejvíc ty prostřihy soulouží na statku (na pračce, ve chlívě..:) nemohu dát méně než 3, já se totiž místy opravdu bavil. PS: pokud tohle měl být feministický film, tak já nevim, ale tohle je podle mě pravý opak:) Chrocht domluvil sem... Myslím, že Hitman_47 to vystihl dokonale:) ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu vládne zlo, tak ruce pryč. Moc keců sexu škodí a tomuhle filmu taky. Jeden velmi špatný film. Jedna nekonečně dlouhá reklama. Jedno nekvalitní dabingové cvičení. Cítil jsme odpor a přímo fyzickou bolest, kterak na mně prostupovala z televizní obrazovky. Konce filmu se dožijí jen ti opravdu silní. A takové znesvěcení si Filozofická fakulta nezasloužila. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • V úvodu filmu, kdy je hlavní hrdinka v dešti a větru, ulétnou jí papíry. V dalším záběru jí však ulétnou znovu. (Pepy)
  • Při nočním koupání Karolína (Danica Jurčová) a Alex (Karel Roden) doplavou až k bezpečnostním bojkám. V následujícím záběru však není po bojkách ani stopy. (Pepy)
  • Filmovalo se v Praze, Londýně a Itálii, kde se štá podíval do města Viesta a ke známé skále Arco di san. (M.B)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama