Reklama

Reklama

Když mu bylo sedm let, odebrali ho matce a podrobili drsnému vojenskému výcviku. O třicet let později musí král Leonidas, vládnoucí řecké Spartě po boku milované manželky Gorgo, čelit děsivé hrozbě. Král Xerx požaduje, aby se mu Sparta podřídila, Leonidas však posly bez milosti shodí do studny. Je odhodlán bránit svou zemi i navzdory nepříznivým věštbám. Nikdo netuší, že věštbu zaplatil Thérón, který se spřáhl s Xerxem. Když rada odmítne Leonidovu výzvu, shromáždí král tři sta odhodlaných bojovníků a vydá se s nimi k pobřeží, aby se v úzké soutěsce Thermopyly postavil mnohonásobné přesile. Připojí se k nim také Arkaďan Daxos se svými vojáky. Zatímco se muži připravují k boji, Gorgo, kterou jeden z radních varoval před zrádným Thérónem, se snaží přesvědčit radu, aby Leonidovi vyslala na pomoc posily. Leonidas odmítne s Xerxem vyjednávat. Svou zemi nevydá do rukou nepřítele. Sparťané beze ztrát odrazí první perský útok. Zatímco Leonidas znovu odmítne s Xerxem vyjednávat, Gorgo se s velkým sebezapřením poddá Thérónovu chtíči, ve snaze získat ho na svou stranu. Podlý rádce ji však opět zradí. Zradí také uražený Efialtés, který Xerxovi ukáže, kudy by se jeho vojsko mohlo dostat Sparťanům do zad. Leonidas se odmítne vzdát, a tak se schyluje k rozhodující bitvě. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Komixovka ktorá ma všetky znaky legendy nie je historicky presná?! 😲

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak hlavně 300 není a ani neměla být lekce v korektním vyobrazení čehokoli, co se týká bitvy u Thermopyl. Vše, nebo skoro vše je tam čistě symbolické a vůči historii samozřejmě velice neakurátní a zkreslené, ale to opět opakuji nebylo cílem ani filmu a ani komiksu…

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

TheBest

Also, Řekové of course nebyli bílí jako Butler, je to oblast Anatolie, s Peršany byli příbuznější než s nějakými severskými Thráky.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

TheBest

Čistě technicky vzato, na Achamenidskou říši původně zaútočily Atény, invaze do Řecka pak byla pouze odplata za útoku na území dnešního Turecka. A samozřejmě, že to není fašistická propaganda, ale nikdo nemůže popřít, že vyobrazení Peršanů jako znetvořených barbarů je naprosto debilní a lehce rasistické. Persie byla v té době vrchol civilizace, nejen technologicky, ale také eticky a kulturně.

TheBest

TheBest (hodnocení, recenze)

GigaPudding

tak o tomhle homoerotickém narativu sem slyšel už párkrát... a vůbec nechápu o čem je řeč.....asi v tom každý vidí to své a interpretujeme si to po svém...Já sem třeba straight a nijak mě nepohoršuje, že vidím namakaný vojáky....je to pro mne normální stav, jelikož taky cvičím. U Sparťanů je to logický, že budou namakaný, když od 7let jen trénují nejrůznější dovednosti a sporty. Já na filmu hlavně ocenuji epické scény, vyprávění Dilia, a prostě vlastnosti sparťanů jako je čest, odvaha, morálka, hrdinství, obětavost a i soundtrack

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

TheBest

lol co? :D

Nevím, jestli by tě uklidnilo, kdybych ti žekla, že se vztekáš nad neexistujícím problémem, ale určitě bych ti mohla povědět, že tohle je nejvíc gay film, co jsem kdy viděla, takže by tě mohlo uklidnit, že "levicový woke komentátoři", ať už tím myslíš cokoli, tímto filmem asi až tolik pohoršení nejsou.

Zkus Brokeback mountain nebo Happy together 

To by tě taky mohlo bavit. Výborné filmy, lepší než 300, i když ne až tak silně homoerotické :D

na příspěvěk reagoval TheBest

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

TheBest

Toto je mýtus, jak to asi bylo zjistíš z komiksu Trojka (vyšlo u nás) kde se vyjadřuje v bonusech na mnoha stranách největší český profesor na Spartu a taky jeden zahraniční expert na Spartu....ono to bylo totiž úplně jinak...toto je jen dle komiksu který vypráví o mýtu a dnes si každý myslí že to tak bylo 

TheBest

TheBest (hodnocení, recenze)

ještě dodám, že to bude tím, že jsou Sparťané, jakožto Řekové/Evropani logicky bílí......Být role obrácené a bojovníci byli černoši/afroameričani......... a masakrovali by tam bílé evropany, tak by Woke úderka chrochtala blahem, jak je to nejlepší film

na příspěvěk reagoval fallanga

TheBest

TheBest (hodnocení, recenze)

dostali jsme se do absolutní absurdity, kdy tento film někteří levicový woke komentátoři/aktivisti považují za vlastně fašistickou propagandu :D :D :D.....ačkoliv je ta událost na základě skutečných událostí :D před 2500 lety. Kdy válku vyprovokoval Xerxes a před ním Darios...Samozřejmě, že je film přehnanej, ale v tom se mi nejvíce líbí.. Je to válečná propaganda pro OSTATNÍ řecké a spartské vojáky, aby je co nejvíce motivovali a vyzdvihli hrdinství a obětavost 300ky. Stejně jako si některé události trošku přikreslí Ukrajina proti okupantum z Ruska, je to logické, aby podpora západu a morálka vojáků byla na vysoké úrovni...Stejně tak se vypravěč snaží vykreslit 300ku proti Perským hordám démonů......Hledat v tom nějakou fašistickou propagandu může opravdu jen mentál, který trpí stihomamem. Snad jen dodám, že tento film prostě s různými sestřihy a rockovou, metalovou hudbou prostě funguje jako EXTRÉMNÍ motivace např do posilky, trénink bojových sportů atd...Ale asi chápu, že některé ferdy se špekama na břiše, který nikdy necvičili nebo nesportovali tak je prostě vidina Bandy vysekanejch, namakanejch chlapů- bojovníků, kteří jsou odvážní, čestní, obětavý irituje, jelikož jsou všechno co oni by si přáli být, ale jelikož jsou líní, tak nikdy nebudou...Přesně jako Ephialtes, když nemůžu s nimi bojovat, tak je zradím..

na příspěvěk reagoval Ratemus, woodsman, GigaPudding, fallanga

tron

tron (hodnocení, recenze)

Spoiler. Samozrejme chápem, o čo šlo ohľadom Xerxesovho škrabnutia. Ale nebolo praktickejšie mu oštep hodiť proste do čela a zabiť ho? Alebo Leónidás minul?

na příspěvěk reagoval peetrejr

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Však je to komiksová adaptace, nikoli historický dokument.. :)

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

Kolárek

Ten film je celkově historicky totálně vedle, jediné co tam je správě je asi to ztroskotání Peršanů, jinak je to fakt žblebt. 

Kolárek

Kolárek (hodnocení, recenze)

Zvláštní na filmu je, jak si mladí kluci co to viděli, začali spojovat Spartu s pravým chlapáctvím. Já vím, že to není historický film, ale i tak mi to přijde směšné, protože nikde ve starém Řecku nebyla homosexualita tak rozšířená. Souviselo to s militantním charakterem Sparty. Věřili, že když bude voják bojovat spolu se svým  milencem, bude se o to víc snažit.

na příspěvěk reagoval fallanga

mexer.

mexer. (hodnocení, recenze)

NEUZNÁVÁM ŽÁDNÉHO JINÉHO KRÁLE, KROM KRÁLE SPARTY, JEHOŽ JMÉNO JE LENONIDUS!!! 

HOUU HOUU HOUUUU POCTA KRÁLU LENODIDOVYYY Y!!! HOUU HOUU HOUUUU

POCTA KRÁLU LENODIDOVYYY !!!

THIS IS SPARTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

na příspěvěk reagoval Deryll

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

Darren98

moje slova on je neskutocny genius ako dokaze natocit pribeh a predat ho ludom to je radost sa divat to sa len tak nevidi velmy vinimocny clovek a velmy nedoceneny 

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

woodsman

Hej občas narazím na kritiku že Zack je prý špatný ve "story telling", a pak si pokaždé vzpomenu na jinej jeho film a přijde mi že právě to má nejlepší. :D A podle mě by minimálně to úspěšné 300 mělo přesvědčovat i ostatní v tom že mu to jde.

na příspěvěk reagoval woodsman

mexer.

mexer. (hodnocení, recenze)

HOUU HOUU HOUUUU POCTA KRÁLU LENODIDOVYYY Y!!! HOUU HOUU HOUUUU

POCTA KRÁLU LENODIDOVYYY !!! LEGENDA JE ZPĚT HOUU HOUUU HOUUUU!! 

na příspěvěk reagoval fabecc1222, woodsman

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

tomalakis

Ano, antický svět měl i přes všechna pozitiva také mnoho stinných, občas vyloženě děsivých a odpudivých stránek, mezi které všeobecně rozšířená pederastie jednoznačně patří. Vytýkat však takovou nepřesnost filmu tohoto typu není zrovna moc šťastné, neboť se jedná o testosteronovou pohádku s komiksovými prvky, nikoliv o historickou rekonstrukci.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

tomalakis

Však to není dokument, ale komiksová adaptace, stejně jako Marvelovky, kde zcela určitě taky neřešíš každý neduh, nelogičnost či odchylku od reality či historie ;)

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Seru na to co říkají ostatní, pro mě je tenhle 300 jednoznačně lepší než jeho pokračovaní u kterého je sice sledování námořních bitev radost pro oči, ale jinak se to absolutně nemůže dle mého rovnat tomuhle eposu a to protože Sullivan Stapleton je hrozně nudný ksicht a zpomalovaček je tam na moje gusto přehnaně přeplácaně moc, v tomhle 300 byla každá zpomalovačka absolutní orgáč a vychutnával jsem si ho a bylo toho i tak akorát, navíc pohled na Gerarda Butlera je prostě fakt pěknej jako :-D 

na příspěvěk reagoval Nikar

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama