Santa hledá ženu (TV film)

Single Santa Seeks Mrs. Claus

Santa hľadá manželku

Rodinný

USA, 2004, 90 min

Harvey Frost

• tron

Otrasný Guttenberg, odpudivý cukor a jeden chlapec na vozíku, ktorý vďaka láske a tolerancii hodí svoj prvý basketablový kôš. Američania vedia robiť dobré vianočné filmy (SÁM DOMA, sága HARRY POTTER), ale toto je televízny humus, ktorý zrejme nemôže prejsť ani v takom melancholickom čase, ako je ten vianočný. Neveril som, že to niekedy poviem, ale zlatý SANTA CLAUS s Timom Allenom.(25.12.2007)

Zábavná standardní televizní vánoční americká komedie. Zápletka je celkem netradiční a svým způsobem i vysvětlení Santovy existence, jenže do opravdu dobré komedie mi něco chybělo. Humor je lehkej, jenže humorných scén není dost. Steve je dost nevýraznej a i když ho mám rád už od dob Mahoneyho, ani on tento film nijak moc nepovznesl. Ale o Vánocích je člověk ochoten televizím odpustit ledacos a tento film je přeci jen o dost lepší, než 99% německé vánoční televizní produkce (to 1% je čistě jen pro náhodné nezamýšlené vyjímky). A konec se mi nelíbil, bylo to takový náhle utnutý. Zaonačený, aby to skončilo dobře.(27.12.2006)

Ale ano, tohle docela ušlo, taková průměrná vánoční romantická komedie, která je možná i po dějové stránce zajímavá, a na kterou se určitě dá o Vánocích docela dobře koukat, aniž by nějak více nudila nebo byla dokonce nesnesitelná. Tenhle film vychází z nápadu, že současný Santa Claus už dosluhuje a řemeslo po něm má převzít jeho syn. Má to však jednu chybu. Musí si co nejdříve najít manželku, která bude vykonávat roli paní Clausové. Má dokonce i seznam vhodných adeptek, ale srdci se poroučet nedá. Jenže co s tím, když se budoucí Santa zamiluje do ženy, která na Santu nevěří? Nehledejte za tímto filmem nic víc, než průměrnou rodinnou vánoční televizní zábavu z dílny Hallmarku, která je primárně zacílena na vánoční období. Já si myslím, že pokud to budete brát takto a přistoupíte na ten děj tak jako já, tak nemůžete být zklamaní. Ale upřímně, nebudete asi ani nadšení. Takovýchto podobných vánočních filmů, dokonce i na podobné téma, jsem viděl už několik. Ať už to byl film "Nesvatý Mikuláš" o Santově synovi, který má převzít živnost, či film s Timem Allenem "Santa Claus 2" o tom, jak si musí Santa najít manželku, jinak nebudou Vánoce a Severní pól zmizí. Takže tohle je taková kombinace obou filmů, a rozhodně je to film, který není ničím jiným, než pohodovou vánoční komedií pro celou rodinu. Je to za ti hvězdičky.(29.12.2008)

Příjemný vánoční filmeček, který umí dobře navodit kouzlo Vánoc, s mým oblíbeným Stevem Guttenbergem ...(12.2.2009)

• Ištván87

Co k tomu říct? Dokoukal jsem to jen proto že jsem čekal až mi pojede vlak...(28.9.2011)

Standartní, ničím neurážející podíváná vyhrazená pouze pro vánoční svátky. Díváním se v jiném období se vytsavujete zkáze. A tvůrci by se měli dát pozor na právní žalobu od producentů filmu Santa Claus 2.(5.1.2008)

Vianočný priemer....(21.12.2007)

pekny vianocny film...santa no...to bol cely on..mily a pre zenske chutny..(25.12.2006)

• slouy

Podle mě už ohrané téma: kdo věří v Santu. Ale alespoň trochu to naladí vánoční náladu.(23.12.2008)

Na vianočnú nostalgiu je to veľmi príjemné.(26.12.2006)

• DJ Kritik

Rozbeh filmu naznačoval viac ako som neskôr videl. A trochu ma to sklamalo. Humor: ** Akcia: * Vtiahnutie do deja: **(27.12.2009)

• MartyMcFly89

Standartní komedie, která nemá moc co nabídnout.(7.3.2009)

• bajahor

Typický film pro Hallmark. Typicky americké pojetí Santa Klause. To by se ještě dalo, ale nemůžu si pomoct - strašně mi vadily vlasy hlavní hrdinky (to jí nemohli barvu vlasů "namíchat" k barvě příčesku! :-))(26.12.2009)