Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pytlíkov je fiktivní městské prostředí, v němž reakce na bulvár vyvolá fámu, které se chytnou mediální hvězdy, představitelé veřejné správy, pedagogové, běžní lidé. Představivost bratrů Vendelína a Kryštofa, ústředních postav seriálu, občas způsobí, že se do děje zamíchají figury ze světa sci-fi (marťan, robot), dobrodružných fantastických příběhů (smrtka, upír, lidojed, obživlý hokejový puk) a jiné. Reakce, kterou mediálně pokřivená pseudo-realita vyvolává, odstartuje absurdní situace, ve kterých se jednající postavy pohybují. Věk hlavních hrdinů popouští uzdu fantazii, konfrontuje je ale i s okamžiky, které všichni dobře známe. V mediálním chaosu se odehrávají jednotlivé minipříběhy. Oba puboši ovšem nejsou vždy jen pár metrů nad zemí, prožívají i své první milostné kontakty a nevyhnou se ani úvahám o svých rodičích, zejména tatínek jim (jak už to v jejich věku bývá) sem tam připadá jako z jiného světa. Režisér Vladimír Mráz: V Pytlíkově se konfrontuje vnější bláznivý svět plný zbytečných informací s vnitřním zráním dvou naivních pubertálních bratrů, kteří mají k sobě ryze sourozenecký vztah. Fascinuje mne akceschopnost a kreativita i v tom nejšílenějším tempu lidí z QQ studia. Jsem hrdý, že s nimi na projektu mohu dělat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle rádoby nadsázkový animovaný seriál z naší produkce mě tedy moc nezaujal. Nemůžu upřít snahu tvůrců dělat si prdel z některých aférek a omývaných témat tehdejší doby i přidělané krátké epizodky třeba na Vakcíny atd.., nicméně na můj vkus to bylo mnohdy spíše jen trapné vaření z vody. Jasně některým fórkům (situacím) jsem se rád i zasmál, jako celek mě to moc bohužel neoslovilo. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Ach jo, snaha vytvořit nový seriál jelikož občasné scénky v pořadu Pod pokličkou byli většinou i vtipné, je celkově až moc chabě. Když jsem poprvé četl o tomto seriálu přirovnávali ho tvůrci k americkým SIMPSONŮM, ale po zhlédnutí dnešního dílu se ani Bart, Lisa či Homer nemusí bát konkurence. První díly bývají až moc obsahově plné i v hraných seriálech, proto dám nejdříve 2* a pak se uvidí. Jestli čtete komentář a moje hodnocení je jiné (**), rozhodl jsem se po dalších dílech. Snad nejhorší věcí jsou časosběrné záběry - které jsou sice pěkné,ale vůbec se nehodí do kresleného seriálu. Spíš mi přijde že ostravské studio QQ mělo záběry,a nevědli kam s nimi, tak šup do první příležitosti. O "americkém smíchu publika" na nevtipné vtipy se ani nebudu zminovat. ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Tak teda. Mně se to líbí. Humor je trochu suchý, ale právě jeho svéraznost oceňuji. Se stále dalšími shlédnutými díly se mi dokonce líbí víc. Každý díl představuje takové malé cvičení - opakující se situace, nová témata. Změť senzačních postav, jednoduchá animace odvážně kombinující reál s kresbou a kidy slečny (pa, pá) Razzi - to dohromady tvoří něco, co mi český animovaný film dosud nanabídl - nejspíš to bude povrchnost kombinovaná s hlubokomyslností. Taková břitká změť. Myslím, že to je zajímavý kousek a byla by škoda, aby zapadl. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Kulinářský pořad Pod pokličkou, který skrývá spoustu informací a slušné zábavy přinesl také několik zajímavých postaviček na oživení děje. Jejich životy, díky své relativní vtipnosti, přerostly ve svérázný seriál. Ten si drží slušnou úroveň humoru a jako jednorázová (a naštěstí velmi krátká) záležitost se dá zkousnout. ()

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Ne že by si Pytlíkov těch pět hvězdiček zasloužil, ale nějak mne rozčílilo to nízké hodnocení, takže jsem se rozhodl, i s přihlédnutím k žánru, pro pět hvězdiček. Opět se totiž potvrzuje, že pokud humor není vyloženě primitivní, majoritu diváků paradoxně uráží a není mu rozuměno. Jiná situace ovšem nastává, když se něco stane tzv. kultovním. To si pak horda zběsilých fanoušků, které někdo přivedl na to, že ten a ten seriál nebo film je prostě skvělej, pamatuje každou hlášku a oblažuje tou hláškou své okolí do naprostého zemdlení. Jenže Pytlíkov má holt tu smůlu, že je nový, český, není kolem něj humbuk a nemíří přímo do vkusu nějaké skupiny diváků. Koho ale (už vlastně léta) baví scénky z "Pod pokličkou", ten dostane přesně to, co chce, navíc ozvláštněné např. výtečnou hudbou od Wohnoutů na pozadí. Já nevím, nevím čím to je, ale dobrých pět let jsem se na českých obrazovkách nezasmál (pominu-li dlouho přehlížené seriálové díly Monty Pythonova létajícího cirkusu) A nemění to ani kolovrátkové reprízování Simpsonů, Červeného trpaslíka nebo MASHe. A teď se to změnilo. Pytlíkov je prostě supr a jestli se vám to nelíbí, tak všichni držte pec!!! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama