Kursk: mýty a spekulace (TV film)
Koursk: Un sous-marin en eaux troubles
Dokumentární
Francie, 2004, 72 min
Hrají:
Peter CoyoteObsah
Ruská ponorka Kursk byla považována za ponorku 21. století. Podle vojenské a elektronické charakteristiky je to nejmodernější ponorka na světě. Když 12. srpna 2000 Kursk vypluje na námořní cvičení v Barentsově moři, je jedním z úkolů posádky odpálit raketové torpédo nevídané síly a účinnosti. Pak se pod hladinou odehraje tajemná tragédie, která ohrozí politickou budoucnost prezidenta Putina. A pak se z Moskvy spustí lavina oficiálních lží, které až dosud znemožňují poznat celou pravdu. Jisté je jen jedno: havárie ponorky nezůstala bez vlivu na vnitropolitickou situaci v Rusku. (oficiální text distributora)
Lima
"Nás mnóga". Ačkoliv se pravdu o Kursku už asi nikdy nedozvíme (a tento dokument není vyjímkou), připomínat si, jak to na Rusku chodí, je v dnešní době potřeba jako sůl. Na jedné straně by tato země chtěla být v očích Západu zařazována mezi vyspělé země, na straně druhé nikdo nemůže přehlédnout soustavné porušování lidských práv, utužování režimu pod vedením bývalého agenta KGB Putina a naprosto elementární nedostatek úcty k lidskému životu. Vyměnit několik desítek mladých lidských životů za utajení jakéhosi pofidérního vojenského tajemství - je to vůbec možné? V Rusku naprosto no problem.(25.1.2006)
Pohrobek
Ruská úcta k lidskému životu. Ta nás už asi nepřekvapí. Není nikdy na škodu připomenout si, jak diametrálně odlišný svět se rozkládá tam kdesi na východě...(17.1.2006)
flanker.27
Když o tom tak zpětně přemýšlím, zas tak mnoho nového jsem se nedozvěděl.(20.1.2006)
duklak2
To zatracené Rusko. Prokletá země. Stvořili mega ponorku a mysleli si o sobě, jak jsou dokonalí. Ale omyl. Rusové, příště bacha. Věřím, že tato katastrofa někomu pomohla. Ale ne. Oni vyrobili obojživelné letadlo.(20.6.2010)
Langy10
Dobrej dokument co se mi libil :)(5.7.2010)
Radiq
Celkem zajímavej pohled na katastrofu Kursku. Ale nejde věřit všemu. Z Putina tam dělají celkem hajzla, přitom Bush v Americe je větší kurva. To ale neznamená, že bych někoho obhajoval. Prostě zas jde o zbraně a zbraně jsou svinstvo.(10.5.2007)