Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V obchodním domě je zabita žena. Nic nenasvědčuje tomu, že je to počátek sériových vražd. Dva dny poté policie vyšetřuje další úmrtí. Žena se udusila a jediným důkazem je samolepka princezny Aurory. Ta se později najde i u první oběti. Vyšetřováním jsou pověřeni detektiv Oh Sung-Ho a jeho kolega Kwon Oh-jung. Počet obětí, které nespojuje jen samolepka, stoupá a policie je zatím bezmocná. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (29)

schizmo 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si uvědomil, že spousta asijských, konkrétně pak korejských filmů, trpí tragickou nevyvážeností mezi akcí, dramatem a hluchými místy. Pak je jen krůček od toho, aby se z nadějného gore thrilleru nebo sociálního dramatu stala na patro se lepící hmota bez chuti a zápachu, kterou na konci vyplivnete a jste vlastně rádi, že to celé máte za sebou. A přitom to začalo tak slušně - pletací jehlice umějí být hodně gore vražedný nástroj, když na to příjde, takže jsem si mnul bradavky v domění, že to bude solidní úchylárna. Bohužel proluky mezi dalšími vraždami jsou vyplněny právě topornými hluchými místy, které sice vraždy spojují a vysvětlují všechny pohnutky, ale vše je natočeno tak asijsko-naléhavým způsobem až to člověka po chvíli začíná obtěžovat. Navíc ta asijská afektovanost místy působí až směšně, takže v dojemné situaci, kdy by jste měli ronit slzy, koukáte na hodinky, kdy už to skončí. Princezna Aurora tedy nevyužila potenciál, ale příběh je to zajímavý, třeba se dočká solidního zahraničního remake. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Při sledování Aurory jsem byl unešen. Určite nejde o dílo vhodné pro každého, zcela jistě se nemůže líbit hnidopichům hledajícím nepodstatné chyby ve filmech či očekávající překomplikovaný artový děj, ovšem pokud se u filmu opravdu rádi bavíte místo rozebíraní vnitřních souvislostí, doporučuji. V Auroře je použit jeden z mých oblíbených motivů, kdy člověk vidí, že ve filmu jsou kladné i záporné postavy - a přesto alespoň já dodnes nevím, kdo byl vlastně kladný a kdo ne. Zpočátku mou mysl zaměstnávala záhadnost příběhu, a postupem času se záhadnost proměnila v ještě hlubší lidské drama, a jestli tuto složku někdo umí zpracovat, jsou to Korejci. 5/5 ()

Reklama

Folpa 

všechny recenze uživatele

Sysel_CZ dal plný počet, May tři hvězdy. Už když jsem viděl toto hodnocení před filmem, tak jsem si říkal, že se mi to asi bude hodně líbit... Popravdě ze začátku jsem nevěděl co si mám myslet ale postupem času mě to začalo vtahovat a nakonec zhruba posledních 20 minut mě naprosto dostalo. Co dokáže zhrzená matka... Skvělý soundtrack. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto je jeden z najslabších Kórejských thrillerov, aké som doposiaľ videl (a že ich nebolo málo). Od úvodu absolútne priehľadný, bez mimoriadneho nápadu šokovať diváka, či už priebehom, alebo samotným rozuzlením. Identita vraha známa od úvodu, dôvody jeho konania snáď ani nemohli viac naznačiť, polícia vedie vyšetrovanie, ako banda amatérskych idiotov, až som začal mať dojem, že sledujem film z americkej produkcie. Nebyť pár nápaditých vrážd v úvodnej polovici, či jednej dvojminútovej pasáže v závere, ktorej sa predsa len podarilo citovo "povydierať", ozaj nijak výnimočný snímok, ktorý by mal dosahovať úroveň červených políčok. Pritom revenge thrillery, obzvlášť z Ázie, patria medzi moje najobľúbenejšie žánre. Pre tento krát, je mi ľúto. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto GENIÁLNÍ!!! Přehlídneme-li řadu "nedotažeností", nebo mírných "přehnaností" v ději, a to, že by věci nemohly možná klapat tak, jak klapaly, jedná se jednoznačně pro mne o jeden z nejlepších krimi-thrillerů, jaké jsem od Korejců viděl!!! Film mne držel od začátku přibitého k obrazovce díky jedné vraždě za druhou, krvavá násilná jatka jedné ženy, jejíž motiv vypadal v podstatě jen jako "sereš mě ty čubko/debile, tak tady máš vidličku do krku"... Všechny vraždy časově perfektně rozvržené, brzy se ukáže samotný vrah, tedy vlastně vražednice, přitažlivá dívka ... a její bývalý manžel, policista brzy zjišťuje, že se jedná právě o ni ... Drama graduje, hon na vražednici se rozjíždí do akčních scén a z nich pak plynule do snových vzpomínek, výpovědí a vysvětlování co provází jejich nešťastné bývalé manželství ... Film pak vrcholí takovou měrou, že jsem vzpínal ruce k nebi ... Proč? To nesmím prozradit, ale rozhodně si to nenechte ujít!!! Film sice není tak "hardcore nekompromisní" jako pro mne už malý korejský kult The Chaser/Bílé maso (2008) a nešlape dějem a scénářem jako švícarské hodinky v "dokonalém" White Night (2009), ale i tak ho stavím na pedestial vedle těchto dvou nekorunovaných králů korejského thrilleru ... Absolutní špička, doporučuji!!! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama