Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V obchodním domě je zabita žena. Nic nenasvědčuje tomu, že je to počátek sériových vražd. Dva dny poté policie vyšetřuje další úmrtí. Žena se udusila a jediným důkazem je samolepka princezny Aurory. Ta se později najde i u první oběti. Vyšetřováním jsou pověřeni detektiv Oh Sung-Ho a jeho kolega Kwon Oh-jung. Počet obětí, které nespojuje jen samolepka, stoupá a policie je zatím bezmocná. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (29)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Princezna Aurora je výborný thriller. Bodycout je docela vysoký na poměry takového snímku, herci jsou sympatičtí a nebylo mi z nich nějak na blití. Co se týče hlavní antihrdinky, byla neskutečně nádherná, ale při tom vážně pěkná fena. Jediné co bych vytknul je stopáž, protože já bych film střihnul už tak o 10-20 minutek dříve, ale pořád se jedná o nadprůměrný revenge, který fanoušky Asie a thrillerů určitě nadchne. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nikdy se mi nestalo, že by mi film tak rychle utekl. Divák prostě nedostane šanci nudit se, protože hlavní hrdinka se s tím ani trochu nemaže. Scénář sice nepatří mezi ty nejoriginálnější, ale tuctovým bych ho rozhodně nenazvala. Hlavní výhodou je zajímavá herečka a způsob podání. Konec i rozuzlení se povedlo, ale k dokonalosti bych potřebovala ještě něco překvapivějšího. 4,5* ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Thriller o serii vrazd, ktoreho napatie vdaka poznaniu tvare vraha hned od prveho zlocinu nespociva vo vyrieseni otazky "kto", ale podstatnym sa stava rovnako zaujimave "preco". "Feeling" filmu mi uz od uvodnych minut indikoval "zensku rezisersku ruku", ktora viac ako na akcnu linku vsadila na pretavovanie zanrovych formuliek do hmatatelneho vyobrazenia citov ustrednej hrdinky. Vdaka vytvarnej stylizacii, v ktorej prevladaju teple farby, clivemu hudobnemu podfarbeniu a presvedcivemu hereckemu vykonu nalada filmu uspesne kopiruje jej narastajuci smutok. Sikovny zaver ponuka dve alternativy, zial ani jedna z nich celkom neeliminuje niektore logicke chyby, resp. velke nepravdepodobnosti v pribehu. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si uvědomil, že spousta asijských, konkrétně pak korejských filmů, trpí tragickou nevyvážeností mezi akcí, dramatem a hluchými místy. Pak je jen krůček od toho, aby se z nadějného gore thrilleru nebo sociálního dramatu stala na patro se lepící hmota bez chuti a zápachu, kterou na konci vyplivnete a jste vlastně rádi, že to celé máte za sebou. A přitom to začalo tak slušně - pletací jehlice umějí být hodně gore vražedný nástroj, když na to příjde, takže jsem si mnul bradavky v domění, že to bude solidní úchylárna. Bohužel proluky mezi dalšími vraždami jsou vyplněny právě topornými hluchými místy, které sice vraždy spojují a vysvětlují všechny pohnutky, ale vše je natočeno tak asijsko-naléhavým způsobem až to člověka po chvíli začíná obtěžovat. Navíc ta asijská afektovanost místy působí až směšně, takže v dojemné situaci, kdy by jste měli ronit slzy, koukáte na hodinky, kdy už to skončí. Princezna Aurora tedy nevyužila potenciál, ale příběh je to zajímavý, třeba se dočká solidního zahraničního remake. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Při sledování Aurory jsem byl unešen. Určite nejde o dílo vhodné pro každého, zcela jistě se nemůže líbit hnidopichům hledajícím nepodstatné chyby ve filmech či očekávající překomplikovaný artový děj, ovšem pokud se u filmu opravdu rádi bavíte místo rozebíraní vnitřních souvislostí, doporučuji. V Auroře je použit jeden z mých oblíbených motivů, kdy člověk vidí, že ve filmu jsou kladné i záporné postavy - a přesto alespoň já dodnes nevím, kdo byl vlastně kladný a kdo ne. Zpočátku mou mysl zaměstnávala záhadnost příběhu, a postupem času se záhadnost proměnila v ještě hlubší lidské drama, a jestli tuto složku někdo umí zpracovat, jsou to Korejci. 5/5 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama