Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 1

Recenze (422)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

(27.2.2007)Zatím je to slibně rozehráno, lepší díly se střídají s horšími, morbidní humor často hraničí s nechutností, proto je asi tak zábavný. Dějová linka odhalující minulost Brennenové se zatím příjemně spojuje v náznacích. Nesleduji CSI, proto nemůžu posoudit, nakolik Bones Csi kopírují. (3,5,2007) Začíná to tak trochu více upadat do stereotypu a asi by to potřebovalo nějak oživit. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál nebyl z mých nejoblíbenějších, ale postupem času nevidíte jen nechutné zkoumání mrtvých těl a neobvyklých vyšetřování a seriál si zamilujete. Pokud začnete sledovat pravidelně, nabídne vám výborný pospolitý příběh a vlastní vyšetřování budete sledovat až v druhé řadě. 1.série vás "pouze" seznámí s postavami a jejich motivacemi, druhá série už více komplikuje mezilidské vztahy a začíná rozehrávat opravdu zajímavá citová dramata. A tak po letech zvedám hodnocení na plný počet a jdu si pustit dalších pár dílů Bones a poskládám si tak příběh, který mi nepravidelným sledováním v TV unikl. Originální znění se nadmíru doporučuje, ;) ()

Reklama

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Další z řady stále se množících kopií CSIčka a jeho "forenzního" vyšetřování. Tentokrát ovšem narozdíl od mnoha zbylých plagiátů alespoň kvalitně. Hlavní rozdíl tkví jednoduše v tom, že charaktery se tu rozvíjí a celý seriál spojuje i jistá hlavní dějová linka, která se některými epizodami proplétá. Případy jsou nápadité, mezi ústředním duem to správně funguje a přídání vkusného černého humoru také této sérii neuškodilo. Nadprůměrná kriminálka, ale rozhodně nic originálního či objevného od tohoto seriálu nečekejte. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Kriminálek jsou desítky, stovky - proto, když chce konkurence vyniknout, musí přijít s originálním konceptem, který by se stal pro seriál ikonickým, s vlastní poznávací značkou. A tou je právě zaměření se na neobvyklé pátrací metody, které nevyžadují živé svědky, či zbytky důkazů z místa činu - k dopadení zločince stačí pouhé kosti obětí. K tomu přidejte naprosto odlišné dva typy lidí a udělejte z nich zdánlivě nesourodé partnery - v tomto případě společensky nepoužitelnou doktorku (archeoložku a spisovatelku dobrodružné literatury) k světáckému agentovi FBI a máte namíchaný originální koktejl, který záměrně opominul hlavní přísadu: krev. A zaměřil se jen na lidský skeleton... Tím se však scénáristi snaží zakrýt fakt, že jakožto kriminálka jsou Bones zcela standartním seriálem, jehož nejlepší epizody se vyrovnají veskrze průměrným epizodám CSI. Způsob řešení případů je někdy až tak absurdní, stejně tak vyšetřovací metody (pokud vůbec nějaké proběhnou) jsou tak amatérské, že jim je může spolknout snad jen sváteční divák, co na tento žánr běžně nekouká. Kdo byl nakonec pachatelem zapomenete asi tak do půl hodiny po skončení dílu, jelikož živí kriminálníci a podezřelí jsou jen nutnou dekorací pro trestný čin, ze kterého vzejde opět další kostra, či někdy i pouhá kost. A jen s její pomocí je Brennanová schopna odhalit téměř celý její původ, což je hodně velká fikce. Stejně tak "moderní hi-tech přístroje", které využívají spolupracovníci Jeffersonova institutu působí nechtěně komicky, s jejichž pomocí dokáží vytvořit holografické vyobrazení během pár hodin (či dokonce minut), ve skutečnosti by to trvalo mnohem déle, asi tak pár týdnů... Ale pokud právě hledáte kriminálku, při které není důležité vyšetřování, ale samotné postavy, Bones jsou vhodnou volbou. Další odlišností je totiž právě zaměření se na svérázný tým, který obklopuje hlavní dvě hvězdy večera, na jejichž vzájemném pošťuchování (a s dalšími členy "podivínského komanda") je založena celá show. Co ale diváka láká k sledování dalších dílů především, je čekání na chvíli, kdy jiskření mezi "Kůstkou" a Boothem přeroste v něco víc, jako tomu bylo třeba u Scullyové a Muldera z Akta X. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech první série jsem měl s "kůstkou" značné problémy. Kupodivu se ale tenhle seriál neustále zlepšuje, takže dnes (druhá série) se na večery s touhle zvláštní partičkou už těším .... Ten netradiční přístup k získávání důkazů je natolik zajímavý, že sice řadí seriál do rodiny CSI (a pod.), ale pouze jako vzdáleného bratrance. ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Na začátku 22. epizody 8. série na dělnici spadne ještě hnijící mrtvola. Ta jí zašpiní krví a hnijícím masem, přesto v posledním záběru na dělnici žádné skvrny nejsou. (Agita)
  • Dvě série seriálu natáčela představitelka antropoložky Temperance Brennanové (Emily Deschanel) během těhotenství, což tvůrci zakomponovali do seriálu. [Zdroj: čtrnáctideník TV mini] (Narcis)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama