Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 2

Recenze (422)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Opäť americká kriminálka, tentokrát založená nie na podklade nejakej informačnej, či námornej služby, ale na kostiach. Je to tak zvláštne špecifické a americké, že som si k tomu nenašiel cestu a znova sa pri tých postavách, dialógoch a deji skôr trápim, trocha to ujde, ale "zázrak" sa nekonal a nezaujalo ma to. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Výběrem i chováním postav, jejich telenovelovitým pitváním vzájemných vztahů a vůbec plytkostí mi tenhle seriál (i přes ty "naturalistické" záběry obětí) přijde zacílený na teenagery. Můžu se mýlit, viděla jsem jen několik dílů, ale prostě mi to příliš nesedlo. 50% EDIT: OK, dala jsem tomu po čase další šanci a přestože nehodlám nic měnit na počtu hvězdiček, přihodím několik procent za zábavnost. 63% ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře vím, že tento seriál není dokonalý a souhlasím se spoustou připomínek ve zdejších komentářích. Přesto na něm ujíždím a během dvou týdnů jsem zvládla zhlédnout už celých pět řad. Velmi zábavné krimi, které představuje tým z Jeffersonova ústavu, zabývající se především forézní antropologií a pomáhající FBI chytat zločince. Podle Kůstky a Bootha si docela dobře umím představit Fidelmu a Eadulfa, hrdiny knižní detektivní série Petera Tremayna z raně středověkého Irska, jelikož jednotlivé díly představují jistě velmi zajímavé případy, přesto pokládám za nejzábavnější sledovat, jak se vyvíjí citový vztah a funguje chemie mezi Kůstkou a Boothem, z čehož vznikají jak velice romantické situace, tak i nezapomenutelné hlášky (pár jsem jich vybrala k jednotlivým epizodám). Kůstka bývá občas na facku, nicméně víme, že je to kvůli smutku a strachu někde hluboko v jejím nitru (viděno i při editaci 11.09.17 po konec páté série, tj 5-22). ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nezávazné a svým způsobem osvěžující výlety do pozoruhodného světa "MATRIXU" ... poté, co se pro něj Neo obětoval. Do tendenčního prostředí pečlivě vytříděných hodnot a špičkových vědeckých kouzel obydleného osobitými, vzdělanými, leč šablonovitými postavičkami, jejichž osudy se vzájemně proplétají po vzoru všech telenovel. Má své - byť trochu bizarní kouzlo ... nicméně pod vypulírovaným vizuálem jakoby ten iluzorní, účelově vykonstruovaný svět lehce zahníval. Přesto se o něj nemusíte strachovat: Vždyť je plný těch nejlepších odborníků na procesy pozvolného rozkladu - a na všechny průvodní jevy, které jsou s nimi svázané. P.S.: 1) Nesleduju ho pravidelně - ani zdaleka, ale řekla bych, že mám "nakoukáno" dost, abych se mohla vyjádřit; 2) Naprosto chápu všechny, kteří ho z hloubi duše nesnášejí - stejně jako ty, kteří ho bezmezně milují. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Sběratelé kostí jsou jedním z těch příkladů, že k úspěchu nepotřebujete velké herce, super efekty, promakaný scénář nebo slovutného režiséra. Někdy prostě stačí chytlavý námět a sympatické postavy, které jsou zahrané těmi správnými herci. Právě probíhající 12. sezóna je důkazem, že solidní kriminálku lze vybudovat i na již 100*krát použitých základech. Člověk navíc musí chtě nechtě obdivovat čuch Davida Boreanaze, který účinkuje již ve třetím úspěšném seriálu za sebou. Přičtěte k tomu okouzlující Emily Deschanel a jejich kouzelný „skočí/neskočí do toho“ vztah a máte seriálový jackpot. Už jenom třešničkou na dortu je pak charizmatický psycholog Lancelot, který má po ruce odpověď na všechny problémy světa. Sběratelé nejsou ničím výjimeční, nejdou inovativní, nevyšlapanou cestou pro odvážné, ale sázejí na osvědčené jistoty tím správným způsobem. Zasloužený úspěch a moje seriálové guilty pleasure. Nejoblíbenější postavy: Dr. Lance Sweets, Dr. Temperance Brennan, 1. Série: 80%, 2. Série: 80%, 3. Série: 85%, 4. Série: 80%, 5. Série: 80%, 6. Série: 80%, 7. Série: 85%, 8. Série: 80%, 9. Série: 80%, 10. Série: 75%, ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Speciální agent Seeley Booth (David Boreanaz) je fanouškem pensylvánského týmu amerického fotbalu, Pittsburghu Steelers, jehož znak má vyobrazen na svém černém hrnku v kanceláři FBI a také pensylvánského hokejového klubu Philadelphia Flyers, jehož triko měl v seriálu několikrát na sobě a jehož znak také nakreslil na sádru Wendella Braye (Michael G. Terry), když měl zlomenou ruku. (Koldyn)
  • Doktor Hodgins (T.J. Thyne) pri zmienke o kanibalizme hovorí o peruánskych futbalistoch, ktorí havarovali v Andách a jedli mäso mŕtvych spolucestujúcich. V skutočnosti to bol uruguajský rugbyový tím. (eleven11)
  • Booth (David Boreanaz) řekne Brennanové (Emily Deschanel): „Jsme jako Mulder a Scullyová!?“ A Brennanová mu odpoví: „Nevím, co to znamená.“ Jedná se o hlavní postavy seriálu Akta X (od r. 1993). Oba seriály jsou z produkce televize Fox. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama