Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 1

Recenze (422)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Už od prvního dílu to vypadá na dalšího bratříčka do rodinky CSI, NCIS, Crossing Jordan atpd., akorát s divnou ženskou a stárnoucím a mohutnějícím Angelem a strašnou doprovodnou muzikou. Nejen kvůli svojí drahé doufám, že se to zvedne:) Potenciál tu je, ať už ten nastíněný hlavní příběh s rodiči doktorky...ehm, prostě doktorky, nebo srovnání a vzájemné obohacování obou hlavních postav díky jejich hodně rozdílnému postoji k životu, praxi, a tak vůbec. Ale to s minulostí armádního odstřelovače je fakt trapný pokus:P Nicméně ne tak trapný jako ty občasné úlety v překladu, které se s železnou pravidelností vrací v každém díle... Mimochodem, jestli se stejně tak díl co díl dočkám od nepříliš přesvědčivého moralizátora Davida Boreanaze nějakého toho rádobykontroverzního antimainstreamového ideového výbuchu, budu nucen vystavit Bones většímu posměchu než doposud:) Kvalita dílů dost výrazně kolísá a celkově z toho vyjde jenom další z mnoha seriálů. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kůstka a Booth-odlišnější dvojici lze těžko najít. On se řídí city a instinktem, zatímco jeho kolegyně vidí vše jen z antropologické perspektivy. Občas rozdíly mezi nimi způsobují hodně vtipné slovní hrátky,kterým se prostě nelze nesmát. Právě na nich stojí celý seriál,který je výjimečný díky nim. Samotné případy jsou leckdy zajímavé,někdy o něco méně, Hodginse bych úplně vyškrtala..ale vždycky se na tohle ráda podívám. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Promyšlené a napínavé od začátku až do konce. Scénář přímo přetéká nabušenými scénami a vtipnými poznámkami jak Bootha tak Kůstky. Bohužel ani tento výborný seriál neunikl údělu kriminálek. Celistvější děj plní až pozadí a člověk pak není nucen se dívat na další díl. Nejčastěji na sebe nenavazují, a proto se nic nestane, když na pár dní vypustím. Po tom, co jsem se na to začla koukat v originále, hvězdu ubírám, pže Emily má vážně nepříjemnej hlas. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela mi vadí ty vědecké nesmysly, jako je ten procesor a ty bleskurychle stvořené 3D modely, i když seriál se v tomhle ohledu tváří neuvěřitelně vážně. Abyste se nezlobili, musím uznat, že ty nesmysly jsou pro dobro věci, ale mě osobně to dost kazí zážitek. Zápletky se navíc neustále opakují a stejně jako u NCIS mi vadí prvoplánové postavy jak podle šablony, jejichž chování je neustále stejné a předvídatelné. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Připady jsou v této kriminálce většinou spíš průměrné, ale to je zde překvapivě vedlejší. Hlavní jsou zde postavy,které už práce s mrtvolama krapet poznamenala, což se projevuje na jejich chování a vynikajícícím černém humoru. Herci to také dobře zahráli a překvapí hlavně David Boreanaz. Prostě nadprůměrná kriminálka s výbornými postavami a humorem. ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Eric Millegan, který hraje studenta postgraduálu Zacka Addyho, jenž je o několik let mladší než ostatní vědci, s nimiž pracuje, je ve skutečnosti o rok starší než T.J. Thyne (Dr. Jack Hodgins), o dva roky starší než představitelka jeho učitelky Emily Deschanel (Dr. Temperance Brennanová) a o čtyři roky starší než Michaela Conlin (Angela Montenegrová). (HappySmile)
  • Aj keď je seriál inšpirovaný sériami kníh od spisovateľky Kathy Reichs, v mnohom sa od nich líši. Napríklad knižná postava sídli, rovnako ako jej autorka, v Montreale, ale televízny seriál sa odohráva vo Washingtone D.C. V knihách nepracuje Brennanová (Emily Deschanel) s FBI, často sa stretáva s detektívom Andrewom Ryanom, je rozvedená a má dcéru Katy - nič z toho sa v seriáli nevyskytuje. (DarkSaint)
  • Keď Booth (David Boreanaz) sedí vo vani, číta si komiks "Green Lantern", ktorý bol o tri roky neskôr zadaptovaný do celovečerného filmu Green Lantern (2011). (BoncheR)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama