Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 2

Recenze (422)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kriminálek se poslední dobou objevilo jako hub po dešti. Točí se hlavně díky enormnímu úspěchu Kriminálky Las Vegas nejen v naších krajích, ale hlavně v Americe, která tuto kriminálkománii započala. Zajímavé je, že ač se oněch kriminálek objevuje čím dál tím větší počet, udržují si vcelku dobrou kvalitu, o to víc potěší, že Sběratelé kostí jsou ještě o jeden stupeň výše. Seriál přichází s novou myšlenkou hledat vrahy již mrtvých lidí, ze kterých toho příliš už nezbylo a to co zbylo zaznamenají na počítači, který jim díky vytvořenému hologramu ukáže co je poškodilo, kde, jak a někdy dokonce i proč a pak začíná ten pravý pixelhunting a naši dva vyšetřovatelé hledají a zaznamenávají důkazy a je to i docela zábava. Krom toho herci jsou sympatičtí včetně krásné Emily Deschanel, což spěje seriálu k dalšímu plusu. Škoda jen, že už toho začíná být opravdu hodně. Alespoň, že Sběratelé kostí se mohou pyšnit svojí originalitou a černým humorem. (7/10) ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se vkus a mínění o filmech a seriálech evolučně mění. Ze začátku byl pro mě tento seriál další kriminálka a hodnoceno třemi hvězdičkami, po čase se propracoval na mého favorita mezi kriminálkami. I přesto,že je stále trošku pro forenzní vědce sci-fi, je reálnější a vychází s opravdových poznatků vědy a zachovává si vtip. Proto si zasloužil o to,že jsem se začala na něj dívat častěji a raději. I přesto,že mi byla Temprence značně nesympatická a zkostnatělá přišla jsem ji na chuť až ve druhé řadě. Zato Bootha a Hodginse s jeho slizem a brouky jsem milovala od prvního dílu :D. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Už od prvního dílu to vypadá na dalšího bratříčka do rodinky CSI, NCIS, Crossing Jordan atpd., akorát s divnou ženskou a stárnoucím a mohutnějícím Angelem a strašnou doprovodnou muzikou. Nejen kvůli svojí drahé doufám, že se to zvedne:) Potenciál tu je, ať už ten nastíněný hlavní příběh s rodiči doktorky...ehm, prostě doktorky, nebo srovnání a vzájemné obohacování obou hlavních postav díky jejich hodně rozdílnému postoji k životu, praxi, a tak vůbec. Ale to s minulostí armádního odstřelovače je fakt trapný pokus:P Nicméně ne tak trapný jako ty občasné úlety v překladu, které se s železnou pravidelností vrací v každém díle... Mimochodem, jestli se stejně tak díl co díl dočkám od nepříliš přesvědčivého moralizátora Davida Boreanaze nějakého toho rádobykontroverzního antimainstreamového ideového výbuchu, budu nucen vystavit Bones většímu posměchu než doposud:) Kvalita dílů dost výrazně kolísá a celkově z toho vyjde jenom další z mnoha seriálů. 60% ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Samotné vyšetřování je kolikrát dost přitažené za vlasy. Co je ovšem na tomhle seriálů dokonalé je vzájemné pošťuchování mezi hlavními postavami. Všechny drobné i větší emocionální prožitky sem už dlouho v žádném seriálu nezažil (pravda nemám toho tolik nakoukáno :-) Je fajn vědět, že hlavní hrdinové jsou taky jenom lidi a ne dokonale myslící stroje jako v CSI, která je oproti tomuhle chladná jak psí pr***. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela mi vadí ty vědecké nesmysly, jako je ten procesor a ty bleskurychle stvořené 3D modely, i když seriál se v tomhle ohledu tváří neuvěřitelně vážně. Abyste se nezlobili, musím uznat, že ty nesmysly jsou pro dobro věci, ale mě osobně to dost kazí zážitek. Zápletky se navíc neustále opakují a stejně jako u NCIS mi vadí prvoplánové postavy jak podle šablony, jejichž chování je neustále stejné a předvídatelné. ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • V epizodě je uvedena informace, že v Norsku je spáchána méně než jedna vražda ročně. Ve skutečnosti je to však 0,7 vraždy na 100 tisíc obyvatel ročně, takže celkový počet vražd je přibližně 46. I tak je číslo neobvykle nízké. (Tunri)
  • Jeffersonův institut, ve kterém se nachází laboratoř, ve skutečnosti neexistuje. Jeho existence v seriálu má představovat Smithsonův institut ve Washingtonu DC. Exteriéry Jeffersonova institutu v seriálu jsou ve skutečnosti The Natural History Museum v Los Angeles. (Tunri)
  • Existuje fanouškovská teorie, že agent Booth (David Boreanaz) je reinkarnace upíra Angela, kterého hrál David Boreanaz v seriálu Buffy přemožitelka upírů (od r. 1997) a jeho spin-offu Angel (od r. 1999). Tvůrci to vyvrátili. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama