Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 2

Recenze (422)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vskutku zábavná seriálová mašina naprieč konvenčnejším laboratórkam alá CSI. Rovnako ako tam, i tu je každá epizódka rozpracovávaná, technologicky aj precízne zhotovená. Až do špiku kostí :). Tým nemyslím jej vynaliezavú anabázu vyšetrovacích praktík pod taktovkou našich kvázi hrdinov. Tí pochopiteľne upletú bič snáď zo všetkého možného, pričom každá maličkosť rozhoduje v ich prospech. Lenže z tých pekných, kvetnatých rečí musí v človeku vzbudiť falošný pocit odbornosti, ktorou je systémová schematickosť doprevádzaná a čo analyzuje. Rýchly strih a super tempo je toho jasným dôkazom. Navyše, seriály obecne veľmi nemusím. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ze všech čistě kriminálních seriálů mám Kosti nejradši. Vizualizací sice dosti kopíruje CSI, ale v ostatních oblastech ji skvěle přehrává. Narozdíl od ostatních kriminálek zde nejsou postavy stavěny na postraní kolej a postup vyšetřování se často odvíjí od jejich osobností. Ty jsou spíše civilního charakteru a práce je baví, takže přes vážnost tématu je seriál spíše optimistický a správně morbidně vtipný. Chyb v logice se naštěstí z vélké míry vyvaroval, takže si zaslouží být na vrcholu. Každopádně v něm mohou být i ošklivější obrázky a tak jsem se dost divil, když jej začali dávat kolem třetí hodiny odpolední. Dost mě pobavil překlad Kůstky do slovenštiny na Kosť. ()

Reklama

ic 

všechny recenze uživatele

Další variace na všechny ty CSI, které jsou momentálně v kurzu, ovšem specializované pouze na kosti. Vyšetřovací způsoby jsou tu taky naprosto nadpřirozené a to včetně luxusního hologramu. Aby tahle kriminálka měla taky čím zaujmout vystupují zde naprosto extrémní postavy, které běžně na ulici nepotkáte... jestli vůbec někoho takového potkáte. ()

kackulka 

všechny recenze uživatele

Lepší než všechny kriminálky, protože Sběratelé kostí se neberou vážně. Až na ty vraždy je to velice vtipný seriál:-). Celý je vystaven na vztahu Kůstky a Bootha, každý díl čekám, kdy se koněčně dají dohromady. Emily Deschanel je v hlavní roli trochu asociální dr. Brennan prostě skvělá a i ostatní postavy jsou super, sympatické a trošku střelené. Seriál je docela nenáročný a prostě mě baví. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najoblúbenejší seriál na tomto svete. Niektoré veci preháňajú. Zvyčajne ženy, ktoré sa vedia brániť a bojujú nemám rada, ale v tomto prípade na to zabúdam.Booth a Brennenová sa krásne doplňujú. Ďalej sa mi páči, že v týme majú rozdelené úlohy a nevie každý všetko. Okrem toho Boothove otázky aby mu to povedali normálne, čím to vlastne vysvetlia aj divákovi sú veľmi takticky pridané do scenára. 85% ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • V epizodě je nalezena stará lebka v nemocničním odpadu. Lebce chybí minimálně tři zuby. Při dalším ohledání chybí na lebce pouze jeden zub, který má zásadní význam pro objasnění případu. (Malory)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama