Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 75
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 679)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skouknout tenhle serial jsem se uz chystal davno a pak sem se tak jednou nudil a behem 14 dnu sjel vsech 5 serii a pulku sesty. Co k tomu rict. Typicky schema Pratel, kde mame hlavni particku, ktera neustale resi vztahy, sem tam i nejakou tu praci, pribuzny a podobne, ale hlavne ty vztahy. A popravde receno, cely je to silne stereotypni. Nekdo ma kazdou chvily novou znamost, aby se po case rozesly, najde si dalsi a tak furt dokola. Dej se odehrava vetsinou v byte nebo hospode a postavy se chovaj tak nejak furt stejne. Cela ta myslenka na vypraveni o tom, jak hlavni hrdina poznal matku je tak trochu zbytecna. Jenze na druhou stranu, i kdyz je po par dilech vicemene jasny, jak se kdo v urcity situaci zachova a doprovazi to i stejny hlasky, hlavni hrdina je tak trochu vul a to neustaly moralizovani a udobrovani je lehce otravny, tady se proste nejde nesmat. Co dil to 20 minutovej nasup skvelejch hlasek a scenek s hyper sympatickejma hercema v cele s ultra dobytkarem Harrisem. Takze ackoliv serial nicim neprekvapi a vse tu uz bylo, je to proste spickova komedie u ktery se clovek tesi na kazdej dalsi dil a nejde nedat 5*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jedna z nejhezčích a nejvtipnějších romantických cest, kterou jsem kdy prošel. A to myslím se všemi vrcholy i pády, kterých za těch devět let seriál dosáhl. Od komedie k serióznímu drama, od vtipných hlášek k oči otevírajícím vyznáním, od záchvatů smíchu až k srdce lámajícím chvílím. Prostě Přátelé pro mou generaci. How I Met Your Mother - 100 % P. S. alternative ending all the way! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není špatný seriál, kromě hlavní postavy, jejímž pohnutkám nerozumím. Ted je totiž naprostý nezodpovědný a hloupý idiot, který si prakticky s ženskejma jen hraje a neumí dospět. Věci, které člověk neřeší jsou zde dováděny do absurdity (Jestli se ženské líbí Starwars? Nebo že bydlí v New Jersey? Nebo spousta jinejch pitomostí?) Tedova psychika je přinejmenším podivná, protože i když je jeho postavě kolem třiceti (a představiteli už táhne na čtyřicítku), chová se pořád jako by mu bylo patnáct až dvacet. Na druhou stranu je tu proutník a pozér Barney a Marshall s Lilly, jejichž vztah je propracován do detailu partnerské závislácké absurdity (např: Oba vaří v kuchyni u linky. L: Musím skočit pro vejce. M: Půjdu s tebou, zlato. - Načež oba dojdou do ledničky pro vajíčka...) Dokonalé jsou i scény okolo svatby se svatebními dary a vůbec obřad. Přesto mi přišlo, že ze začátku se seriál utápí v nudě a opakování zažitých humorných seriálových stereotypů, kdy kolem konce druhé série se to zlomilo a kromě Tedovy dějové linie to začalo být zábavnější a méně předvídatelné. Robin neřeším, ta je jen do počtu. A skutečný tahoun série a výtečná a nápaditá postava Barney, ten je skutečně lege... počkejte si... ndární!!! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých absolutně nejoblíbenějších seriálů. Kdo z vás váha nad tím, zda začít koukat či ne, tak na nic nečekejte. Všechny postavy si ihned oblíbíte a po skončení dílu si hned pustíte další, to vám mohu zaručit :-)..... LEGEN...wait for it.....DARY :-D ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Za naprosto hroznou, nudnou a posledním dílem vše zabíjející sérii musím snížit hodnocení mého jinak oblíbeného seriálu. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento seriál napodobeninou Přátel, srovnání s nimi nesnese. Přátele jste totiž milovali všechny přes některé jejich nesnesitelné vlastnosti. Tady jsou některé postavy v čele s hlavním hrdinou vysloveně protivné. Nejlepším sitkomem současnosti tak zůstává bezesporu Teorie velkého třesku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bože, to jsem já, Barney. Jak je? Vím, že spolu moc nemluvíme, ale spousta holek tvoje jméno díky mně volá." Barney je zkrátka legen ... počkej si ... dární a to ostatní mě dokázalo pobavit natolik, že jsem to sledoval tak dlouho, až jsem se dozvěděl, jak Ted poznal matku svých dětí. Placák. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

První a druhá série 5, třetí 4, čtvrtá po pěti dílech stěží 3. Jako by scénáristům došly nápady. The Big Bang Theory je teď mnohem, mnohem legračnější. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Beru zpět, že tenhle seriál není můj šálek kávy. Je boží! Barney je boží, Robin je boží, Lilly a Marshall jsou boží a i toho Teda nakonec snesu. A jak už bylo napsáno, tenhle sitcom je ze života víc než kterýkoliv jiný. Jen ta 9. série se jim silně nepovedla... o konci ani nemluvě. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

How I Met Your Mother je neuvěřitelně milý, vtipný, svěží a sympatický seriál, který za sebou zanechává všechny ostatní komedie a sitcomy (včetně Přátel). Barney, Robin, Ted, Marshall a Lilly jsou skvěle napsané i zahrané postavy tvořící vskutku nepřekonatelnou partu. Každý vtip je dokonale vypointován a každý díl nabídne svůj unikátní "příběh" v popředí i spoustu detailů v pozadí, čímž tvoří nedílnou část jednoho velkého a krásného celku. Ovšem není to jen prostá komedie, romantická složka vždy citlivě pohladí a z Tedova vypávění občas vyplynou i docela pravdivá tvrzení o životě... PS: Let's go to the mall je prostě legen... wait for it... dary! 10/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Někdy si prostě člověk a seriál nejsou souzeni, ale když se za tři řady usměju asi pětkrát, něco je strašně špatně. Nebavily mě charaktery, příběhy ani pointy. Nebavilo mě tu vůbec nic. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já je žeru, několikanásobně lepší než Přátelé! :-) S postupem času a s přibývajícími sériemi už to není zase tak úžasné, zase takové čaro. Nakonec to dopadlo nečekaně. Asi. Člověk to asi musí rozdýchat. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, jak tenhle sitcom dokáže zvednout člověku náladu, když se cítí mizerně. Je vtipný, romantický, přirozený, oplývá velice sympatickými postavami a také okamžiky, jež jsou s nadsázkou pohlazením na srdci. Jeho kvalita během první série takřka nezakolísá. Zbožňuji ho. A fandím Tedovi a Robin. :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na tenhle seriál až zas tak moc koukat nechtěl, ale když byla nouze, tak sem po tom sahnul a vůbec nelituju. Nejedná se o žádnou giga komedii (i když hlášky Barnyho sou fakt Legen.....dární), ale o takovej ten příjemě vtipnej seriál, kterej si vás chtě nechtě chytne a už nepustí. Vlastně ani netušim, proč se mi to tak líbí a táhne mě to k tomu, ale prostě si nemůžu pomoct a s každým dalším dílem mě to baví víc a víc a postavy si oblibuju víc a víc, nicméně Robin a Barney jsou prostě bezkonkurenční.[-] No, tak mužu s čistým svědomím říct, že sem závislej, je to fakt super seriál ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem v úmyslu psát komentář, ale teď během deváté sezony už fakt musím trochu specifikovat své hvězdičky: sezony 1-4 - ***** a nejlepší sitcom všech dob, sezony 5-7 - ****, sezona 8 - ***, sezona 9 - **. HIMYM by už měl dostat ránu z milosti. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako skoro plnohodnotná náhrada za jinou legendární partičku z New Yorku. Kousek naivního romantika má v sobě každý, takže příběh Teda Mosbyho lehce zaujme a čekání na matku je minimálně ze začátku inovativním lákadlem. Hlavní hvězdou je však hláškující Barney, provádějící jednu šílenost za druhou. Celé to slušně šlape ještě v páté sérii, i když občasné sci-fi prvky, které nevychází ze zkresleného vyprávění, jsou dosti rušivými momenty a navíc jich v dalších letech přibývá. Od šesté série se začne hrát na vážnější notu, což mi z počátku nevadilo, jenže to jsem nevěděl, kam to celé spěje. Z větší části šlo o zbytečnou vatu, do které můžeme zařadit i Tedovy přítelkyně, viz Zoey, z které mohli udělat slečnu dokonalou, ale nakonec z toho byl jeden z nejméně romantických a nejzbytečnějších televizních vztahů vůbec. V posledních třech sériích už pak šlo o scenáristickou křeč. Zábava to nebyla ani za mák a jen se recyklovaly úspěšné koncepty z minulých sérií jako Slap bet, Playbook a Intervention. Z Robin udělali asexuální, uřvanou krávu, která ani ve 30 absolutně neví, co chce a její stylista musel být transsexuál na koksu. Otravní začali být i Marshall a Lilly. Samotná matka sice byla kouzelná, ale závěrečná pointa, kterou jsem jako mnoho dalších prokoukl už během pár náznaků v osmé sérii, byla celkem sviňárnou na věrné diváky a to nejen kvůli dosti buranskému způsobu, kterým to celé rozsekly Tedovy povedené děti. 1. - 3. série: 90%, 4. série: 85%, 5. série: 80%, 6. série: 70%, 7. série: 65%, 8. série: 60%, 9. série: 55%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"LEGEN - wait for it, and I hope you're not lactose-intolerant because the second half of this word is - DAIRY!" Srdcovka od začiatku držiaca latku na úrovni Priateľov, pričom jej neubližuje ani nijak výnimočná schéma. Pre mňa je však predsa len lepší seriál a to aj napriek istým kvalitatívnym výkyvom v neskorších sériách a istému odklonu od sitcomu k vzťahovke. Táto partička sa totiž ozaj dokáže zaryť pod kožu. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když omylem přepnu na tento seriál, obrací se mi žaludek při představě, že je jeden z nejoblíbenějších. Díky bohu to neznamená, že z nejlepších. --- A na základě logiky, že Big Bang Theory jsem dala tři hvězdičky, HIMYM by měl dostat tak mínus dvě. --- A nejlepší seriál s tématikou otce Teda bude vždycky Father Ted, muhahaha. --- A hvězdičku dávám momentálně jenom proto, že mi momentálně Neil Patrick Harris přijde krásný. --- A je to další důkazní materiál pro teorii, že hodný romantický chlapec jako hlavní postava sitcomu je hloupost, protože koho někdo takový zajímá (a navíc ho vždycky scénáristé nakonec zkomolí do roviny sobeckého blba). --- A kdyby mi chtěl někdo vyčítat, proč jsem seriál sledovala, když mě tolik irituje, zde je má reakce: V seriálu se sem tam objeví dobrý vtip, kterému se třeba i velmi nahlas zasměju, je to ale ten koncept vyprávění, spojující příběh na pozadí a nekonečné moralizování, co mě maximálně vytáčí. --- A po úplném konci připojuji ještě spontánní hejtovací příspěvek původně určený pro dívčí drbací fórum: Já jsem celou dobu vážně čekala, že to je nějaký aprílový žert... Jinak jsem vůbec nechtěla vědět, co se stane "potom". Celá ta premisa byla jaksi definovaná názvem = jak jsem poznal vaši matku, čekala jsem, že to skončí situací, kdy se dají poprvé do řeči a najednou bude jasné, že osudová jiskra přeskočila a nic nebude jako dřív. To dohrávání všech osudů mi přijde jako laciný trik a vaření z vody. Nehledě na to, že to nasere velkou část fanoušků a není to ani příliš vtipné. (Haló, býval to sitcom! Kdybych chtěla brečet, pustím si nějakou telenovelu.) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ted: "You're not... Moby, are you?" - Not-Moby: "Who?" - Ted: "The recording artist, Moby." - Not-Moby: "Oh, no." - Ted: "Then why, when we said 'Hey, Moby' did you come over here?" - Not-Moby: "Oh, I thought you said Tony." - Ted: "So your name's Tony?" - Not-Moby: "No." Pokud se 4. série nevzpamatuje, tak pravěpodobně půjde hvězda dolů, seriál kvalitativně velmi upadá. ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama