Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 93
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Videa (113)

Ukázka z filmu 93

Recenze (2 679)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrá, ještě nemám dokoukánu ani první sérii... ale pořád mi to přijde jako slabý odvar "Přátel". Žádná z postav mi docela nesedí a ta ústřední, pohledný architekt Ted, je imho naprosto nezajímavá. Ted hledá tu jedinou pravou a kolem toho se točí všechny díly. Samozřejmě se najdou povedené scény, vždyť taky dávám 4*, ale od seriálu s 91% čekám něco víc, něco extra... Uvidíme, třeba časem podlehnu. Zatím dojem tak na 69%. EDIT: V průběhu druhé série se dojem pozvedl, směju se více, ale stejně to pro mě není závislost, kult, prostě žádná seriálová láska. 75% EDIT2: Právě beží 6. série, kterou sleduji jen sporadicky... a začínají mě ty postavy srát. 59% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: 1-3 BOŽÍ, 4 FAJN, 5-9 RADĚJI NEVIDĚT ČI ZAPOMENOUT. /// Skvělý komediálně romantický sitcom, jehož první 3 série jsou naprosto AWESOME. S dalšími sériemi sice kvalita klesá, ale vždy se najde díl, který stojí opravdu za to. Postavy jsou zde naprosto perfektní, hlavně Barney a Marshall, ale i ostatní nejsou o moc pozadu. Tento sitcom mi přirostl k srdci a jsem moc zvědavý, jak to všechno dopadne... UPDATE červen 2013: V 5. - 8. sérii je to dost často trapas, seriál bezpochyby hodně ztratil, vtip už není takový a autoři vymýšlí mnohdy hrozné kraviny. Sem tam se najde dobrý díl, ale těch je jak šafránu. První polovina 8. série byla tragická a s jejím vyvrcholením taky nejsem moc spokojený - čeká se na to celý seriál a oni to pak takhle odbydou? Takhle to přece nemělo vypadat. Uvidíme co nabídne devítka, ale už fakt nedoufám v nějaké zlepšení... Když tak nad tím přemýšlím, tak první 4 série jsem zhlédnul asi tak 5x dokola, ty další 4 nemám vůbec chuť si pustit někdy znova. Hvězdička musí jít bohužel dolů. UPDATE červen 2014: 9. série nepřináší žádný zlepšení, spíše naopak. Její první polovina je opět hrozná, někdy uprostřed série jsem to musel přerušit, protože to bylo vážně už něco hroznýho. Závěrečný díly jsem potom dokoukal najednou a i přesto, že šla kvalita trochu nahoru a zábava byla solidní, tak úplný závěr se mi spíše nelíbil. Zklamání jako hrom a vážně jen díky vzpomínce na perfektní úvodní série nestrhnu další hvezdu. :-( 1. série 95%, 2. série 100%, 3. série 90%, 4. série 85%, 5. série 70%, 6. série 75%, 7.série 75%, 8.série 60%, 9. série 55% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je nemožné se zcela vyhnout srovnání s Přáteli, které tenhle nový seriál připomíná v míře vetší než malé. Banda přátel z New Yorku, kteří se scházejí v jednom bytě a většinu svých volných chvil tráví v jednom podniku, řeší především zábavné, milostné problémy a ty nudné, nepříjemné chvíle strávené např. v práci v zájmu nekažení atmosféry pohody okázale vynechává... tenhle recept už tady prostě jednou byl. Stejně jako Přátelé, není ani HIMYM žádné hlubokomyslné dílo, které by se zabývalo skutečnými problémy soudobé mladé generace yupíků. Není a ani si na to nehraje. Důležité je, že spolehlivě zabaví a zvedne náladu - a za tuhle podobnost s Přáteli se na HIMYM zlobit nemůžeme. Funguje to. Chemie party je nastavena trošku jinak (máme tu od začátku spárovanou dvojici a hlavně centrální postavu), počet o jednoho snížen (což vůbec nevadí) a režie je o poznání vynalézavější než u přátel - neustále se využívá split-screenů, flashbacků, různých fokalizací a především nás doprovází vypravěč, který ví jak příběh dopadne a tak nás neustále provokuje záludnýma poznámkama... Celkově vysoká kvalita, ale tu a tam se najde slabější díl, proto budu s hodnocením zatím malinko opatrnější. Dodatek 24.10.2009: Degenerující tendence, která se dala vyčmuchat už ve třetí, naplno se projevila ve čtvrté a dosahuje povážlivých hloubek v páté sérii se zdá být nezastavitelná. Pokud se něco nezmění, má (aspoň u mě) HIMYM odzvoněno. Pro vysvětlení - vysoké hodnocení ponechávám z úcty k prvním dvoum (třem) sériím. 70% ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Jak těžké je se loučit s Tedem, se kterým mám podobnou povahu. S Marshallem a Lily, s tím nejúžasnějším párem. S Barneym, který můj život udělal o něco legendárnější. A s Robin, hrdou Kanaďankou se zálibou ve zbraních. I přes klesající úrovně sérií a pár úletů, bude navždy tento seriál mou ♥ se kterou jsem strávila 9 let. Vážně se mi bude stýskat. SPOILER! A nakonec to nikdy nebylo o matce, ani o žlutém deštníku. Vždycky to bylo o modrém rohu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, jak tenhle sitcom dokáže zvednout člověku náladu, když se cítí mizerně. Je vtipný, romantický, přirozený, oplývá velice sympatickými postavami a také okamžiky, jež jsou s nadsázkou pohlazením na srdci. Jeho kvalita během první série takřka nezakolísá. Zbožňuji ho. A fandím Tedovi a Robin. :) ()

Galerie (1 598)

Zajímavosti (658)

  • Sarah Chalke si v seriálu zahrála doktorku Stellu, která nechala svého snoubence těsně před svatbou. V seriálu Scrubs: Doktůrci (od r. 2001) Chalke ztvárnila doktorku Elliot, která také opustila svého snoubence těsně před svatbou. (Ganka)

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama