Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 44
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Videa (113)

Ukázka z filmu 44

Recenze (2 679)

juta 

všechny recenze uživatele

Dlouhých devět let to bylo. Na jednu stranu je mi smutno z toho, že něco takového, u kterého jsem rostl končí, ale tento sitcom nebyl od začátku stavěn na nekonečné vyprávění. Co se týče sérií, tak první tři byly totálně dokonalé. Opravdu jsem se smál každý díl a díky nim jsem vydržel až do konce. Postupem času šla sice kvalita každou sérií o kousek dolů, ale nemůžu říci, že by poslední série byly nějak špatné. V každém díle se našlo něco vtipného, i když každou sérií bylo znát, jak začíná převládat smutek nad radostí. Na sitcom, kde by se měl člověk smát se tu našlo hodně momentů, kdy nebylo daleko do breku. Musíme to brát tak, že to k Matce patří. Poslední sérii jsem čekal trochu jinou. Jedna událost tu jede po celou dobu a pak poslední dva díly se nám ukáže to, kvůli čemu jsme to vlastně sledovali a trochu mě překvapilo, co následovalo. No, nedá se to změnit, takže nadávat je již zbytečné, ale i takovýto konec akceptuju a říkám, že jde o pěkný sitcom, úctyhodný nástupce Přátel. Ted, Robin, Marshall, Lilly a Barney - partička, která mi kolikrát zlepšila náladu, teď je na čase jít dál. :-) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

How I Met Your Mother je neuvěřitelně milý, vtipný, svěží a sympatický seriál, který za sebou zanechává všechny ostatní komedie a sitcomy (včetně Přátel). Barney, Robin, Ted, Marshall a Lilly jsou skvěle napsané i zahrané postavy tvořící vskutku nepřekonatelnou partu. Každý vtip je dokonale vypointován a každý díl nabídne svůj unikátní "příběh" v popředí i spoustu detailů v pozadí, čímž tvoří nedílnou část jednoho velkého a krásného celku. Ovšem není to jen prostá komedie, romantická složka vždy citlivě pohladí a z Tedova vypávění občas vyplynou i docela pravdivá tvrzení o životě... PS: Let's go to the mall je prostě legen... wait for it... dary! 10/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja teda na televízne seriály moc nie som, ale toto sa mi vážne zapáčilo. Partia piatich tridsiatníkov z New Yorku si ma pekne namotala. Z príležitostného, viac-menej náhodného, sledovania sa časom z toho stala skoro až závislosť. Playboy Barney Stinson, dokonalý manželský pár Marshall a Lily Eriksenovci, svojrázna Kanaďanka Robin Scherbatska a pohodový rozprávač Ted Mosby ma dokážu vždy dobre pobaviť. Skvelý humor, sympatické postavy, dobrí herci, originálny koncept, výborný sitcom. ***** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po opravdu dlouhé době se setkávám s klasickým komediálním seriálem, který mě pobaví, který si zamiluju, a na který budu v jednom kuse myslet. Klasická dvacetiminutovka, výborní herci. Nutnost si je zamilovat. Vrací se mi doba, kdy jsem si zamiloval Přátelé a sledoval každý jejich díl, uslintávající si na kabát. How I Met Your Mother je možná klasický příběh o vztazích, o přátelích, ale především je to zábava, která potěší. Jako v každém seriále je tu jeden hodně citlivý, jeden hodně velký magor, pár ženských. Dobře se to skloubí dohromady. Ani bez jednoho by to totiž jinak nešlo. Když bych jinak popsal jak mě tento seriál dostal, tak bych řekl asi to, že jsem na první sérii koukal celou noc a šel spát až v půl šestý ráno, a to ještě ani ne na dlouho, protože mi to nedalo a okamžitě jsem se pustil do další. Paráda. (9/10) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není špatný seriál, kromě hlavní postavy, jejímž pohnutkám nerozumím. Ted je totiž naprostý nezodpovědný a hloupý idiot, který si prakticky s ženskejma jen hraje a neumí dospět. Věci, které člověk neřeší jsou zde dováděny do absurdity (Jestli se ženské líbí Starwars? Nebo že bydlí v New Jersey? Nebo spousta jinejch pitomostí?) Tedova psychika je přinejmenším podivná, protože i když je jeho postavě kolem třiceti (a představiteli už táhne na čtyřicítku), chová se pořád jako by mu bylo patnáct až dvacet. Na druhou stranu je tu proutník a pozér Barney a Marshall s Lilly, jejichž vztah je propracován do detailu partnerské závislácké absurdity (např: Oba vaří v kuchyni u linky. L: Musím skočit pro vejce. M: Půjdu s tebou, zlato. - Načež oba dojdou do ledničky pro vajíčka...) Dokonalé jsou i scény okolo svatby se svatebními dary a vůbec obřad. Přesto mi přišlo, že ze začátku se seriál utápí v nudě a opakování zažitých humorných seriálových stereotypů, kdy kolem konce druhé série se to zlomilo a kromě Tedovy dějové linie to začalo být zábavnější a méně předvídatelné. Robin neřeším, ta je jen do počtu. A skutečný tahoun série a výtečná a nápaditá postava Barney, ten je skutečně lege... počkejte si... ndární!!! ()

Galerie (1 598)

Zajímavosti (658)

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama