Reklama

Reklama

Žraloci 3D

  • Francie Sharks 3D
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
Francie / Velká Británie, 2004, 42 min

Obsahy(1)

Film Žraloci 3D Vás zavede na 40 minut pod hladinu moře a nabídne Vám trojrozměrný zážitek z neskutečně blízkého setkání s řadou druhů žraloků, včetně velkého bílého žraloka a žraloka kladivouna. Poznáte je takové, jací ve skutečnosti jsou: ne zlověstní lidožrouti, ale divocí, fascinující a ohrožení živočichové, kteří obývali Zemi ještě miliony let před dinosaury. Filmaři strávili pod hladinou během devíti měsíců 500 hodin a natočili 100 hodin materiálu z různých koutů světa. Výsledkem je úchvatný snímek, který si klade za cíl mimo jiné připomenout, že i žraloci jsou ohrožený druh a je nutné je chránit. Film uvádí Jean-Michel Cousteau, ekolog, oceánolog, filmový producent a prezident Ocean Future Society (společnosti zaměřující se na ochranu a boj za lepší budoucnost oceánů).¨ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $8,500,000Tržby Celosvetovo $14,000,000║ pekný dokument, plusom príjemný komentár /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Videl doma v 3D na FullHD 3D Plazme Panasonic Viera 600Hz . Najhorší dabing aký som kedy pri dokumentárnych filmoch videl. Samotný dokument nieje nič extra kde by ste sa dozvedeli podrobné informácie o žralokoch. Je to slabý nádych druhov žralokov v oceánoch nič viac nič menej. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Hm. Myslím, že na dokumenty budu čumět doma a až si budu chtít vychutnat 3-D kino zajdu si na 3D Star Wars...až vyjdou. Dávám 50% ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný 3D dokument, kde sa síce za krátky čas toho nedozviete veľa, ale nádherné 3D obrazy sa postarajú o skvelý zážitok a páčila sa mi korytnačka ako komentátor. Pekný sprievodca svetom žralokov, ale aj iných tvorov. ()

rybitvi 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument o žralocích,který by v televizi prošel bez povšimnutí. Pouze existence 3D prostředí jej činí zajímavým. V rámci snímků, které prošli Imaxem, je to zřejmě nadprůměr, ale myslím, že už je skutečně na čase, aby tato technologie byla využita k natáčení když ne k hodnotnější, tak alespoň akčnější podívané než edukativním dokumentům pro děti školou povinné. Mám ale neodbytný pocit,že Imaxovské snímky se jen tak nezmění, stejně jako komentář uvaděče před každým filmem, že plátno je vysoké jako sedm slonů, když se postaví na sebe.... ()

kymberelyJ 

všechny recenze uživatele

Sice jsem při tom usnula, ale ta trocha mi stačila k tomu, abych si o dokumentu udělala obrázek. Bylo to impozantní, hlavně ve chvíli kdy žralok vyplaval z plátna. ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry podmořského světa, kde se setkáme nejenom s prapodivným tvorem Whale-Shark, který se živí planktonem a dalšími druhy žraloků (zajímavý je souboj o jídlo žraloků sličných), ale potkáme i delfíny, tuleně a rejnoky (konkrétně rohaté manty). Hlavním vypravěčem je skvěle nadabovaná želva, ovšem pro mě byly nejsilnějším zážitkem hejna sardinek průběžně měnící tvar. Ze speciálních brýlí mě sice po pár minutách rozbolela hlava, ale stejně bych byl pro delší minutáž... ()

Amgis 

všechny recenze uživatele

Svým žánrem klasický film, doplněn svýmy 3D efekty dělá z dokumentu lepší zážitek ale né na moc dlouho. ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Příšerná a naprostá nuda. Tento žánr skýtá takový potenciál, ale zůstal zcela nevyužit. Jednim slovem latentní. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jsem to měl jako bonusové bluray k jiným filmům a ještě, že to mělo jen 40 min. Pár pěkných záběrů, ale styl komentáře orientovaný na děti byl spíš směšný než vtipný. O žralocích se toho dovíte víc z Čelistí a kvalita 3D by taky mohla být o něco na vyšší úrovni. Na tomto se mi doma bude krásně usazovat prach. ()

Xylobalsam 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný dokument, který měl obrovský potenciál, ale je zcela nevyužit. Nejen, že se nic o žralocích nedozvíte, navíc se ještě podíváte na nezáživnou 3D podívanou, kde není jediný dramatický moment, . A nakonec moc ani nechápu, proč se snímek jmenuje žraloci 3D, když je tam vidíme jen maximálně půlku snímku. 30%. ()

Reklama

Reklama