Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama rozpadající se rodiny, autoritativní matky na sklonku života, životy jejích dvou dospělých dětí, prožívajících krizi středního věku a hledajících nové hodnoty v moderní době, která stále zrychluje své tempo. Odhaluje tak stinnou stránku pokroku, zejména v péči o staré rodiče, ale také změněné hodnoty mladé generace. Příběh je rozdělen do čtyř navazujících kapitol - Odjezd, Šlápnutí vedle, Další krok a Návrat. (borsalino)

(více)

Recenze (5)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Příběh odhalující ztráty dřívějších hodnotových žebříčků, uzpůsobování myšlení a konání moderní době. Vždycky však na konci je účet, který sečteno a podtrženo vyznívá v neprospěch rodin nebo toho, co z nich zbylo. Spíše smutné, pravdivé, možná trochu delší drama, které nic světoborného neodhaluje, ale zároveň nutí k zamyšlení. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Není to špatný Techiné, narozdíl od Dětí noci z něj trochu trčí, že byl psaný jako dvojkoncert Deneuve/Auteuil. Nejsilnější moment pro mě je cameo Ingrid Caven - spolu s nakročením matčiny mysli mimo svět jsou to momenty, kdy film chytá dech. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film byl v roce 1993 vybrán jako zahajovací snímek na 46. filmovém festivalu v Cannes. (slatkac)

Reklama

Reklama