Reklama

Reklama

Blood+

(seriál)
  • Japonsko Blood+ (více)
TV spot
Japonsko, (2005–2006), 20 h (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Kódži Tanaka

Hudba:

Mark Mancina

Hrají:

Eri Kitamura, Kacujuki Koniši, Hirojuki Jošino, Akiko Jadžima, Hóčú Ócuka, Keidži Fudžiwara, Akira Išida, Kentaró Itó, Júko Kaida, Ami Košimizu (více)
(další profese)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Říká se jim Chiropterani – věčně hladová nesmrtelná monstra, která mohou libovolně měnit svůj vzhled. Nejčastěji volí podobu lidskou a skrývají se přímo mezi námi. Proti nim stojí organizace Rudý štít. Tato válka postupně nabývá čím dál hrozivějších podob... Saya Otonashi je normální středoškolskou studentkou. Má jediný problém – pamatuje si pouze poslední rok svého života. Jednoho dne se objeví muž jménem Hagi a předá ji katanu. Cesta za pravdou začíná... (Fabienne)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Veľmi čudne namiešaná vec. Chvíľu sledujeme akčný masaker, ktorý preskočí do úplných infantilných sračiek. Rýchlo sa ale presunie do hororvých vôd a odtiaľ je to už iba krok do ťažkých existenciálnych tém, ktoré sú všetko len nie veselé. Snímok je miestami zábavný, miestami otravný, prípadne extra otravný a miestmi silný smutný. Ǔplne by som si dal remake ktorý nie je z Japonska. Lebo námet veľmi dobrý len to bola občas strašná chujovina. 1/3 seriálu by som úplne vystrihol. Chcel som dať iba dve hviezdy, lebo sa to rozbiehalo pomaly, ale druhá polka sa výrazne zdvihla musím to hodnotenie zvýšiť. Inak vie niekto čo je za blbú módu že postavy stále opakujú mená ďalších postáv? Rovno tam mohol hrať Groot. Dávam 3* s tým že jednotlivé epozódy mali od 1-5*. Veľká nevyrovnanosť. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Hm, další super záležitost, má to sice 50. dílů, ale tak parádní příběh s upírskou tématikou. Navíc Saya je úžasný charakter, který mě hned zaujal od začátku. Sice před závěrečným vyvrcholením malinko dochází dech, ale jinak, bombastická záležitost a konec nenechá oko suché. No a zase neskutečně vynikající soundtrack. Tohle animé mě chytlo a nepustilo až dokonce, ale pak jsem byl z toho dost emociálně vyčerpán, což je znak jen kvalitních věcí:-) ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s anime seriálem skončilo naprostým úspěchem. Kdo by si nezamiloval zmatenou Sayu, divoce se ohánějící katanou, nemluvného Hajiho, který sice bojuje pomocí futrálu na cello, ale to mu nebrání, aby kolem nešířil své nenápadné charisma, navztekaného Kaiho, který projde v seriálu největší proměnou a jak už tady někdo napsal - s ním se divák nejlépe ztotožní. Stejně tak si člověk oblíbí některé záporáky (i když já můžu zrovna ty, no, hodnější...) - Solomona, Karla a nakonec i tu potrhlou mršku Divu. Výjimkou byl Nathan - ten když jsem objevil, tak se m i otvírala kudla v kapse... Ehm, pokračuju dál - nádherná animace, krásně nakreslené postavy, skvělá hudba, děj dostatečně komplikovaný a zajímavý, i když místy až moc natahovaný, ale přesto podávaný v dostatečných dávkách. Konec - báječný happyend - nehappyend. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Pozor, použila som v texte 1 spoiler (v zátvorke s hviezdičkami)... Úžasný seriál. Rozhodne odporúčam. Vynikajúce myšlienky, silný príbeh, ktorý diváka do seba úplne vtiahne. Na začiatku som sa strácala a chcela som to prestať pozerať... To bolo asi prvých 5-6 dielov. Potom to celé do seba začalo zapadať a moje hodnotenie stúplo na 6+/5 :D. Potom, keď s dej prudko zmenil (*****spoiler: zomrel Riku*****), tak to bolo len "slabých" 5* :). Ale na konci sa to zase vystupňovalo a dokonca 7+ z možných 5* :). ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám anime rád nikoho nepřekvapí když řeknu že mě anime bavilo. Typický anime námět byl zde použit a zasazen do prakticky dnešní doby. Holka, která speciální katanou zabíjí křížence vlkodlaka a upíra, bojuje proti své sestře a snaží se zachránit svět, a k tomu jí pomáhá její Chevalier a její nevlastní bratr mě jako hlavní postava zaujala. Ano, dá se vytknout pár nedokonalostí, jako třeba nedostupnost originálního dabingu s českými titulkami (k mému údivu jsem našel na googlu jenom česky dabingované verze, a až na serveru uloz.to jsem našel pár dílů s titulkami, což mě překvapilo) ale myslím že jsou to maličkosti. 95%/100% ()

Galerie (1 654)

Zajímavosti (2)

  • Skladba, kterou hraje Haji na violoncello, je 5. Suita pro sólové violoncello od Johanna Sebastiana Bacha. (krematorak)
  • Slovo "Chevalier", které Saya používá pro své služebníky, je z francouštiny a znamená „rytíř“. (Agita)

Reklama

Reklama