Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po divoké honičce v ulicích Istanbulu zadrží policisté mladou blondýnku. Je obviněna ze dvou vražd a krádeže čtrnácti milionů dolarů. Ve vězení vypráví svůj neuvěřitelný příběh doktorce Kavakové, která má přezkoumat její duševní stav. Jmenuje se Hope Cassidyová, je programátorka a nedávno dostala velmi lákavou nabídku na práci v Istanbulu, kterou přijala, i když přítele Jamese ke stěhování do Turecka nepřesvědčila. Cestou měla problémy s pasem a zdálo se jí, že ji sleduje několik mužů. Ve firmě jí však se vším pomohli a hned poslali první zakázku. Ve velké holdingové společnosti Galatea měla zabezpečit počítače, přes které denně protékají stovky milionů dolarů. Než stihne práci dokončit, vtrhne k ní šéf a obviní ji, že je podvodnice. Když se zmatená Hope dovolá do firmy, která ji zaměstnala, kdosi se představí jejím jménem. V kanceláři pak najde ženu, která má její šaty a vydává se za ni. Zjistí, že jí bylo přes počítač holdingové firmy ukradeno čtrnáct milionů dolarů a uvědomí si, že ji někdo nejen připravil o všechny prostředky a identitu, ale také ji namočil do loupeže peněz, údajně patřících ruskému zločinci a obchodníkovi se zbraněmi Ivanakovi. Od toho okamžiku se stane cílem nelítostné štvanice. (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako turistický průvodce Istanbulem to asi není špatné. Jako film - i když tolerantně vezmu v potaz žánr, kde ne vždy logika musí fungovat - to ale selhává ve všem. Strašná hackerka používá veřejně přístupné počítače, veřejné e-maily (hotmail), sice nemá průkaz do banky, ale stáhne si fotku ředitele, přilepí k tomu svoji, a je hotovo, super tajné heslo si nahraje na mobil, no prostě krutopřísná hackerka... a přitom je blbá jak tágo, nechá každého v letadle čumět do svého účtu, strašně se diví, když nechá všechny své důležité věci v pokoji hotelu, že jí zmizí, nechává se furt honit, padne do každé pasti, kterou jí kdo nastraží, nechá se honit tureckou policií a střílet po sobě, na druhou stranu děsivého zabijáka div hned nesejme poličkou na nádobí. A ti zlouni se taky chovají hodně podivně, a vlastně nakonec ani nevím, oč komu šlo a proč, a na co k tomu potřebovali tu babu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechutné parazytovanie na slávnejšom áčkovom filme spred desiatich rokov. Nie je to úplne najhoršie, ak tento filmík vnímame ako video film, čím v skutočnosti aj je a nevnímame ho ako pokračovanie, čím nie je. Myslel som, že je to nejaká turecká produkcia, hore pozerám, že amíci. Radšej to ďalej nerozoberať aby som mohol ostať na tých dvoch hviezdach. Občas treba aj nejaké to pravé béčko, aby sme nabrali sily na ďalší nášup vždy neomylne kvalitných áčok. ()

Reklama

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy, když vznikne nějaký zajímavý a originální příběh, najde se banda nedouků, kteří si myslí, že to zládnou taky. Nezvládnou. I když je překombinovaná zápletka, kde vůbec nikdo není tím, za koho se vydává, svým způsobem úsměvná, stejně jako turečtí poldové s mrožími kníry a ochotníci, kteří s vážnou tváží pronáší neuvěřitelné scénáristické "perly", není zase tak úsměvná, aby stálo za to, vyměnit ji za 90 minut vašeho života. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Dokonalá televizní nuda, která nutí sledující se opravdu famózně nudit, tudíž nemáte čas být neznudění, protože nuda je nuda a statistika je oproti tomu zábava pro celosvětové hnutí za správně nudné výsledky. P.S.: Vypadalo to natolik televizně, že vidět to v kině, chrochtal bych si jakou mám parádní úhlopříčku - teda než by to začlo - pak bych zmizel i s úhlopříčkou ;) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film začína zhurta a režisér sa snaží, aby celý film pôsobil ako adrenalínová jazda. Ale nemá dosť zmysluplného obsahu, takže sa občas zasekne pri snímaní tureckých pamiatok alebo žmýkaní napätia z niečoho, čo už vieme ako dopadne. Hlavný problém je však v scenári. Už sme zvyknutí, že vo „filmoch s počítačmi“ je kopa zjednodušení (mierne povedané), ale tu sa ide fakt na dreň znesiteľnosti – a to hrdinka v podstate len dva krát robí niečo, čo súvisí s programovaním. Najviac však dojme spôsob, ako sa dá v banke dostať k pár miliónom, keď ani nemáte doklad totožnosti. Video béčko, ktoré nemá logiku, ale miestami sympaticky hecuje tempo... K téme ukradnutej identity má určite viac čo povedať NEZNÁMY... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v tureckém městě Istanbul v dubnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama