Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • USA Hellboy II: The Golden Army (více)
Trailer 2

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh. Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 76 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 168,3 mil. (NIRO)
  • Režisér Del Toro chtěl po stopce dalšího pokračování udělat třetí díl alespoň jako komiks, ale Mike Mignola byl proti, protože nechtěl, aby se filmy a komiksy míchaly. Chtěl je zachovat jako odlišné záležitosti. (tyzmrde)
  • Když Abe (Doug Jones) poprvé čte informace o zubničkách, nazve je Carcharodon carcharias. To je ve skutečnosti latinský název žraloka bílého. (kotheram)
  • Místo, v němž odpočívá Zlatá armáda, bylo nejdříve zamýšleno jako podvodní, ke kterému by protagonisté museli doplavat. Od toho se nakonec ustoupilo kvůli nákladům. (Poker_Face)
  • Když Hellboy (Ron Perlman) uniká před záporákem Nuadou (Luke Goss), musí vyšplhat po kývajícím se hotelovém neonovém nápisu. Pro tuto práci byl coby dvojník osloven maďarský šampión v rychlostním lezení Csaba Komondi. S botami, koženými kalhoty, těžkým kabátem, ohromnou zbraní, ocasem, rohy a kamennou rukou (nemluvě o dítěti, které zachraňoval) vážil o téměř 40 kg víc než normálně. (Rodriguez)
  • Ulice New Yorku byly postaveny v ateliérech. (Rodriguez)
  • V prvním díle útočily ohromné příšery a tak si režisér pohrával s myšlenkou, jaké by to bylo, kdyby najednou zaútočily malé potvůrky, které jsou vlastně roztomilé. Zrodili se z toho zubatí skřítci, kteří mají neutuchající chuť na železo a nejraději ho získávají z lidského masa. (Rodriguez)
  • První Hellboyova (ve filmech Ron Perlman) komiksová dobrodružství byla vydána v roce 1994. (Rodriguez)
  • Del Toro tak dlouho nemohl vybrat vhodnou komiksovou předlohu, až se rozhodl vymyslet původní zápletku a do příběhu přidal pohádkové postavy. (hippyman)
  • První, co Del Toro o filmu řekl, bylo: "Chci víc příšer. Mnohem víc." (hippyman)
  • Protože studio přesunulo premiéru a film "obětovalo" Temnému rytíři (2008), neměl zdaleka takový úspěch, jak se čekalo. (Specs)

Související novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (více)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (více)

Reklama

Reklama