Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Recenze (334)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na krasobruslení, tak protože těm holkám je vidět prdelka. Samotný sport mě vůbec nezaujal. Já hodnotím prdelky krasobruslařek a ty jsou skvělé. Když jsem se díval na film Rytíři nebes, tak protože je to o leteckých soubojích z 1. světové války. Samotný film mě vůbec nezaujal. Já hodnotím letecké souboje a ty jsou skvělé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Natočili další film z 1. světové války a těch přeci jenom tolik není a když už tak o letcích už vůbec ne. Dvě a půl hodiny mě dokázali příjemně zaměstnat a i když syrovost války nedává znát, objeví se, a objeví se hodně a dokáže pohnout city. Nebýt dvou věcí, které mě při sledování opravdu štvali mohlo by se jednat o opravdu povedený válečný velkofilm. Škoda jen odfláknutých leteckých scén, které mi ke konci při náletu na německé sklady připomínali herní videa ze hry Blitzkrieg 2, což se příliš dobře nepodepsalo na vizuální stránce. A druhá věc byla stopáž, která by se dokázala obejít bez řady především milostných scén. Vezmu ale v potaz, že je vše podle skutečné události a i když je vidět, že si autoři řadu scén přimysleli stojí to rozhodně za to jej vidět.. --- Nevozte střelivo domů. Nábojů máme spousty, ty nechte nahoře. Ať si je vezmou Němci ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $13,090,630Tržby Celosvetovo$17,833,039Tržby za predaj DVD v USA $23,539,676 //počet predaných kusov 1,139,500║ dosť neuvážene preinvestované peniaze od Deana Devlina, nestačil mu prehmat ako bola Godzilla _Možno trošku nezaslúžený prepadák ale vojnové filmy v poslednej dobe proste nemajú také zázemie u širokého publika a svojou témou zaujmú len sporadicky. U tohto filmu som sa výborne pobavil v dobrom slova zmysle pri leteckých súbojoch, tie sú v skutku prevedené dokonale a ešte vidieť ich v kine je o to väčší zážitok, nuž čo potápa miestamy film je dej okolo leteckých súbojov, ten nemá moc čím zaujať a je to len nehorázna nezaujímavá pasivita dialógov. Film je priemer čo sa dá stráviť, škoda že ho aspoň o 20minut neprestrihali! /videl v kine: 60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hadraplánový Top Gun se srdcem na dlani, tunou digitálních stíhaček a tváří naivního desetiletého hošíka. Jedno klišé střídá druhé, ale svižná režie navozující dojem kýčovitě vybarvené retrofotky vás udrží ve střehu po celé dvě hodiny. Nečekejte realismus nebo hluboké citové výlevy. Tady si jen chtěl někdo zablbnout s letadýlky a uspokojit teenagery. V tomhle ohledu to vyšlo na jedničku. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvoj a vícepološníky z 1. světové ve mně už v dětství vyvolávaly posvátnou úctu a nutno říct, že následkem toho jsem od Flyboys nečekal nic víc než snůšku přehánění, patosu a milostné selanky. Což jsme taky dostal, naštěstí v balení, které mě jaksi nezvládlo urazit. Autentické je to asi jako Hvězdné války, postavy jsou napsané ploše jako tortilla, letecké souboje celkem zábavné a celkově to nestihne začít nudit. Snad jednou někdo natočí něco historicky věrnějšího než je tahle vícekřídlá akce, ale i tak... příjemné pokoukání. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemný film odehrávající se ve Francii během první světové války. Několik amerických pilotů dobrovolníků se rozhodne, že jejich budoucnost by měla být spojena s dvouplošníky, zázraky té doby. Jean Reno jako jejich kapitán z nich postupem času udělá velmi údernou a kvalitní skvadru. Bitvy ve vzduchu jsou úžasné, příjemně natočené a není jich zrovna málo. Milostná linii je příjemná a nezabočuje do nepříjemného tlachání. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Phil Sears, Blake T. Evans, David S. Ward .. Jak někde pravil Petr Čtvrtníček - tohle je prý jako Tmavomodrý svět, akorát že bez toho kokršpaněla.. mno, pravdu měl tak napůl... Film Flyboys ve mě vyvolal nemalé očekávání, zejména proto, že válečné filmy z konfliktů první poloviny 20 století mám nejradši ze všech rád a i ty dvoukřídlá letadélka jsem si svého času jako modely doma stavěl.. Úvod filmu je velmi svižný, základní linka příběhu, tj. náčrt motivací postav pro dobrovolný vstup do cizího letectva, jejich výcvik a první létání proběhne velmi rychle. O to více kontrastuje závěr snímku, kdy zhruba po dvou hodinách jsou všechny karty v partii odhaleny a jen se zdlouhavě čeká, než bude i ta poslední položená na stůl a hra konečně skončí. Během posledních minut se totiž pranic podstatného, natož překvapivého nestane, vše je dotaženo do konce i s typickým dovětkem o poválečných osudech leteckých hrdinů. Nebýt oné roztrhanosti a průhlednosti poslední čtvrtiny, šel bych zřejmě až o hvězdičku výše, protože mimo mnoha digitálních soubojů (které jsou místy lepší, místy horší - jak provedením boje, tak kvalitou triků), je zde několik velmi úsměvných scének a umírněná dávka romantiky či provařených klišé. Ke škodě je rovněž určitá vyměklost snímku, protože producentský záměr byl evidentně hrdinský válečný film pro celou rodinu a režisér tudíž nejde do něčeho tvrdšího -> realističtějšího. 65%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Přestože byla letadla vynalezena teprve nedávno, rychle se stala nástrojem války. A zrodil se nový typ hrdiny..... Sympatičtí hrdinové, dobrý zvuk a to nejlepší přichází, když dojde na letecké souboje. PARÁDA! Je to taková pohádka o rytířích, princezně, dracích a lásce, prošpikovaná dobrodružstvím, napětím a špetkou humoru. Já byl spokojen. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Koľko lietadiel musíš zostreliť, aby ťa tvoj otec rešpektoval?“ – „Asi len to svoje.“ TMAVOMODRÝ SVET bol lepší (PEARL HARBOR nie). Zbytočne dlhé, ale na druhej strane mi to moc nevadilo a nechal som sa unášať príjemnou atmosférou a sympatickými hereckými výkonmi (otcovský sympaťák Jean Reno). Hoci som si myslel, že to po technickej stránke bude slabota (viete, tieto francúzsko-americké koprodukcie...), v skutočnosti sú výprava, lietadlá a náročné bojové/trikové scény zvládnuté na úrovni (produkoval Dean Devlin, kamarát trikového megalomana Rolanda Emmericha). Plusom je tiež realisticky zakončená romantická línia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela tesil a v podstate to splnilo moje ocekavani. Tvurci se sice nejdriv tvari, ze to bude vazne minena lekce z historie podle skutecnejch udalosti, ale uz za chvili je jasny, ze tohle je popkorn, kterej pripomina Tmavomodrej svet. Mozna tu je prehnana delka, ale nijak mi to nevadilo. Ve filmu se bud lita se starejma letadlama, ktery obcas predvadej dost neduveryhodny kousky a nebo se odviji vtipnej romanek mezi letcem a francouzkou, ktery si prakticky nerozumi ani slovo. Co se tyce hercu, tak Franco to zvlad docela v pohode, ale Reno mi prisel takovej dost priteplalej. Proste prijemnej, svizne natocenej film, s hezkejma soubojema, na kterejch je videt, jak tvurci milujou stary letadla. A zaverecnej souboj je cool. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu nuda. Jsem fanda velkých bitev a toho jsem se v tomto snímku dočkal. Bohužel jsem měl dojem, že jsem právě pustil Play Station a běží úvodní filmek hry... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Čas do Rudého barona musí nadšenec do světových válek a soubojů leteckých es nějak vydržet, tak proč ho neodpočítat s pomocí Američanů v Paříži... totiž na francouzském nebi? Kupříkladu proto, že brnění pánů rytířů podezřele připomíná staniol a můj dojem, že jejich šavličky a koníčci jsou dřevění, nesouvisí s tím, že jejich Pegasové se v té době vyráběli ze dřeva, jako spíš s laciným dojmem z celé téhle podívané. Jean Reno se sice tváří tak zarputile, že potkat ho v noci, tak se místo usilování o pozvání na snídani slovy Míry Bosáka zahryznu do stromu a dělám suchou větev, ale s drsností Leona nebo Viktora už má tahle nájem splácející pásová výroba výrrrazů nás drrrsňáků frrrancouzských společného pramálo. Druhou hvězdičku sice přihazuji za jeho neselhávající charisma, ale je to poprvé, co je hvězdička současně výstražným záhlavcem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Laciný (ve všech smyslech) příběh sázející čistě na jistotu. Tím sice není nudný, ale zároveň nemá co nabídnout. Dokonalý průměr, bez emocí, bez nápadu. Na jedno použití. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční popcornový nářez ze zatím nepříliš provařeného období první světové války. Navzdory velkému počtu klišé, a dojemné romantiky a chlapského poplácávání zcela bez problémů zkousnutelný. Dialogy vcelku přsvědčivé, romantika fungující, soubopje opravdu napínavé, skvělá hudba.. A Jean Reno !!!! 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově trošku naivní a moc filmově vypadající, herci včele s Jamesem Francem takový nesedící, krom toho Franca zrovna moc nemusim, ale všechno to vynahrazujou skvělý vzdušný souboje francouzských dvojplošníků s německými trojplošníky, který jsou výborně nasnímaný, akce maj spád, vůbec nepůsobí uměle a povětšinou jsou i celkem strhující. Podle mě to je spíš zábavnej film než nějakej hodnotnej válečnej snímek, ale to mi ani nějak nevadilo, nicméně zkrácení stopáže by tomu rozhodně neuškodilo ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu mi snad ani tolik nevadilo hrdinství a patos, jako spíš podivný spád děje a návaznost scén na sebe. Což se týká nejen např. záchrany milované ženy (start - střih - odvoz dětí - střih - Němci - střih - dovoz dětí - střih - Němci...), ale začasto i bojových scén, jejichž průběh logikou zrovna nehýří (např. po bojové akci bez tankování hurá na nepřátelské letiště). Bojům taktéž chybí jakákoli taktika. Celé to působí moc uhlazeně a lehce, chybí tomu válečná syrovost, navíc herci působí jako by si odskočili od focení módního katalogu. Pár technických: Fokkery Dr. I neměly červenou kamufláž, stroj Rudého Barona byl výjimka (krom toho to vypadá jako kdyby Němci ani jiná letadla neměli). V roce 1917 už Zeppelíny za dne nad Francií nelétaly. Jednotka působí poněkud malá, ve skutečnosti v ní sloužilo postupně celkem 265 dobrovolníků (z toho 63 padlo). Na vrcholu nemnoha leteckých filmů z první světové neochvějně zůstává anglický film Aces High z roku 1976. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý vojnový film. Má výborný príbeh o skupine rozličných mladých Američanov, ktorí vstúpia do bojovej leteckej jednotky vo francúzskych službách uprostred prvej svetovej vojny. So spracovaním som nadmieru spokojný, film má až prekvapivo veľmi rýchly úvod, behom ktorého čiastočne zoznámi s niekoľkými najhlavnejšími postavami a už nasleduje nástup do jednotky a výborný tréning, ktorý je dlhý a zaujímavý a potom už prakticky pokračuje neustále striedanie troch typov scén, akcia, romantika a priateľský rozhovor preživších, pričom väčšina týchto scén dosť baví, ale niektoré sú len predsa trochu zbytočné, ale nie až tak moc, aby nudili. Akcie je tu dosť a je výborná. Vo svojich základoch je prakticky stále rovnaká, dve skupiny lietadiel po sebe strieľajú z guľometov, ale väčšinou je o niečo ozvláštnená ako útok na vzducholoď alebo havária medzi zákopmi, takže do stereotypu neupadne a okrem výborného obsahu je aj perfektne natočená, prehľadná a dynamická, jednoznačne špička v kategórii leteckých súbojov. Romantika na rozdiel od väčšiny podobných filmov nepôsobí rušivo, síce ju nemôžem označiť za klad filmu, bez problémov by som sa bez nej obišiel, ale neprekáža. S hereckým obsadením som spokojný, James Franco v hlavnej úlohe, Jean Reno ako veliteľ a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Plné hodnotenie síce nedávam, ale je to výborný film bez jediného výraznejšieho záporu a pre mňa najlepší film z obdobia prvej svetovej vojny a aj v rámci filmov s tématikou leteckých súbojov. 82% ()

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama