Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 1
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenze (547)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dvaja seriálovo pekní mladíci za sprievodu popkultúrnych hlášok ("S týmto démonom to asi nebude o zvracaní hrachovej kaše") a metalových evergreenov riešia nadprirodzené prípady, ktoré sú vlastne chudobnými televíznymi verziami známych hororov. Otrepané, nijako výnimočne napínavé, hoci solídne natočené. Priemer. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý fantasy seriál. Akorát nechápu proč ho prima nasadili do vysílání takhle pozdě. Příběhy jsou opravdu zajímavé a celkem dobře se to sleduje. Efekty jsou na seriál celkem solidní. Řekl bych, že se do půlnoci na to vyplatilo čekat. (78%) ()

T2

všechny recenze uživatele

__Supernatural: kompletná 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,264,942 //počet predaných kusov 150,376║ __Supernatural: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $7,041,828 //počet predaných kusov 180,606║ __Supernatural: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $15,228,057 //počet predaných kusov 471,591 ║ __Supernatural: kompletná 5.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,454,799 //počet predaných kusov 248,876 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

...aneb jaká by byla Akta X, kdyby se soustředila jen na linii bez konspiračních teorií a neměnila co epizodu žánr. A podobně jako v případě právě Akt X, dost (respektive spíše zcela) záleží na konkrétní epizodě. Jednotlivé díly jsou v zásadě již viděné horrory, ale fungují, byť především zpočátku je schéma variací na urban legends natolik stejné, že jsou jednotlivé epizody dost zaměnitelné a "na jedno brdo". Pokud vám to vaše trpělivost ustojí, tak věřte, že se to zlepší. Nijak výrazně. To platí o první sezóně, druhá se rozjíždí zatím o třídu lépe a "variabilněji". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Kripke Enterprises, Warner Bros. Television, Wonderland Sound and Vision, Supernatural Films // Hneď po prvom videnom dieli som vedel, že zo Supernatural pôjdem až do posledného diela. Som spokojný s tým, aký seriál je a nemenil by som ho, pre mňa je najlepší z mysteriózne-hororového žánru. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli existuje seriál, který je prodchnutější americkým folklórem než Supernatural, tak už to musí být přírodní úkaz. A folklórem nemyslím jenom typické městské a historické legendy typu Krvavá Mary či windigo, ani ústřední roli náboženství, a dokonce ani záměrnou stylizaci do moderní verze hrdinské kovbojky podbarvené klasickým rockem (za oře v podobě Chevroletu Impala 67 bych upsala duši na křižovatce), ale především typicky americkou myšlenku soběstačnosti, individuality a utváření vlastního osudu. V současné televizi snad neběží jiný seriál, který by tolik zdůrazňoval důležitost rodiny a zásadovosti, přítomnost kterýchžto hodnot nás staromódní zaprděnce vždycky potěší. Hodnocení původního seriálu: 5*. Přestože z pozdějších sérií, především z šesté, mnohé oceňuju, SPN pro mě tvoří výhradně prvních pět sezón a jejich uzavřený příběh, a tak bez ohledu na to, do jakých výšin má nasranost na nové epizody vystoupá, zůstane těch pět hvězd neměnných. Udělejme tedy za pravým SPN tlustou čáru a mrkněme se na pozdější přívažky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No videl jsem jen par dilu, ale docela me to zaujalo. Takze jsem nakonec skouknul celou serii. Na jednu stranu tu neni atmosfera jak u Akt X, ale zase na druhou stranu jde v kazdy epizode o jinej pripad a monstrum vzdy vidime. A ten pribeh, co spojuje jednotlivy dily, je taky vice nez dobrej, jen je v prvni serii blbe ukoncenej. Co se tyce triku, tak nadprumer a hlavni hrdinove hrajou taky docela slusne, jen me obcas stvalo to postuchovani mezi nima, protoze to rusilo hororovou atmosferu a taky mi vadila prilisna tmavost. Vetsina dilu je fakt hodne husta a nektery, i kdyz vyjimecne, trumfnou i nejaky slusny horory. Spatnejch dilu tu je skutecne jen par, zhruba 3. Mezi mysterioznima serialama se jedna o velice peknej nadprumer a je to muj oblibenej serial. ()

Eodeon odpad!

všechny recenze uživatele

//táta chtěl, abychom zachraňovali lidi a pronásledovali zlo//, zní citát ze začátků seriálu toliko omílaný v ukázkách. takže, máme tu seriál s neoriginálním námětem, nenapínavou akcí a docela chatrnými zápletkami, neschopný rozdmýchat ani v nejmenším děsivou nebo záhadami podbarvenou atmosféru. sobě navzájem i divákovi zcela odcizení hlavní /hrdinové/ představují velmi pochybný /moderní prototyp hrdinství/, kde je člověk tím lepší, čím více démonů zastřelil brokovnicí, a pojem zlo je zde nesmyslně redukován jen na démonické nadpřirozené entity, ovšem při bližším pohledu svými osobnostmi nerozeznatelné od lidí. spooky opera, kterou bych nejlépe vystihl jako nezáměrnou parodii hororu a naprosté převrácení naruby bezmála všeho, co se dalo vypreparovat z tlející mrtvoly západní mytologie. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lovci duchů fungují, alespoň pro mě, jako dokonalá ukolébavka. Televizní formát bohužel nedovoluje budovat atmosféru skutečného děsu a až moc se tu řeší rodinné hodnoty, ale i tak je to ucházející. Prý v pozdějších řadách jde kvalita nahoru, ale o tom jsem se (bohužel?) nepřesvědčil. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál o lovcích duchů, který i v současné třetí sérii nenudí a tak mé původní hodnocení 4 hvězdiček zvedám na 5. Lovci duchů začínají být pomalu ale jistě seriálovou klasikou, která stojí za pozornost. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po slabšom rozbehu priamoúmerne striedajúcom silnejšie a slabšie diely sa zdá sa neskôr obrátila a niekedy až nepríjemnú epizódosť nahradila väčia zápletka, ktorá dokázala pozdvihnúť tento fantasy seriál na oveľa kvalitnejšiu úroveň. Sam a Dean su proste fajn a Supernatural kvalitný počin, vo svojom žánri absolútnou špičkou, ktorý sa nebojí experimentovať a meniť zaužívané postupy rozprávania či schémy samotných dielov. A za to patrí Kripkemu a spol. uznanie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Škoda zbytečnejch dějovejch odboček, který seriál moc natahujou. Kvalita epizod je proměnlivá, žádná však zatím nebyla vyloženě špatná a některý jsou velmi dobrý. Že by to mělo nějakou propracovanější myšlenku o dobru a zlu se říct nedá, ale kompenzuje to docela odsýpající děj, sympatický obsazení a řekněme tradiční rozvržení úloh mužů a žen. Dobrá hudba. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ničím nepřekvapující mysteriózní seriál pohybující se někde na hranici hrůzy a teenegrovského thrilleru připomíná svým vzepřením něco mezi kultovní Akou X a populární Buffy, přemožitelkou upírů. Počítačové efekty nejsou nijak oslnivé a divákovi dávají jasně najevo, že na jejich vznik moc peněz nezbylo, protože je důležitější investovat do jiných věcí. Souhlasím, ale nejsem si jist, co je tím u tohoto díla myšleno. Na druhou stranu to může být též vinou nevelkého rozpočtu. Pokud tohle překousnete, můžeme se začít věnovat samotnému ději. Jednotlivé epizody disponují jednoduchým příběhem, v němž povětšinou hraje roli nějaká nadpřirozená síla, kterou je třeba zlikvidovat. Scénář je průměrný, stejně jako režie a herecké výkony, ale co od podobného projektu očekávat. Přes všechny zápory si myslím, že jsou Lovci duchů příjemnou oddychovou podívanou na pozdní páteční večer. 60% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eric Kripke | Hudba: Jay Gruska, Christopher Lennertz | Produkcia: Eric Kripke, McG, David Nutter, Rober Singer, Kim Manners, Sera Gamble | Distribúcia: The WB, The CW | Štúdio: Kripke Enterprises, Warner Bros. Television, Wonderland Sound and Vision || Aj keď Supernatural svojim dejom možno neohúri, svojou atmosférou trošičku určite podmaní. Mysteriózne a hororové prvky fungujú na jedničku, i vďaka skvelému soundtracku. Triky sú na seriál viac než obstojné, takže ja si hovorím: Prečo nie? ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně všedně začínala tahle série, která už proprala opravdu leccos. Oba hlavní hrdinové během už zhruba druhé sezóny rozehráli ochotnickou křeč a začali kouzlit se sociálním humorem (a opravdu dobrou chemií, což nemyslím v gay smyslu). Co je tenhle seriál hlavně? Slovy klasiků, nastavuje zrcadlo současné Americe: Malé a zpravidla pitoreskní lidské příběhy, zpravidla v místě, kde lišky dávají dobrou noc (nikdy jsem neviděl tolika Amerického venkova). Krom toho se strefuje do veškeré pověrčivosti, co jí jen v Americe je, a v pozdějších sezónách mu není svaté už nic. Všechno je to krásně stylizované a dobře hudebně pojaté... Ve wishlistu v deníčku jsem měl na druhém místě, co bych rád viděl zfilmované, Heinleinova Joba -- zde se mi to v pozdějších sezónách víceméně splnilo, tak na 50% -- přestože příběh je zcela jiný, základní práce s Apokalypsou a rolí lidí v celé komedii je trefná... Viděno komplet (1. díl 9. série bude až za 22 dnů). /// Nejlepší postavy: Castiel, Crowley, Smrt, Dick Roman, Dean, Loki, Lucifer, zlý Sam. Nejlepší dvojice: Meg a její láska. Nejlepší song: Eye of Tiger. Nejhorší postava: Bela. // edit ke konci 9. řady -- sešup hodnocení pokračuje, celá série je docela hodně nezáživná.  /// edit: a od té doby jsem už nepokračoval. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno v posledních letech vítězí spíše rozpaky nad nadšením. Býval to můj nejoblíbenější seriál, srdeční záležitost s výbornou hororovou atmosférou a různými monstry, stylovým "metallicar", rockovými vypalovačkami, hláškami Deana, Katie Cassidy jako Ruby... Co se stalo? Zjednodušeně řečeno, hororová atmosféra vymizela, monster je málo a bratři se soustředí více na jeden druh, v Impale už se nepouští rock, Dean je křečovitý a věčně až směšně "nasr*aný", Katie vyměnili za neherečku Geneieve. Kvalita klesala už od čtvrté série a vzhledem k tomu, že dnes běží devátá a chystá se desátá, a rok od roku je to skoro čím dál horší, určitě si umíte spočítat, že sérií je víc špatných, než dobrých. Obávám se, že kdyby většina hodnotícíh Supernatural dokoukala, měl by tu tak 65 procent. Kdybych byla objektivnější, patrně tomu hodím tři hvězdičky, ale stále převládá nostalgie po prvních řadách, moc ráda vzpomínám na Ruby, Wendiga, Bloody Mary, originální zápletky. Dnes jsou tvůrci již bezradní a melou z posledního. Doufám, že se dočkám nějakého jakž-takž důstojného zakončení. (Ale srovnávání s Čarodějkami, které jsou vyloženě béčko (ne-li céčko:)) ) stále nechápu.) EDIT S devátou řadou přišlo cca od pátého dílu zlepšení a desátý díl je ten nejlepší, jaký nám za poslední léta Supernatural naservíroval. "Lovení" s Crowleym také nemělo chybu a celkově se mi ten démonní chlapík dostává pod kůži. V další řadě ho má být víc, tak se těším. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

s3e12 - Jus In Bello definitivě zvrátila na pět hvězd a Supernatural se stává jedním z nejlepších hororových seriálů... Narozdíl od Tales from the Crypt kvalita jednotlivých dílů nijak výrazně nekolísá a narozdíl od Buffy zatím nemá sezónu, na kterou by se nedalo dívat. Kepp it up... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po „Lost“ a „Prison Break“ sa mi do rúk dostáva „Supernatural“. I keď prvé dva seriály sú kvalitatívne lepšie mňa ako fanúšika hororov Supernatural dosť potešil. Samozrejme je to čistý priemer, ale atmosféra funguje, ústredná dvojica je sympatická, každá časť je o niečom inom a pritom je to pospájané solídnym motívom. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taková Akta X pro mladé (nebo spíše moderní) diváky. Takže další moje srdcovka, navíc od druhé série to začíná mít hlavu i patu. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný seriál který absolutně splňuje úlohu tři čtvrtě hodinového horůrku na každý večer. Horší díly nahrazují ty zdařilejší či ty naprosto odzbrojující. Na Jareda Padaleckiho jsem po tomhle razantně změnila názor a Jensena Acklese jsem si doslova zamilovala. I dokonce český dabing se mi zde zamlouvá. Jednotlivě zhodnocené série: 1- 75% / 2- 70% / 3- 80% / 4- 78%. ()

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama