Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 2
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 2

Recenze (547)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som videl len niekoľko častí, ale názor, ktorý som si utvoril je viac-menej priaznivý... Supernatural je hodne atmosférická záležitosť, hoci takmer všetky časti, ktoré som videl trpeli rovnakým neduhom - nevyrovnanosťou. Niektoré boli takmer dokonalé, no našli sa aj načisto priemerné "veci". Celkovo nemôžem povedať, že ma to nezaujalo, len stále neviem, či som dostatočne motivovaný, aby som to po nociach na Markíze neprespal. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Seriál který je hlavně o dvou bratrech a rodině a pak až o nadpřirozenu. Zajímavá zápletka se s každou novou sérií vyvíjí, tak jako jejich kvalita. Co Supernatural odlišuje od jiných podobných žánrovek, je Acklesův přirozený herecký projev a celková "filmově béčková" atmosféra, což je tady myšleno jako kompliment. 1. série za 5*, 2. série za 4*, 3. série za 3,5*. 4. série za 2,5* a konečně 5. série za 3*. Supernatural se z horových vod prvních dvou fenomenálních řad dostal někam, kde se motají nejrůznější nebeské potvory, které seriál pomalu ale jistě degradovali na pohádku o konci světa. Každopádně to většinou byla aspoň slušná zábava. Především mě ale tenhle seriál přivedl k pravé hudbě let minulých v čele s Ozzym. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Lovci duchů, aneb hrůza po seriálovsku. Kdyby se jednalo o film, nemělo by to absolutně žádnou šanci zaujmout. Protože děj je takový tripovský, dva bráchově hledají taťku a tak jezdí a hledají stopy, hm. Tam, kde se zastaví se jim pod nohy připlete nějaká místní záhada a jako správní Lovci duchů ji musejí vyřešit. Z toho, co jsem zrovna napsal to musí působit dosti tuctově, ale tím kritika končí :-) Příběhy jsou fajnové a působí mnohdy skutečně strašidelně, ale nakonec je to přeci jen seriál a dobrých scén zrovna moc není. Takže se v jednom díle objeví maximálně jedna dobrá scéna. Protože se jinak jedná o takový ten seriál pro mladé, kdy na to každý bude koukat, jen proto, že zde hrají dva mladící a honí strašidla. Mno, někdo z toho může mít husí kůžu, mě se to zdálo jako mrhání času. Strašidelný seriál, který mám pár světlých chvilek, ale přesto se jedná o průměrnou zábavu. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli existuje seriál, který je prodchnutější americkým folklórem než Supernatural, tak už to musí být přírodní úkaz. A folklórem nemyslím jenom typické městské a historické legendy typu Krvavá Mary či windigo, ani ústřední roli náboženství, a dokonce ani záměrnou stylizaci do moderní verze hrdinské kovbojky podbarvené klasickým rockem (za oře v podobě Chevroletu Impala 67 bych upsala duši na křižovatce), ale především typicky americkou myšlenku soběstačnosti, individuality a utváření vlastního osudu. V současné televizi snad neběží jiný seriál, který by tolik zdůrazňoval důležitost rodiny a zásadovosti, přítomnost kterýchžto hodnot nás staromódní zaprděnce vždycky potěší. Hodnocení původního seriálu: 5*. Přestože z pozdějších sérií, především z šesté, mnohé oceňuju, SPN pro mě tvoří výhradně prvních pět sezón a jejich uzavřený příběh, a tak bez ohledu na to, do jakých výšin má nasranost na nové epizody vystoupá, zůstane těch pět hvězd neměnných. Udělejme tedy za pravým SPN tlustou čáru a mrkněme se na pozdější přívažky. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně debilní seriál a když píšu totálně, tak to tak i myslím. Dva nepředstavitelně debilní idioti jezdí svým fárem po státech a loví ,,duchy". Děj je k nasrání. Postavy k posrání. Lovení duši nejsou vidět. A celková debilita filmu je k pochcání. Nedovedu si představit, jaká drzost vedla k tvůrce k zařazení seriálu mezi hororové. Až příliš to připomíná Akta X, když si ovšem odmyslíte veškeré napětí, zajímavost, rozmanitost tamějších dílů a dobré hlavní herce. Po třech dílech se nobojím poslat seriál tam, kde je jeho místo - do koše. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Ve 14. epizodě 5. série "Krvavý Valentýn" je řád andělů cherubínů popsán jako nejnižší andělský řád, jehož schopnosti nejsou určeny k boji, ale k ovládání emocí a donucení lidí, aby se do sebe zamilovali, podobně jako Amor. Cherubíni jsou ale podle některých středověkých textů 2. nejvyšší andělský řád, hned po serafínech. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama