Reklama

Reklama

Pí a jeho život

  • USA Life of Pi (více)
Trailer 1

Chlapec, tygr a oceán. Strhující dobrodružství nečekaných trosečníků v dojemném příběhu o lidské víře a naději... Působivý vizuální snímek Pí a jeho život byl natočen podle stejnojmenného románu kanadského spisovatele Yanna Martela. Kniha poprvé vyšla v roce 2001 a následujícího roku byla oceněna prestižní britskou literární Man Brookerovu cenou. Děj zachycuje životní vyprávění hlavního hrdiny s jednoduchou přezdívkou Pí, jemuž se podařilo přežít námořní katastrofu na palubě záchranného člunu ve společnosti bengálského tygra. Filmového zpracování se ujal slavný režisér Ang Lee (Ledová bouře, Tygr a drak, Zkrocená hora), jemuž se podařilo jednoduchý příběh převést ve velkolepou vizuální vizi o lidské víře. Za ztvárnění výpravného spirituálního dobrodružství byl Ang Lee nakonec odměněn Oscarem v kategorii za nejlepší režii. Snímek dále získal ocenění za nejlepší kameru (Claudio Miranda), vizuální efekty a filmovou hudbu. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 108)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodne pekný film ... aspoň čo sa efektov a farieb týka. Príbeh tiež nie je zlý a zrežírované je to tiež velmi dobre, každá scéna a každé miesto ma svoj význam v príbehu, až na záver ktorý mi prišiel zbytočne natiahnutý. Na prvý krát je to rozhodne fajn, aj keď ten film nemá moc čo ponúknuť, ale je zaujímavé to sledovať, aspoň na prvý krát. No bojím sa toho, že na druhé zhliadnutie už Pí moc čo ponúknuť mať nebude a okrem pár zaujímavých scénok a pekných farieb a kamery, ostane len nuda. Zatial som spokojný. 80% - 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $124,987,022Tržby Celosvetovo $608,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,151,855 //počet predaných kusov 974,723Tržby za predaj DVD v USA $22,743,690 //počet predaných kusov 1,141,329║ Tak tomuto sa povie 3D efekt, úžasné vizuálna dielo, živelné, živočíšne, krásne dobrodružstvo, dobrá investícia od 20th Century Fox, vizuálne to ohromí a strhne ako Avatar. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už během sledování mě napadlo, že ve 3D to musí být zase zážitek na jiné úrovni. Ovšem i v klasické projekci je Pí a jeho život poutavým příběhem díky hudbě, prostředí, ději a samozřejmě hlavnímu hrdinovi. Na to, že má film dvě hodiny, tak ubíhá poměrně rychle, začátek uteče velmi svižně a scény po ztroskotání lodi, které představují to hlavní z filmu, nenudí a neustále udržují divákovu pozornost. Kladně pak hodnotím také samotný závěr. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První půlhodina sice mohla být zpracována lépe, ale těžiště příběhu je v prostřední části, která je úchvatná - výtvarná stránka je magická, Pičínův boj o přežití věrně koresponduje s knižní předlohou a Richard Parker je jako živý (tímto si sypu popel na hlavu, když jsem svého času nevěřil, že CGI tygr nebude vypadat směšně). Bohužel samotný závěr filmu (nemocnice) je totálně zazděn - v knize šlo o působivou katarzi, při které jsem ani nedutal, ve filmu posloucháme Pičínův patetický pětiminutový monolog. Proč to vyprávění nebylo doprovázeno aspoň krátkými flashbacky? Byl by to působivý kontrast v porovnání se snovou většinou filmu. Člověk se pak diví, proč kvůli tomu půlminutovému štěku Depardieua vůbec obsazovali. A hlavně - v knize to Pí naštvaně odříká, aby vyšetřovatelé už konečně vypadli a kniha je tak mnohem nejednoznačnější, ve filmu je svým vyprávněním značně citově otřesen. Závěrečná rekapitulace, kdo byl jaké zvířátko, aby to pochopil každý Američan, už tomu nasazuje korunu. Pokud se vám nechce číst celou knihu, přečtěte si aspoň její konec (část 3, asi 30 stránek), a film vypněte na začátku výslechu v nemocnici. __________ btw, banány plavou! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neobyčejná vizuální hostina, pod níž se skrývá trochu upozaděná umělecká dekonstrukce vzniku bájí a mýtů. Co se týče režisérské dráhy Anga Leeho, Tygr a drak se krásně protnul s tygrem a člověkem, respektive s člověkem ukrývajícím si svého tygra někde uvnitř... A jako přidanou hodnotu dostane divák hollywoodsky instantní návod, jak číst a interpretovat Homéra, Bibli, eposy, tradiční pohádky, umělecké texty atd... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Tak o čem bude tajuplný Tomorrowland?

Tak o čem bude tajuplný Tomorrowland?

28.08.2013

Epické sci-fi Tomorrowland, jehož první klapka padla v pondělí ve Vancouveru, je dalším filmem Brada Birda, kterým se pokusí zopakovat famózní úspěch Mission: Impossible – Ghost Protocol, případně… (více)

Reklama

Reklama