Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit, jak takové dialogy někdo vymýšlí a ještě tím reflektuje současnou korupční scénu. Takový umělec prostě neexistuje. Ale i tak Petru Čtvrtníčkovi muselo dělat velké potěšení, když zkrátka jen přepsal záznamy z policejních odposlechů do nějakého celku. Kdo by si byl pomyslel, jak tyto "hlášky" rychle vletí do oběhu. Halt, lidi mají rádi, když se oficiálně mluví sprostě. Dokáže je to neskonale rozesmívat. Komiku toho všeho umocňují herci Čtvrtníček a Lábus, kteří se u toho tváří, jakoby zrovna kupovali rohlíky a mlíko. A na pozadí toho všeho visí ve vzduchu ta skutečnost, že se vlastně takhle někdo skutečně bavil, že takhle funguje pozadí českého fotbalu. Ivánku, kamaráde aneb Jak z trapné ostudy vykřesat nůši plnou humoru. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při nejnovější fotbalové aféře – kauze Bebr jsem si vzpomněl na tuhle ujetou divadelní Čtvrtníčkovu hru, plnou vulgarit, jedovatého humoru a „výlov Horníkových kapříků“. Na jednu stranu to bylo docela vtipné, na druhou místy až trapné, no a na tu třetí reálné zobrazení našeho fotbalu (Starka, Horník, Pelta, Bebr, historie Sparty a jejich titulů, připískávání Slávii…) – až je z toho jednomu na blití. Jako zasmál jsem se tomu, doprovodný orchestr super, pěvecké vložky Daniely Raichové a Petra Wajsara z prominutím otřesné.70% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Mě u toho zaujala jedna věc. Ať už se to týká kohokoliv, kdo mluví někdy na veřejnosti nebo do televize. Většinou vystupují uhlazeně, mluví spisovně, málokdy se zadrhnou, no prostě radost poslouchat. A pak se objeví nahrávky ze soukromí, ať už u politiků nebo tady něco s fotbalem a člověk má pocit, jak kdyby ten rozhovor byl nahranej v nějakým ústavu a dotyční vychodili maximálně pár let pomocné školy. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

je tam 50 jablek na výhru a 30- ník na kříž! Kapříci připluli. inkognito vole čau :o) nazdar draku, rád Tě slyšim! jsem si říkal, že Tě při Út prozvonim. Tak jaká u tebe? volal mi Pelta! ......Čurák,co chtěl?.... nic. ......a co jsi mu na to řekl?....... no nic......... tos mu řekl hezky:o) u nás na vsi se říká: že silnější pes mrdá... no to mi ho teda vyndej.. co více dodat k tomuto divadelnímu představení. které napsal Petr Čtvrtníček jako reakci na korupci ve fotbale. Co věta to perla české kinematogafie:o) Jak jen je ten český jazyk nádherný a ta slovní zásoba květnatá :o) Petr Čtvrtníček si to opravdu dokonale užívá a Jirka Lábus mu zdatně sekunduje seč mu síly stačí, ikdyž mistrovi se nevyrovná..... Děkuji Petře za tento pohled na dění v českém fotbalu, děkuji pánové Horníkové, Brabcové, Peltové, Pučkové, Starkové. Je smutné, že toto představení mohlo vůbec vzniknout( myšleno tím, že vůbec měl Petr inspiraci díky poměrům v českém fotbale, je to smutné.......) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama