Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

ad-k 

všechny recenze uživatele

Salva sprostých slov a "malinko" pootevřené dveře do zákulisí nedávného českého fotbalu... místy sranda k popukání, Čtvrtníček narozdíl od průměrného Lábuse přesvědčivě svou roli zvládá (moravský Polášek nemá sice takový prostor, ale rozhodně nenudí), místy rozvleklá hra "obohacená" o zpěvy, filharmonii a jiné spíše vycpávkově působící bloky. Po nějaké době už nemá diváka co překvapit, ale i tak zůstane zírat s otevřenou "tlamou" až do konce, neboť z velké míry jsou dialogy postavené na reálném základu. Pak aby člověka mrazilo... 70% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dyť já ten fotbal nedělám pro sebe, Milane...a voni mi ještě řeknou: Vám se ten fotbal jako líbil?! No to bys blil...co si potřebujou dokazovat, ty vole...Volal mi Pelta. - Čurák, co chtěl? - Nic, ty vole. - A cos mu řek? - No nic. - Tos mu řek dobře, ty vole...Viděls tu pentli? - Ty vole, ta byla přísná...to mi ho teda vyndej...von ti jako říkal že sou to peníze Jardy?...hele za Česko tam bude Čapoun...A co Dáša? - Já jí šáhnu ve sprše na švába a bude to. - Dyť ti slezou nehty. - Ne rukou, vole, kopačkou.... Jedinečná hra s nepřeberným množstvím hlášek. Ono je tam sice Ivánku, kamaráde..., ale já z toho cejtím pičo. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dokud se dialoguje a dokud se mluví je to s přehledem na plný počet. Vulgární absurdita se vším všude a parádně zahraná. Ale nepasuje tam jak muzika, tak pan Polášek. Bohužel to z hry dělá nudu a trapnost. Místo vrcholu hry přichází utopení celého předchozího snažení. Škoda, Čtvrníček a Lábus válejí, jak můžou. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kdo se o fotbal zajímá tak jako já, tak ten si přijde na své. Vtipné "převyprávění" nevtipných až zarážejících rozhovorů šéfů a rozhodčích ČMFS má na svědomí parta kolem geniálního "umělce" Petra Čtvrtníčka, který to celé spolu s Jiřím Lábusem skvěle pořešil. Fakt jsem se bavil (především díky skvělému přednesu obou pánů), některé hlášky se staly zkrátka nezapomenutelnými, ale ten začátek a konec už byly trochu navíc (a trochu mimo). ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama