Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jojo, je to zábava, ale rychle se to oposlouchá a kdyby to nebylo založený na skutečnosti, brzy by po tom ani pes neštěkl. To už řekl Poe, že co je podle skutečnosti, to má pro masy mnohem větší přitažlivost než smyšlenky. Velkou míru zábavnosti na tom nesou hlavně jazykové schopnosti Lábuse a Čtvrtníčka a samozřejmě sprosťárny vršený na sebe bez nějakýho ladu a skladu, až se jakýkoliv možný význam vět ztrácí a člověk to nepochopí, ani kdyby to četl. Tahle složka se mi líbila hodně, tak na pět hvězd. Jenže v této "hře" ze života je ještě jedna složka. A sice jakási parodie hudební revue v čele s jakýmsi vlasatým "zpěvákem". Bez této části bych se s klidem obešel, jenže tato část zabírá z těch 48 minut aspoň patnáct dvacet, takže to není zanedbatelný. A proto hodnotím za tři. Ale Ivánek má pravdu: Von se ten fotbal sám neudělá, protože na to musej bejt lidi, co to nedělaj pro sebe. A přihodím ještě jednu skvělou hlášku:- Mi včera volal Pelta. - Čurák! A co chtěl? - No nic. - A cos mu na to řek? - No nic. - Tak tos mu řek dobře. a ještě jedno: - Von ti Puček jako nic neřek, jo? - Von mi řek: 'Jo ty si mluvil s Jardou, jo? No, todleto, támdleto.' Já sem říkal: 'Já sem mluvil s ním akorát po telefoně, a takže jsem nevim, a říkám, mně to nevadilo, stejně bych musel dát do toho.' A von říkal: 'No žádná sláva to neni.' Ale já sem nevěděl žádnou částku a nic! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček napísal a zrealizoval v roku 2005 veľmi aktuálnu divadelnú hru o nekalých praktikách v Českomoravskom futbalovom zväze. Hra volne založená na policajných odposluchoch futbalových funkcionárov je plná satiry a sprostých slov. Telefonické rozhovory medzi skorumpovaným rozhodcom a manažerom jedného z klubov najvyššej ligy, v podaní Jiřího Lábusa a samotného autora Petra Čtvrtníčka, majú zvláštne, nechutne vtipné fluidum. **** ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych si odmyslel ta pěvecká vystoupení, kterým se dokonale dařilo během okamžiku dokurvit vynikající atmosféru, která zrovna panovala, tak by to bylo dokonalé. Takhle se to dokonalosti pouze přibližovalo. Super nápad, vynikající zpracování a neskutečně vtipné podání nepříliš vtipného nešvaru českého fotbalu. Delegát Josef Polášek byl naprostým hřebem večera. Po dost dlouhé době vidím a slyším velmi efektivní využití vulgarit, na kterém se dá opravdu od srdíčka zasmát. Skvělá práce. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ty vole, celá ta hra je jedna velká hláška, doplňující prvky promítání filmu, zpěv i doprovodná hudba z BBV jsou vskutku na kvalitní úrovni. Jako svůj argument bych tu mohl odcitovat celou tu hru, ale neudělám to. Prostě i když nevíte, o čems byly ty fotbalové aférky (nevim jak to nemůžete vědět), ale líbit se vám to bude, protože skloubit sprostou mluvu (tipoval bych to na 70% z dialogů) a vážnou věc jako f. korupce je opravdu geniální. Však víte co se říká u nás na vesnici: ... (kupte si radši to CD/DVD) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Paráda, Čtvrtníček se v roli Horníka úplně vyžíval:-) Hra ovšem po úžasném rozhovoru nekončí a zde je kámen úrazu. Další improvizovaný dodatek k jinak relativně krátkým rozhovorů Brabec - Horník je hodně ubohý, lacině sprostý a bez nápadu. I tak to ovšem stačí na 4 hvězdy, protože "rekonstrukce" rozhovoru zmiňovaných fotbalových funkcionářů je skvělá!:-) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama