Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechci být na Jirku "Marge" Lábuse zlý, ale jeho nejlepší léta jsou ty tam. Petr Čtvrtníček na 100% přejíždí Jirku a dává celé show úplně jinou dimenzi. Jeho věrohodné a většinou naučené a ne čtené jako u Jirky) dialogy opravdu stojí za to. Oba dva si pěkně pohráli s tématem a určitě i jejich skutečné předobrazy se museli smát :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček napísal a zrealizoval v roku 2005 veľmi aktuálnu divadelnú hru o nekalých praktikách v Českomoravskom futbalovom zväze. Hra volne založená na policajných odposluchoch futbalových funkcionárov je plná satiry a sprostých slov. Telefonické rozhovory medzi skorumpovaným rozhodcom a manažerom jedného z klubov najvyššej ligy, v podaní Jiřího Lábusa a samotného autora Petra Čtvrtníčka, majú zvláštne, nechutne vtipné fluidum. **** ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

"A cos mu na to řek?" "Nic." "No tos mu řek dobře." Velmi povedená hříčka ze stáje Petra Čtvrtníčka. Jiří Lábus svým básnickým projevem "kouzlo" textu ještě více umocňuje. No a já jsem Josefa Poláška znal už trochu dřív, čili mě nepřekvapil, ale spíš u mě potvrdil, že by potřeboval využívat víc než jen ve scénkách se Čtvrtníčkem či Tomášem Matonohou. Možná bych vám doporučil verzi z premiéry v Divadle Na Zábradlí. Tady si totiž mnohem více uvědomíte "výkon" Jiřího Lábuse. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vždyť mě znáš, Milane. Vždyť já ten fotbal nedělám pro sebe." Jako ortodoxní sportovní fanoušek jsem dlouhou dobu žil v iluzi, že ten fotbal se udělá sám a výkony hráčů mají nějaký vliv na konečný výsledek. Děkuji Ivanovi Horníkovi za to, že mi svými jablky a kapry, zakutálenými podle notiček mezi příslušnými mrdkami, vysvětlil nesmyslnost mého odborného počínání v sázkových kancelářích a ušetřil mi tím nemalý finanční obnos. Také mu děkuji za skvělou předlohu pro scénář, z něhož vzniklo velice slušné divadelní povídání doprovázené fantastickými verzemi sportovních znělek. Takže Sportu Zdar! a penaltám v devadesátých minutách zvlášť. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dyť já ten fotbal nedělám pro sebe, Milane...a voni mi ještě řeknou: Vám se ten fotbal jako líbil?! No to bys blil...co si potřebujou dokazovat, ty vole...Volal mi Pelta. - Čurák, co chtěl? - Nic, ty vole. - A cos mu řek? - No nic. - Tos mu řek dobře, ty vole...Viděls tu pentli? - Ty vole, ta byla přísná...to mi ho teda vyndej...von ti jako říkal že sou to peníze Jardy?...hele za Česko tam bude Čapoun...A co Dáša? - Já jí šáhnu ve sprše na švába a bude to. - Dyť ti slezou nehty. - Ne rukou, vole, kopačkou.... Jedinečná hra s nepřeberným množstvím hlášek. Ono je tam sice Ivánku, kamaráde..., ale já z toho cejtím pičo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama