Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Ty vole přesně tak Milane, tohle voni nikdy nepochopěj, rozumíš? Na to voni nemaj vole, to sou mrdky. A ještě se ti potom směje do ksichtu - prej: 'Dobrý den pane Horník, Vám se, pane Horník, ten fotbal jako líbil?' ..to by člověk blil Milane" ... kdyby byla celá hra pouze dialog Čtvrtníčka s Lábusem, dal bych jasných 5*, ale kvůli hudebním vložkám a poslední desetiminutovce, kde je na scéně, dle mého názoru, trapný Polášek a pak se už jen zpívá, musím hvězdu ubrat ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Málokteré „umělecké dílo“ (jak jinak to s nadsázkou nazvat, pokud člověk nechce zabřednout do morálně hodnotících soudů) „obohatilo“ (opět uvozovky) běžný český slovník o tolik hlášek při takovém poměru pracnosti ku invenci. Potvrzení pravidla, že nejlepší kousky píše sám život. Jen kdyby se na divadle tolik nesnažili (zejména Poláškův závěrečnný vstup měl k rafinovanému humoru velmi daleko). ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Mě u toho zaujala jedna věc. Ať už se to týká kohokoliv, kdo mluví někdy na veřejnosti nebo do televize. Většinou vystupují uhlazeně, mluví spisovně, málokdy se zadrhnou, no prostě radost poslouchat. A pak se objeví nahrávky ze soukromí, ať už u politiků nebo tady něco s fotbalem a člověk má pocit, jak kdyby ten rozhovor byl nahranej v nějakým ústavu a dotyční vychodili maximálně pár let pomocné školy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při nejnovější fotbalové aféře – kauze Bebr jsem si vzpomněl na tuhle ujetou divadelní Čtvrtníčkovu hru, plnou vulgarit, jedovatého humoru a „výlov Horníkových kapříků“. Na jednu stranu to bylo docela vtipné, na druhou místy až trapné, no a na tu třetí reálné zobrazení našeho fotbalu (Starka, Horník, Pelta, Bebr, historie Sparty a jejich titulů, připískávání Slávii…) – až je z toho jednomu na blití. Jako zasmál jsem se tomu, doprovodný orchestr super, pěvecké vložky Daniely Raichové a Petra Wajsara z prominutím otřesné.70% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Důkazní materiál několika věcí. Z prvé praktiky vrcholové fotbalové ligy, se nikterak neliší od praktik nejnižší ligy. Za druhé, vrcholní představitelé se v soukromí vyjadřují jako nevychovaní, pubertální žáčci základní školy a za třetí, Čtvrtníček je v audio verzi naprosto výbornej. Vynikající hudební doprovod. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama