Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kdo se o fotbal zajímá tak jako já, tak ten si přijde na své. Vtipné "převyprávění" nevtipných až zarážejících rozhovorů šéfů a rozhodčích ČMFS má na svědomí parta kolem geniálního "umělce" Petra Čtvrtníčka, který to celé spolu s Jiřím Lábusem skvěle pořešil. Fakt jsem se bavil (především díky skvělému přednesu obou pánů), některé hlášky se staly zkrátka nezapomenutelnými, ale ten začátek a konec už byly trochu navíc (a trochu mimo). ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pokud mate radi primitivni ultra cesky humor, bude se vam to libit, jinak je to hodne hodne slaby kousek. Ma to sve momenty, ale zdima se zde z niceho, je to neskutecne reptitivni a rozhodne se to priblizuje vic k trapnosti, nez k vtipnosti. Pevecke vsuvky jsou take spise na skodu. Zdejsi prepiskle hodnoceni nechapu, asi pripluli kaprici.4/10 ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Sice mám Čtvrtníčka i Lábuse ráda, ale vypadá to, jako by tady nevěděli, jaký divák na tohle půjde do divadla. Myslím, že někdo, kdo jde na inscenaci typu "ty vole, to je ale čůrák ta mrdka", asi není zrovna milovník opery, která byla jednou z hudebních vložek. Písnička "We Are the Champions" už byla v pohodě, ale hodila by se na úplný závěr, kde místo toho bylo další fildikání, které opět asi již zmíněného diváka nezaujme. Ovšem chlapci to přečetli pěkně a Poláškova scéna s odposlechem Lábuse a Čtvrtníčka a jeho vlastním výkladem slov: " ... a diváci - vidíte, nesmějte se, oni vám v zákulisí říkají mutanti" neměla chybu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

je tam 50 jablek na výhru a 30- ník na kříž! Kapříci připluli. inkognito vole čau :o) nazdar draku, rád Tě slyšim! jsem si říkal, že Tě při Út prozvonim. Tak jaká u tebe? volal mi Pelta! ......Čurák,co chtěl?.... nic. ......a co jsi mu na to řekl?....... no nic......... tos mu řekl hezky:o) u nás na vsi se říká: že silnější pes mrdá... no to mi ho teda vyndej.. co více dodat k tomuto divadelnímu představení. které napsal Petr Čtvrtníček jako reakci na korupci ve fotbale. Co věta to perla české kinematogafie:o) Jak jen je ten český jazyk nádherný a ta slovní zásoba květnatá :o) Petr Čtvrtníček si to opravdu dokonale užívá a Jirka Lábus mu zdatně sekunduje seč mu síly stačí, ikdyž mistrovi se nevyrovná..... Děkuji Petře za tento pohled na dění v českém fotbalu, děkuji pánové Horníkové, Brabcové, Peltové, Pučkové, Starkové. Je smutné, že toto představení mohlo vůbec vzniknout( myšleno tím, že vůbec měl Petr inspiraci díky poměrům v českém fotbale, je to smutné.......) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dokud se dialoguje a dokud se mluví je to s přehledem na plný počet. Vulgární absurdita se vším všude a parádně zahraná. Ale nepasuje tam jak muzika, tak pan Polášek. Bohužel to z hry dělá nudu a trapnost. Místo vrcholu hry přichází utopení celého předchozího snažení. Škoda, Čtvrníček a Lábus válejí, jak můžou. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama