Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Paráda, Čtvrtníček se v roli Horníka úplně vyžíval:-) Hra ovšem po úžasném rozhovoru nekončí a zde je kámen úrazu. Další improvizovaný dodatek k jinak relativně krátkým rozhovorů Brabec - Horník je hodně ubohý, lacině sprostý a bez nápadu. I tak to ovšem stačí na 4 hvězdy, protože "rekonstrukce" rozhovoru zmiňovaných fotbalových funkcionářů je skvělá!:-) ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně stupidní a laciné představení. O hereckých výkonech nemůže být řeč; odříkávat našprtaný scénář ještě není herectví. Význam hudební vložky, tedy té vaty mezi jednotlivými dny, mi pak pro jistotu zcela unikl a konečně, počet míst, kdy jsem se aspoň trochu zasmál, se neomylně blíží nule. 2/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdybych si odmyslel ta pěvecká vystoupení, kterým se dokonale dařilo během okamžiku dokurvit vynikající atmosféru, která zrovna panovala, tak by to bylo dokonalé. Takhle se to dokonalosti pouze přibližovalo. Super nápad, vynikající zpracování a neskutečně vtipné podání nepříliš vtipného nešvaru českého fotbalu. Delegát Josef Polášek byl naprostým hřebem večera. Po dost dlouhé době vidím a slyším velmi efektivní využití vulgarit, na kterém se dá opravdu od srdíčka zasmát. Skvělá práce. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Důkazní materiál několika věcí. Z prvé praktiky vrcholové fotbalové ligy, se nikterak neliší od praktik nejnižší ligy. Za druhé, vrcholní představitelé se v soukromí vyjadřují jako nevychovaní, pubertální žáčci základní školy a za třetí, Čtvrtníček je v audio verzi naprosto výbornej. Vynikající hudební doprovod. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama