Život na zámku

Chateau Life

(neoficiální název)

Komedie / Romantický

Francie, 1966, 92 min

Jedna z životních rolí pana Noireta, ta, která mu otevřela dveře do velkého světa filmu.!! :-)(26.1.2010)

Příjemná lehká francouzská komedie, plná svěžího humoru, orientovaná těsně před vylodění v Normandii ve čtyřiačtyřicátém. Zámecká paní v podání Catherine Deneuve zamotá hlavu nejen německým důstojníkům, britské tajné službě, ale také svému pohodlnému manželovi. Film mi zpříjemnil nedělní odpoledne, pobavil mě a docela se těším, až si jej pustím znovu. Výborný herecký výkon podal také Philippe Noiret a Michel Legrand (autor filmové hudby).(10.5.2009)

Vcelku zdařilá komedie s jednou z mých nejoblíbenějších hereček.(28.3.2011)

Laskavé pohlazení duše, příjmená hudba. Válečná komedie s romanticko-dramatickými prvky, žánrově úhledně seskládaná do malé krabičky (dovolím si malou odbočku, protože právě to "sekládání" každému režisérovi nejde, shodou okolnosti včera viděné Ženy v pokušení jsou příkladem režisérsky a určitě i scenáristicky špatné kombinace více žánrů). Catherine Deneuve v roli půvabné mladé ženy, ne(u)spokojené (s) provinčním životem a toužící zažít "skutečný" život v Paříži. Philippe Noiret (čím více filmů s ním, tím ho mám raději) jako venkovan, jemuž jsou sklepy plné krásných (a nenakousaných) jablek vším, co kdy po boku krásné ženy od života chtěl. Film ze staré B&W francouzské školy, po němž se ještě více utvrzuji v názoru, že kinematografie ze země galského kohouta je nám Čechům hodně blízká, ze zemí vyspělé Evropy a Severní Ameriky určitě nejbližší. Film lze vřele doporučit v původním znění, k němuž jsou k sehnání anglické titulky. Tip pro filmový klub ČT.(15.8.2010)

jen Francouzi si dovedou udělat legraci z II. světové války, ba co víc, projde jim to(12.11.2010)

Příjemná komedie. Souhlas s komentářem dopitak. Film v ČT před lety běžel.(12.2.2011)

Minimálne 2x bol tento film uvedený v 80. rokoch v ČST so slovenským dabingom.(22.11.2011)