Život na zámku
Komedie / Romantický
Francie, 1966, 92 min
Jean-Paul RappeneauHudba:
Michel LegrandPlakáty
Francúzska komédia sa odohráva počas 2. svetovej vojny v schátralom zámku, blízko od pobrežia, kde sa pripravuje invázia. Jedného dňa sa mladej majiteľke zámku podarí v pivnici nájsť muža, ktorý tvrdí, že je tam kvôli nej a že ju ľúbi. I keď vie, že sa jedná o partizána, prijíma jeho vysvetlenie a uvedie ho do zámku ako svojho príbuzného. A tým sa dáva po pohybu kolotoč dobrodružstiev, v ktorom sa krútia nemeckí okupanti, britská špionážna služba, generáli i prostí vojaci, aby sa napokon splnila túžba mladej zámockej pani - odísť do Paríža. Síce za trocha iných okolností, ako snívala, ale aj tak... (curunir)
LiVentura
Jedna z životních rolí pana Noireta, ta, která mu otevřela dveře do velkého světa filmu.!! :-)(26.1.2010)
borsalino
Příjemná lehká francouzská komedie, plná svěžího humoru, orientovaná těsně před vylodění v Normandii ve čtyřiačtyřicátém. Zámecká paní v podání Catherine Deneuve zamotá hlavu nejen německým důstojníkům, britské tajné službě, ale také svému pohodlnému manželovi. Film mi zpříjemnil nedělní odpoledne, pobavil mě a docela se těším, až si jej pustím znovu. Výborný herecký výkon podal také Philippe Noiret a Michel Legrand (autor filmové hudby).(10.5.2009)
Skip
Vcelku zdařilá komedie s jednou z mých nejoblíbenějších hereček.(28.3.2011)
dopitak
Laskavé pohlazení duše, příjmená hudba. Válečná komedie s romanticko-dramatickými prvky, žánrově úhledně seskládaná do malé krabičky (dovolím si malou odbočku, protože právě to "sekládání" každému režisérovi nejde, shodou okolnosti včera viděné Ženy v pokušení jsou příkladem režisérsky a určitě i scenáristicky špatné kombinace více žánrů). Catherine Deneuve v roli půvabné mladé ženy, ne(u)spokojené (s) provinčním životem a toužící zažít "skutečný" život v Paříži. Philippe Noiret (čím více filmů s ním, tím ho mám raději) jako venkovan, jemuž jsou sklepy plné krásných (a nenakousaných) jablek vším, co kdy po boku krásné ženy od života chtěl. Film ze staré B&W francouzské školy, po němž se ještě více utvrzuji v názoru, že kinematografie ze země galského kohouta je nám Čechům hodně blízká, ze zemí vyspělé Evropy a Severní Ameriky určitě nejbližší. Film lze vřele doporučit v původním znění, k němuž jsou k sehnání anglické titulky. Tip pro filmový klub ČT.(15.8.2010)
lake-lake
jen Francouzi si dovedou udělat legraci z II. světové války, ba co víc, projde jim to(12.11.2010)
mire.k
Příjemná komedie. Souhlas s komentářem dopitak. Film v ČT před lety běžel.(12.2.2011)
Piedone
Minimálne 2x bol tento film uvedený v 80. rokoch v ČST so slovenským dabingom.(22.11.2011)