Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka: Silver Surfer

  • Česko Fantastická 4 a Silver Surfer (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po smrti Dr. Dooma se tým Fantastické čtyřky vrací zpět do zaběhnutých kolejí. Reed Richards alias Mr. Fantastic se ožení se svojí přítelkyní Sue Stormovou, když tu náhle spolu se zbytkem týmu, Johnnym Stormem a Benem Grimmem, budou muset čelit zcela novému protivníkovi. Ten má jméno Silver Surfer a přišel jako předzvěst zničení celého světa! Je jenom na našich hrdinech mu v tom zabránit! Čtyřka se ale bude muset zapotit ještě více, jelikož v roli padoucha se vrátí také Dr. Doom, který samozřejmě netouží po ničem jiném než se pomstít... Japonští rybáři právě loví na moři, když náhle proletí po nebi cosi zářícího a voda v moři ztuhne. V Egyptě zase začne padat sníh a zasype pyramidy. Na západě Spojených států dojde po průletu stříbrné komety k výpadku elektřiny... Podivné fyzikální a klimatické jevy se začínají objevovat po celém světě a zajímá se o ně pochopitelně i doktor Reed Richards přezdívaný Mister Fantastic, který se chystá konečně oženit se Susan Stormovou alias Invisible Woman. Na svatbu se těší i dva zbývající členové Fantastické 4, Susanin bratr Johnny a Ben Grimm. Ti také přemluví Reeda, aby uspořádal rozlučkový večírek. Ten se zprvu brání, ale nakonec svolí. A právě když se baví s přáteli, přijde za ním generál Hager. Chce, aby Reed pomohl při identifikaci nebezpečných jevů a přispěl k jejich zastavení. Reed, který tuší, že jevy vyvolává kosmická radiace, navrhuje sestavit čidlo, které tuto radiaci zachytí a zabrání vytváření hlubokých kráterů, které na místě vznikají. Čidlo má být připojeno na vojenský obranný systém. Sám ho ale sestrojit nechce, nemá čas, bude se ženit. Doporučuje doktora Wagnera... Ve skutečnosti ale na čidlu pracuje. Právě ve chvíli, kdy stojí se Susan před knězem, dostává zprávu, že New York je ohrožen, hrozí mu sesuv. Susan se sice podaří zabránit havárii vrtulníku, škody po průletu Silver Surfera – jak pojmenují letící stříbrné těleso – jsou značné. Johnny – Human Torch – ho začne pronásledovat, dojde ke rvačce, ale Johnny se zřítí na zem. Od té doby se necítí dobře. A brzy se ukáže, že když se někoho dotkne, vymění se za něj – má v těle proměňující se molekuly. Média píší o Reedovi posměšně, Susan si stěžuje, že nikdy nebudou žít jako ostatní. Reed proto slibuje, že až tohle skončí, všeho nechají a Fantastickou 4 opustí... Mezitím je ohrožen Londýn, uprostřed Temže se vytvoří obrovský kráter a čtyři přátelé jen s námahou odvrátí smrt mnoha lidí. Generál Hager se domnívá, že Reed není schopen svět uchránit, a povolá Victora Von Dooma, přestože ho Reed před ním varuje... Reed pochopí, že energie, kterou je vybaven Silver Surfer, vychází z jeho prkna, od něhož je ho třeba oddělit. Začne na tom pracovat, což ale ve skrytu dělá i Von Doom, který se chce sám prkna zmocnit a stát se všemocným... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zmařené šance stejně jako u jedničky. Američanům se ale nejspíš bude líbit, jelikož comics prorůstá jejich životy již téměř jedno století. Nemyslet na výdělek, nedělat film pro celou rodinu, ale dát tomu temné grády posledních Batmanů - což téma dvojky nabízelo - mohl vzniknout oslnivý temnočerný nářez....mohl, ale nevznikl. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Lepší efekty, jako celek nicméně o něco slabší než příjemná jednička. Co ovšem stojí za vmetení do tváře, je finální "zazdění" Victora Dooma, který se vší pompézností jemu vlastní nakráčí na scénu, aby mohl hlavním hrdinům znepříjemnit život (nejprve nevictorovskou ochotou pomoci, poté starým známým velikášstvím a touhou po moci) a během jediného pitomého okamžiku zmizet. Navíc takovým způsobem, že si toho - v případě chvilkové nepozornosti - možná vůbec nevšimnete a u titulků budete žhavit závity, co že se to s Vicem vlastně stalo. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Stejně jako minulý díl Marvel podaný právě tím stereotypem, jak si to neznalí představují - pohádka pro děti. Přitom X-Men i Spiderman(!) dokázali, že to tak být nemusí. Mohlo by to být poznáním sympatičtější než jednička, ale to tempo - děs. I přesto si myslím, že kvartet Evans-Alba-Gruffudd-Chiklis by měl jistý potenciál, nebýt pojetím. Ne že by šlo o herecká esa, ale nechat je vyblbnout s lepší režií, proč ne. Jessica je v roli fakt roztomilá a to ne ve zlém. Silver Surfer je sám o sobě fajn. Ale ta ubíjející roztaženost a příliš dětské (či snad dětinské) pojetí. Před několika lety jsem se celkem těšil na restart, ale vyhnul jsem se mu, jelikož byl ještě během skutečného MCU boomu (byť ne jeho součástí) ještě hůře hodnocený než stará škola. Ach jo. Vypadalo by to jinak, kdyby Pixar tenkrát doslova neokopíroval… pardon, chci říct nereferoval snad všechny ze schopností Čtyřky? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově otřesné a v podstatě nekoukatelné. Nekoukatelná je i Jessica Alba se svými výstavními modrými čočkami, které mají zřejmě ladit k sexy uniformě. Takže nám zbývají solidní vizuální efekty (za 130 mega), několik cool záběrů na velkoměsto a pár solidních vtípků. Ještě že chemie mezi touhle partou jakž takž funguje. Jinak už by to bylo skoro na odpad. Velmi jednoduché a hloupé. ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Listujem si tu tak v hodnoteniach a vidím 5*?! Jasné veď koľko ľudí toľko chutí ale myslím, že tento film si rozhodne 5* hviezdičiek nezaslúži ak si to porovnám s takým Forrestom Gumpom alebo inými filmami, ktoré sú omnoho lepšie je to absurdné... Jednotka bola hrozná dvojka ešte horšia dúfam len, že nebude trojka lebo to nebudem mať ako ohodnotiť. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (18)

  • Tržby v USA za první víkend: 58 051 684 dolarů (3959 kin). Náklady na výrobu: 130 milionů dolarů. (CrypzzXD)
  • Snímek vydělal celosvětově 289 milionů amerických dolarů, což bylo méně než první Fantastická čtyřka (2005), která vydělala 330 milionů dolarů. Současně jde ale o větší částku, než utržila pozdější verze, Fantastická čtyřka z roku 2015 (168 milionů), která byla z komerčního hlediska velkým zklamáním. (Tashi)
  • Při natáčení filmu se Jessica Alba (Sue Storm) seznámila se svým budoucím manželem - asistentem režiséra Cashem Warrenem. (Roman.Ticka)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Silver Surfer dostane druhou šanci

Silver Surfer dostane druhou šanci

01.03.2018

Pokud byste se marvelácké legendy Stana Lee zeptali, kdo je jeho nejoblíbenější superhrdina, odpověď by zněla Silver Surfer. Stříbrný mimozemšťan, který je rychlejší než světlo, se samozřejmě objevil… (více)

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

06.07.2013

Zakladatel Marvelu a duchovní otec většiny superhrdinů z této stáje má úctyhodných 90 let, ale pořád je vitální, velký sympaťák a s chutí hraje své minirole ve většině filmů podle svých předloh.… (více)

Wolvie už za rok?

Wolvie už za rok?

11.07.2007

Příští filmové léto ovládnou superhrdinové. Roztočí to plecháč Iron Man, pak přijdou Batman a Hulk a nakonec do toho svou kamennou pěstí praští Hellboy. A studio 20th Century Fox odvážně tvrdí, že by… (více)

Reklama

Reklama