Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka: Silver Surfer

  • Česko Fantastická 4 a Silver Surfer (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po smrti Dr. Dooma se tým Fantastické čtyřky vrací zpět do zaběhnutých kolejí. Reed Richards alias Mr. Fantastic se ožení se svojí přítelkyní Sue Stormovou, když tu náhle spolu se zbytkem týmu, Johnnym Stormem a Benem Grimmem, budou muset čelit zcela novému protivníkovi. Ten má jméno Silver Surfer a přišel jako předzvěst zničení celého světa! Je jenom na našich hrdinech mu v tom zabránit! Čtyřka se ale bude muset zapotit ještě více, jelikož v roli padoucha se vrátí také Dr. Doom, který samozřejmě netouží po ničem jiném než se pomstít... Japonští rybáři právě loví na moři, když náhle proletí po nebi cosi zářícího a voda v moři ztuhne. V Egyptě zase začne padat sníh a zasype pyramidy. Na západě Spojených států dojde po průletu stříbrné komety k výpadku elektřiny... Podivné fyzikální a klimatické jevy se začínají objevovat po celém světě a zajímá se o ně pochopitelně i doktor Reed Richards přezdívaný Mister Fantastic, který se chystá konečně oženit se Susan Stormovou alias Invisible Woman. Na svatbu se těší i dva zbývající členové Fantastické 4, Susanin bratr Johnny a Ben Grimm. Ti také přemluví Reeda, aby uspořádal rozlučkový večírek. Ten se zprvu brání, ale nakonec svolí. A právě když se baví s přáteli, přijde za ním generál Hager. Chce, aby Reed pomohl při identifikaci nebezpečných jevů a přispěl k jejich zastavení. Reed, který tuší, že jevy vyvolává kosmická radiace, navrhuje sestavit čidlo, které tuto radiaci zachytí a zabrání vytváření hlubokých kráterů, které na místě vznikají. Čidlo má být připojeno na vojenský obranný systém. Sám ho ale sestrojit nechce, nemá čas, bude se ženit. Doporučuje doktora Wagnera... Ve skutečnosti ale na čidlu pracuje. Právě ve chvíli, kdy stojí se Susan před knězem, dostává zprávu, že New York je ohrožen, hrozí mu sesuv. Susan se sice podaří zabránit havárii vrtulníku, škody po průletu Silver Surfera – jak pojmenují letící stříbrné těleso – jsou značné. Johnny – Human Torch – ho začne pronásledovat, dojde ke rvačce, ale Johnny se zřítí na zem. Od té doby se necítí dobře. A brzy se ukáže, že když se někoho dotkne, vymění se za něj – má v těle proměňující se molekuly. Média píší o Reedovi posměšně, Susan si stěžuje, že nikdy nebudou žít jako ostatní. Reed proto slibuje, že až tohle skončí, všeho nechají a Fantastickou 4 opustí... Mezitím je ohrožen Londýn, uprostřed Temže se vytvoří obrovský kráter a čtyři přátelé jen s námahou odvrátí smrt mnoha lidí. Generál Hager se domnívá, že Reed není schopen svět uchránit, a povolá Victora Von Dooma, přestože ho Reed před ním varuje... Reed pochopí, že energie, kterou je vybaven Silver Surfer, vychází z jeho prkna, od něhož je ho třeba oddělit. Začne na tom pracovat, což ale ve skrytu dělá i Von Doom, který se chce sám prkna zmocnit a stát se všemocným... (TV Prima)

(více)

Recenze (495)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ostudně dlouhý (ano, při 88 minutách), bezobsažný a vzhledem k existenci prvního - kvalitativně totožného - dílu i naprosto zbytečný film snažící se zoufale vyrejžovat další peníz (což se pohříchu povedlo) na hrdinech "od Marvela", kteří jsou v podání pana Storyho naprosto stejně neškodní a nevěrohodní jako "od Mattela" - obzvlášť to platí pro Pejzystrata Evanse, který divákům předvedl herectví jenom jednou v životě (v Boyleově Sunshine, kde si to ovšem velmi výrazně vynahradil...a od té doby zase potvrzuje, že to byl jenom prapodivný omyl vesmíru). Jak ale můžete chtít nějakou mezidílovou sebereflexi od režiséra, co natočil americkou verzi Taxi? Slovům "poučil jsem se z chyb, které měl předchozí film" byste mohli věřit do první scény s otřesně animovaným vrtulníkem. Těmi je film při své krátkosti téměř prošpikován, jako kdyby nestál 130, ale 30 mega (což je jen tak BTW přesně tolik, kolik měl Blomkamp na District 9, ehm...), a na to jde už vážně říct jenom "Když neumíte udělat realistickou CGI helikoptéru a skutečnou nepoužijete, tak proč to sörete do každé desáté minuty?" Herectví nula, akce výhradně CGI a nuda, vtip a vůbec celkově scénář nulanulanic. 20% dávám jako obvykle proto, že jde o snímek hrající si na áčkovou kategorii, ale byvší přitom tak zoufale ubohý, že nestojí za vidění ani v kategorii "tak špatné, že už je to zase sranda". Na závěr ještě jednou - příklad dokonale zbytečného filmu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nadávať na Fantastickú štvorku je už čosi ako recenzentský folklór a každý to robí len preto, aby sa nestrápnil pred ostatnými. Tak dobre, ja sa odvážim vyhlásiť, že tento film považujem za príjemnú jednohubkovú zábavu. Vyčítať tomu, že to nie je ako X-Men, je podobný nezmysel, ako nadávať na Narniu, že nemá kvalitu Pána prsteňov. V okamihu, keď pristúpite na hru, že ide o 90-minútovú hovadinku pre 12 až 15-ročných chlapcov, nemáte už tomu veľmi čo vytknúť. Iste, tie pokusy o psychologizáciu v prvej polhodine sú neskutočne chabé, herecké výkony za veľa nestoja, triky sú občas poslabšie, ale pre cieľové publikum je to celé proste tak akurát. Ja som to dokonca prežil bez menšej újmy na psychickom zdraví ako tretieho Spider-Mana. Navyše tento film má niečo, čo nemala jednotka, a prečo je pre mňa výrazne lepší - hovorím o samotnom Silver Surferovi, čo je prekvapivo charizmatická a zaujímavá postava, ktorej som na konci nadšene fandil a strašne rád by som o nej vedel viac. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesně to vystihl Cervenak a já se už po shlédnutí jedničky taky podivoval. Jednoduchá oddechovka s několika slabšími a několika lepšími momenty, tuctovými superhrdiny (a kteří jiní snad nejsou tuctoví? vždyť jsou to jen pohádkové postavičky), která zásluhou krátké stopáže ani nestihne začít nudit. Ale jo, chápu, že pokud je někdo komiksama odkojený, dokáže ho nakrknout i taková banalita, že jeho oblíbenou hrdinku tady hraje Jessica Alba a ne třeba Penelope Cruz, nebo že vrtulníky vypadají moc digitálně. Podobné mouchy se dají ale vyšťourat asi na každém filmu. A tady jich zase tolik nebylo, to tedy ne. Nicméně vaše názory respektuju, drazí kolegové. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od jedničky se pokračování příliš neliší. Akce je efektivní, ale nesmyslná, krom toho jí úspěšně střídá vtip, který už je ale trochu slabší a to jsem je měl díky vtipu docela rád. Silver Surfer je borec. V něj jsem věřil každopádně. K tomu namluvený mohutnou ikonou v podání Laurence Fishbourna, který každopádně nezklamal. Ne tolik jako samotný film. Nebo spíše jeden velký nesmysl, který příběhově nemá hlavu ani patu. A nejhorší je, že nepřítel je prakticky stejný jako v jedničce. Netvrdím, že je to špatné. Ale když se do nudy přidá nezáživnost, nedokáže to fungovat. přesto Silver Surfera stále miluju. Je to borec každým coulem:) --- Chtějí rozpustit tým. Reed a Sue, teď o tom mluvili. Chtěj normální, nudnej, vypatlanej život. Konec Fantastický čtyřky. - A co máme udělat my? Táhnout to dál jenom ve dvou? - A jak bysme si říkali? Dynamický duo? ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zábavný film. Málo akce, která navíc není nijak oslňující, slabí herci (jen ten Evans má nadhled) a nesmyslné "zcivilnění" hrdinů, které ve filmu vůbec nefunguje, protože k nim divák nemá vybudovaný žádný vztah. Není to úplné peklo, ale za konkurenčním týmovkou Bryana Singera zaostává F4 opravdu hodně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $131,921,738Tržby Celosvetovo $289,047,763Tržby za predaj DVD v USA $72,313,072 //počet predaných kusov 4,140,735║ Prvá polovica filmu je absolutne otravná a príbeh nehorázne béčkový až to miestami bolí. /videl v kine: 45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

"Nejsem ničitel". To ti tak budeme věřit, Story. Přebarvičkovaná comicsová břečka, která by svou otravnou naivitou trčela i z nedělního vydání Médi Pusíka. Ani ten Chris Evans tu není dost cool na to, aby s filmem dokrauloval alespoň do průměru a Jessica Alba a Julian McMahon vypadají jako by jim obličeje přejel parní válec. Fuj! Takhle strašit děti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O maličko lepší než první díl. Opět si smutně musíme užít počáteční nudu, aby jsme se s setkali se Silver surferem. Ten není žádný zázrak, jak ho někteří popisují a jeho emoce jsou nulové. Většinu filmu působí jako nepřemožitelná postava a největší záporák zároveň a poté se role obrací. Na scénu se vrací Doom z jedničky a celé je to zakončeno největším z největších, který si užije opravdu spíše 15 sekund slávy než 15 minut. To je velká škoda, protože kvalitní protivníci F4 pomalu odpadají a přesto jde stále o jeden z nejnaivnějších a nejméně temných a drsných komiksových filmů současnosti. Je to velká nevýhoda, protože všechny hezké barvičky a obličejíčky nestačí na akční film, v kterém je stejně akce jako jako v reklamě na jogurt. Vezměte konečně někdo F4 do pevných rukou a vytvořte film, na který by mohl Stan Lee(asi fakt nebyl na seznamu:)) mohl být hrdý a všichni ho milovali. Potenciál tu stále je, ale Tim Story se snaží z F4 udělat svou hrobku. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Don Payne, Mark Frost .. Stejně bezpohlavní jako první díl. Fantastická parta je prostě skupina, která sama nezvládne vyřešit velké problémy a tak jim musí pořád někdo pomáhat. Kdo však nepomáhá je pak Tim a jeho ubohá režie. Tlučhuba Story se v rozhovorech chvástal tím, že se poučil z chyb jedničky a dvojka bude mnohem lepší (což na druhou stranu nebylo tak těžké, protože jednička byla zatraceně špatná). Po tomto stejně pomrdaném výsledku bych mu doporučil: 1) dát výpověď svému psychoterapeutovi, za to že mu nakecal, že se dokáže zlepšit a najít si konečně někoho, jenž ho dokáže konfrontovat se smutnou realitou. Nebo: 2) odchod ze scény, neboť na jeho místo čekají stovky průměrných, přesto stále lepších rutinéru. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že scénárista v osmdesátých letech upadl do komatu, pak se probral a napsal FF2, přičemž mu nikdo neřekl, že takhle už filmy nevypadají. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Silver Surfer Theme ,2. Galactus Destroys/Opening ,3. Pursuing Doom ,4. Wedding Day Jitters ,5. Chasing the Surfer ,6. Camp Testosterone/Meeting the ,7. A Little Persuasion ,8. Botched Heroics ,9. Someone I Once Knew ,10. The Future/Doom's Deal ,11. Sibling Switch ,12. Outside Help ,13. Springing the Surfer ,14. Doom's Double Cross ,15. Mr. Sherman/Under the Radar ,16. Four in One ,17. Silver Savior/Aftermath ,18. Gunshot Wedding ,19. Noren Radd , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tim Story z téhle fantastické ikony ani na druhý pokus nevymlátil filmovou extratřídu, ale zábavnou jednohubku nakonec ano. Překročil stín otravnosti rodinných hádek a rozpačitosti hereckých výkonů a přinesl svěží akci, efekty, Surfera a ultimátního Human Torche. A rodinně zábavný komiks prostě nedokážu odmítnout. Přesto je ale jasně vidět, že x-menovská parta bude vždycky někde úplně jinde. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol strieborný a lietal na surfe. Viem, že to znie čudne...“ – „Ale nie, neznie. Kam ste potom leteli? Do Perníkovej krajiny alebo na koniec dúhy?“ Už prvý diel bol hrozný, ale toto bolo také blbé, že aj X-MEN: POSLEDNÝ VZDOR oproti tomu vyzerá ako Bergman. Jessica Alba so smrteľne vážnou tvárou prenáša vety „na čele sa mi objavila vyrážka“ a to je ešte to menšie zlo. Príšerné triky, bizarné zvraty, kuriózne správanie postáv, násilné tlačenie na rodinnú (poučenia, láska) a komediálnu pílu, fádne herecké obsadenie, neprekvapivý scenár plný klišé. Mohol by som pokračovať, ale načo. Ani cameo Stana Lee mi nepripadalo vtipné. Až 40% dávam v podstate len preto, že je to taká kravina, že ÚPLNE nenudí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal bych, ze kdyz uz mame postavy predstaveny z prvniho dilu, muzem tohle saskovani preskocit, ale to ne. Opet se tu nakejch 40 minut jen tak blbne a nic moc se nedeje. Nastesti druha polovina je o poznani akcnejsi a akce je natocena celkem cool. Jinak postavy se od prvniho dilu nijak nezmenily, triky zhruba na stejny urovni a Surfer je prekvapive slabej, on totiz vlastne neni zaporak, takze tvurci museli vytahnout staryho znamyho von Dooma, aby se tady vubec nachazel nejakej parchant. Galactuse nepocitam, s nim si to nikdo na ferovku vlastne nerozda a stejne vypada jak psouk. Ale celkove to je porad docela zabavna a svizna jizda, ktera ma jen 80 minut, takze nudit nezacne. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Takže Tim Story nepřekvapil. Jenom si pestře vybarvil svoji omalovánku. A použil na to přesně jedenáct barviček, které beru jako metafory: Bílá - tak to bude asi Jessica Alba, s tváří neměnnou, bez emocí a vlastně i hereckého projevu. Žlutá - jako ohnivý Chris Evans, který to tak nějak bere s nadhledem a je jedním z nejvýraznějších prvků filmu. Červená - je alarmující, výstražná, aneb Zemi hrozí zánik, který nastane, sotvaže se sem doplouží mrak jménem Galactus, originální, nemyslíte?? Modrá - by měla být dobrá, ale i když jsou kostýmy F4 laděny do modra, moc dobře jim to nefunguje, nepůsobí soudržně, navíc jim pořád někdo něco přikazuje a oni jako beránci klopí hlavy. Zelená - tou se ve školách vybarvovala trávicí soustava, pamatujete?? Ano, FF2 projela mým traktem rychleji než je fyzikálně možné a na konci se změnila v ... (ale to už je jiná barva). Hnědá - ... v hovno! Jo, je to prostě shit hranej na efekty a nic víc, ale opravdu nic víc v něm není. Fialová - Evansovo tričko. Když si vymění schopnosti s Chiklisem, natáhne se mu triko k prasknutí, stejně jako stopáž - být natažená ještě o pět minut, praskla by mi hlava. Černá - scénář, McMahon, Gruffudd, Story - tihle to zkazili. Oranžová - kamenný "vršek" Chiklise aneb efekty, které jsou poměrně dost zdařilé. Stříbrná - a konečně Surfař, eso trikařů, eso filmu a Doug Jones a Laurence Fishburne v jedné postavě. Shrnutí: pusťte si trailer, ušetříte 90 minut Vašeho drahocenného času, to nejlepší z filmu je obsaženo v upoutávce. 130 miliónů dolarů(rozpočet)/278 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

ČTYŘCE nepomohla ani komediální postava Humana Tochra v podání Chrise Evanse ani sexy Jessica Alba. Stupidní scénář, skvělý záporák, solidní efekty, velké množství klišé a zase spousta peněz hozených do kanálu. Pokračování FANTASTICKÉ ČTYŘKY patří k nejhorším snímkům studia Marvel. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Bezpáteřní příběh. Předvídatelné. Nudné. Nechce se mi vypisovat a vymýšlet další adjektiva či přirovnání. Shlédněte - posuďte. Já se mezitím budu modlit, aby nebyla trojka... ()

Související novinky

Silver Surfer dostane druhou šanci

Silver Surfer dostane druhou šanci

01.03.2018

Pokud byste se marvelácké legendy Stana Lee zeptali, kdo je jeho nejoblíbenější superhrdina, odpověď by zněla Silver Surfer. Stříbrný mimozemšťan, který je rychlejší než světlo, se samozřejmě objevil… (více)

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

06.07.2013

Zakladatel Marvelu a duchovní otec většiny superhrdinů z této stáje má úctyhodných 90 let, ale pořád je vitální, velký sympaťák a s chutí hraje své minirole ve většině filmů podle svých předloh.… (více)

Wolvie už za rok?

Wolvie už za rok?

11.07.2007

Příští filmové léto ovládnou superhrdinové. Roztočí to plecháč Iron Man, pak přijdou Batman a Hulk a nakonec do toho svou kamennou pěstí praští Hellboy. A studio 20th Century Fox odvážně tvrdí, že by… (více)

Z komiksů k nezávislákům

Z komiksů k nezávislákům

03.04.2007

Minulý týden jsme psali o tom, jak se někteří herci díky Oscarům a jiným oceněním přehoupnou z nezávislých produkcí do hollywoodských trháků. Může to však fungovat i opačně. Třeba takový Chris Evans.… (více)

Reklama

Reklama