Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
VSVB

VSVB (hodnocení, recenze)

Já si myslel, že jsem viděl všechny díly Na stojáka, ale vůbec netuším, ve kterých dílech se objevili Klepl, Vávra, Budař a Malkina.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Aj keď viem, že oni nie sú tradiční komici, skôr beatboxeri, atď., ale nejde len o nich.

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Musím povedať, že Na stojáka z ČT mi pripadá byť úrovňou trochu vyššie ako to z HBO. Neviem, či je to tým, ale na HBO mi to kedysi pripadalo dosť trápne. Na ČT je šikovná najmä dvojica Petr Cerha a Ondřej Havlík.

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Pokuď otevřený dopis KSČM patří k tomu nejlepší s tohodle taky odpad si to zaslouží. Otevřený dopis nebyl dobrej a bylo to nejmíň vitpný co jsem kdy viděl.

Exos

Exos (hodnocení, recenze)

Pazderková v jednom ze svých výstupů řekla něco ve smyslu, že kritici znají původní americkou verzi Na stojáka, a že tvrdí, se s nimi Češi nemůžou rovnat. Nevíte jak se jmenuje tedy původní americká verze?

Michi88

Michi88 (hodnocení, recenze)

Jako když se koukám na blondýnu v podání Ivy Pazderkové tak se klátím smíchy xD

hippyman

hippyman (hodnocení, recenze)

nevíte někdo, kde se to natáčí a jestli se tam můžu normální divák dostat?

bery237

bery237 (hodnocení, recenze)

Je mi líto že každý díl má zhruba 30 minut, některé výkony stojí za to. Např. Náš pes Míša, nezapomenutelná Blondýna (90-60-90), a další. Některé scénky jsou naopak nudné, ale většina z nich se dá vydržet. Tento pořad hodnotím velice kladně, protože tam dávají šanci amatérům, kteří se alespoň můžou prosadit. Doufám, že se najdou zase nové talenty, aby to všechno nemusea zastávat jen neblondýna Iva Pazderková, úžasný Lukáš Pavlásek, a vynikající Ester Kočičková.

Miki68

Miki68 (hodnocení, recenze)

Já myslím, že ačkoliv u nás není tradice "stand-up show", takový pořad tady už dlouho scházel, protože jak jinak najít nějaký nový neokoukaný tváře do TV zábavy? Nebo snad chcete dalších deset let koukat na Šípa, Krampola a Pepíčka Náhlovskýho? Já tedy ne!

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama