Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to něco jako TELE TELE - dost často je to nuda nebo blbost, ale když se zadaří, tak to vynahradí mnoho prázdných dílů. Mluvím především o otevřeném dopisu KSČ. Opakovaně u něčeho brečet smíchy se povede málokdy, ale tahle scénka to dokáže vždycky. Lituji blbečky, kteří v publiku ohrnovali nosy a zacpávali si uši. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vypravěč, mikrofon a publikum placené dle minutáže jeho "upřímného" smíchu. Taková je výchozí situace pořadu, v němž se trapné povídání poměrně pravidelně střídá s tím vtipnějším a celkový dojem je o dost lepší, než jsem očekával. Tolik opěvovaný Matonohův dopis KSČM mne bavil asi do třetí kundy (tedy cca. 5 sekund), ale přesto jsem si tady pár oblíbenců našel - Karel Hynek (http://www.youtube.com/watch?v=ytd2royMt2s) nebo Iva Pazderková (http://www.youtube.com/watch?v=Z3-QKXGw4MI). ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nesnáším Mátonohu, ...... a Na stojáka se zasměju pouze tehdy, když tam taková plnější dáma mluví o vaření a nebo když blondýna vykládá, co v poslední době zažila! Jinak je to pořad plných zoufalců a hlavně plný ošklivců v hledišti! Zde totiž náramně vidíme, jak to má český národ s chrupem a s hygienou! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Není to typický stand-up observational comedy, jak někteří s širším kulturním rozhledem můžou znát kupříkladu ze Seinfelda, je to ovšem takové hezké české, formát je to neokoukaný (tedy aspoň pro českého diváka), je trochu smutné, že zrovna tenhle pořad nevysílá nějaká veřejná TV, aby se všichni ti "nováci v teplákách" poučili o tom, co je to humor. Sic teda většina jich pracuje na základě dopředu připravených scén, kde vidím kámen úrazu, jak se něco takového dá dělat častěji? Před jiným obecenstvem někde v klubu možná, ale pro TV by byl potřeba stále čerstvý materiál. Zde je jasně patrný rozdíl mezi one-hit-wonders čili lidmi s nějakým extra výrazným talentem, lidmi, kteří si prostě rádi dělají srandu a viditelně si to užívají a lidmi v branži komediální již ostřílené, kteří jedou rutinu, avšak i ti si to můžou (a většinou tomu tak je) užívat. Pokrok to je, ovšem je potřeba udělat i druhý krok. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Na stojáka je neskutečná show, která stojí za zmínku. Jsem dá se říci náročný divák,kterého je velice těžké pobavit co se týče komediální stránky. U tohoto pořadu se ale pokaždé neudržím a musím se smát nebo alespoň usmívat..Mezi mé velké oblíbence v tomto pořadu patří: Iva Pazderková, Miloš Knor, Tomáš Matonoha,Ester Kočičková,Marek Daniel,Lenka Vychodilová a Lukáš Pavlásek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama