Reklama

Reklama

Na stojáka

(pořad)
Komedie / Stand-up
Česko, 2004, 112x30 min

Režie:

Zdeněk Tyc

Kamera:

Josef Hruša

Účinkují:

Pavel Liška, Michal Kavalčík, Tomáš Matonoha, Tomáš Hanák, Petr Čtvrtníček, Jan Budař, Marek Daniel, Bohumil Klepl, Anna Polívková, Václav Koubek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Stand up comedy - sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je snad nejkrutějším testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Sledujte Na stojáka z produkce HBO ČR.  Originální česká "stand-up comedy" vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je zkouší pobavit vtipy, zpěvem, či improvizovanými scénkami. Slavným americkým příkladem byl komik Lenny Bruce, kterého ve známém filmu Boba Fosse ztvárnil Dustin Hoffman. Pořad NA STOJÁKA tvoří trvalou součást českého programu HBO. Původně se opíral o populární tváře typu Tomáše Hanáka, Tomáše Matonohy, či Ester Kočičkové, autoři však postupně objevili i talenty dosud neznámé - například Ivu Pazderkovou, Josefa Poláška, Lukáše Pavláska, Marii Ludvíkovou, či Lumíra Tučka. "Na stojáka je odvaha vystoupit a dát se všanc," říká režisér Zdeněk Tyc. "Na stojáka je prolomení chladné televize, něco, co tu ještě nebylo, něco, co riskuje a chce překvapit," upřesňuje režisér. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Zábava takového kalibru se snad ani nedá komentovat. Protivná už je samotná forma, kdy člověk za mikrofonem sděluje publiku vtipnou historku. Vše je odvislé od sympatie nebo častěji antipatie k účinkujícímu, trapnost ale bohužel vítězí. Najdou se ale světlé momenty, díky kterým neváhám udělit průměrné hodnocení. A to nejsem zapšklý morous, takový Matonoha s dopisem KSČM nebo blondýna Ivy Pazderkové mě dokážou rozeznít... :)) ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Je to scénka od scénky. Třeba Tomáši Hanákovi mnohem víc svědčí, když se jeho výstup obejde bez rýmování. Petr Čtvrtníček sice pouze v jednom díle, ale jako vždy za jedna. Překvapuje Tomáš Matonoha, jeho skeče patří k nejlepším. Z takzvaných bavičů z ulice mě zaujali Petr Vydra a Lukáš Pavlásek. Já mám však nejraději úplně jiná vystoupení. Dnes za Českého lva zatracovaného Igora Chmelu a jeho přeřeky - scénka na profesionální úrovni, která by klidně mohla patřit do zlatého fondu televizní zábavy. Ale hlavně Roberta Nebřenského, tomu se zatím snad povedlo všechno. Obvzlášť Marcel Kamil - skvělá parodie současných metrosexuálních zpěváků české pop-music. Jednou jsem viděl Stojáka živě v Lucerna music baru a musím potvdit, že je tam skvělá atmosféra. Navíc když vám tam Tomáš Hanák zpívá svou "Musíme si pomáhat"... :) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to něco jako TELE TELE - dost často je to nuda nebo blbost, ale když se zadaří, tak to vynahradí mnoho prázdných dílů. Mluvím především o otevřeném dopisu KSČ. Opakovaně u něčeho brečet smíchy se povede málokdy, ale tahle scénka to dokáže vždycky. Lituji blbečky, kteří v publiku ohrnovali nosy a zacpávali si uši. 75% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Udělat ze sebe idiota před tolika lidmi, tomu se řiká odvaha. Docela by mě zajímalo, jakej matroš rozdávaj divákům, aby se těm pyčovinám smáli. Blbější historky snad nevypráví ani místní blázen zvanej Adélka, když se vožere v mym oblíbenym baru a snaží se tam na sebe upoutat pozornost. Viděl jsem sice asi jenom 5 dílů, ale všechny stály za hovno. A jestli Matonoha a jeho dopis KSČM patří mezi to nejlepší z pořadu, tak mnohem lepší kecy můžu slyšet v různejch zaplivanejch hospodách a barech. Podle mě je to pořad pro různý rádoby intouše, co si připadaj děsně dekadentní, když někde uslyšej sprostý slovo. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Sitcom SEINFELD je v tunajšej databáze neuveriteľne podhotnotený. A po zhliadnutí tohto primitívneho programu mi už je konečne jasné prečo. Nielen na Slovensku, ale aj v Česku ľudia stratili akúkoľvek súdnosť a za humorné považujú - v tomto konkrétnom prípade - bezduché "brblanie" tlupy tzv. bavičov. Tieto tuná prezentované indivíduá nemajú o princípe stand up comedy ani šajnu a jediné čo dokážu predvádzať je kolotoč nikdy nekončiacej trápnosti a úbohosti, ktorej sa chechtajú podobne intelektuálne obdarení jedinci. (14.2.2013) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama