Reklama

Reklama

Boží zápasník

  • Česko Nespoutaný (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacho (Jack Black) vyrůstal v jednom malém mexickém klášteře v Oaxace a nyní v něm pracuje jako kuchař, který chce dostat toto svaté místo z finančních potíží a to díky tomu, že vyhraje Wrestlingový turnaj. Ale jak Nacho brzy zjistí v televizi to všechno vypadá méně bolestivě a tak mu nezbývá nic jiného, než do boje zapojit i taktiku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Na mainstream podivné a na uvoľnenú podivnosť Napoleona príliš mainstreamové. Ale Black tu zachraňuje čo sa dá. Hess sa topí v šťavnatých audiovizuálnych, no predsa niekedy nepochopiteľne zdĺhavých gagoch, kde chýba rázny skeč, a aj tie musí so svojím komediálnym timingom ustáť Jack Black. Ale tá skvelá atmosféra voňavého a slnečného Mexica, neraz pripomínajúca rozprávanie Deppovho Don Juan DeMarca, podčiarknutá s chytľavým soundtrackom a Hessovým absurdným humorom či snaživo ambicióznym lúzrom Blackom, ma núti nejsť pod tri hviezdičky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jestli se Jack Black v případě tohohle filmu snažil, tak všechny ostatní faktory stály proti němu. Někde jsem četl, že "Boží zápasník" je komedie. Ovšem musela se stát chyba, protože film vlastně není vůbec vtipný. Naopak, pozitivní jsou na něm momenty, které jsou spíše vážné. Jack Black je mnich, který v klášteře "vaří", ale jeho snem je být zápasník, což je trochu proti nařízením, která církev má. Jenže srdci neporučíte, a tak se zrodí Nacho Libre, zápasník, který chce chudým dávat. No jo, není to originální. Osobně mám wrestling moc rád, ale ani z toho tu moc není, protože jediný zápas, který stojí aspoň trochu za něco, je zápas poslední. Navíc ani v tomhle ohledu se tvůrci příliš nesnažili a prostě nemají nic navíc, co by mohli nabídnout. Plácají se ve stereotypu, snaží se být absurdní, ale jsou jenom trapní. Jared Hess se snaží o trochu jiné komedie, jen prostě zapomněl na to dělat komedii a dělá jen to trochu jiné. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/05/9-umelec-diktator-nacho-libre-rise.html ()

Reklama

MELODY 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem u monitoru přemýšlela, co to, proboha, je! Jak to režisér, scénarista i hlavní protagonisté mysleli, prostě CO TÍM CHTĚLO TO HEJNO BÁSNÍKŮ ŘÍCT! A taky (a to hlavně) co mi to vlastně, himlhergot, předhodili ke schroupnutí. No, zkrátím to, nevím to dodnes. Zato vím, že se mi ta ztřeštěnost, přes svou jistou předvídatelnost poměrně neotřelá, dost líbila a navzdor naivitě- nebo možná právě pro ni- ve mně zanechala nesmazatelný dojem ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaná a výborně zahraná role kuchaře/zápasníka Nachoa. Jack Black předvedl šmrncovní komediální výstup a s naprostým přehledem se prořítil celým filmem(snímek stojí v podstatě na něm). Dle mého názoru získalo mnoho scén své kouzlo a vtipnost až díky přítomnosti Blacka, který nezapomenutelným způsobem zazpíval ódu na bojovníka Ramsese(asi nejvtipnější moment filmu). Netroufám si odhadnout, kam by se snímek propadnul, nebýt tohoto komika z Kalifornie. Nacho Libre mě zachytil asi v tom nejlepším rozpoložení, protože jsem ho zhltnul doslova jedním dechem, dostal mě fenomenálním výkonem Jacka Blacka(na svoji postavu předvádí dost šílené věci alá wrestlemania - na druhou stranu je možné, že ho v akrobatických a choreograficky náročných scénách zastupoval doubler), se kterým prostě nelze nesympatizovat. Bavil jsem se. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/99 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jack Black je šílenec, kterej si ze všeho (včetně sebe) dělá neuvěřitelnou prdel. Známe ho ze spousty filmů, ve kterých svým ujetým komediálním šílenstvím exceloval, tady to ale není úplně ono. Ano, je to sranda, zasmál jsem se několikrát a ne málo, ale stejně mám pořád pocit, že tam není všechno v pohodě. Něco tomu chybí. A protože, je to takový půl napůl, hodnocení musí být někde uprostřed, takže 2,5/5. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Meno postavy "Chancho" v preklade zo španielčiny znamená "prasa". Meno postavy "Esqueleto" v preklade zo španielčiny znamená "kostra" (Smok)
  • Okrem filmových štúdií v Los Angeles navštívili filmári aj skutočné lokácie v juhomexickej Oaxace. (MikaelSVK)
  • Film bol čiastočne inšpirovaný Frayom Tormentom, alias Padre Sergio Benítez Gutiérrez - mexický kňaz, ktorý 23 rokov zápasením získaval peniaze pre svoju farnosť. (Smok)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama